跳至

首頁

尾頁

大宅

其實政府已研究實施此計劃多時, (相信有關數據及資料已在手, 並已跟有關部門商討安排才公報將會實行此計劃), 要一年後才實行, 實在慢得很不合理!
要知有很多經濟較差的家庭根本負擔不起到私營機構接種疫苗(肺錬4~$2800, 水痘~$500, 輪狀2劑口服~$1300, etc), 馬上推行此計劃以保障所有兒童的健康是刻不容緩 現呼籲大家以一人一信/e-mail 到以下地址/e-mail向特首要求明年首季開始實行免費肺炎錬球菌疫苗接種計劃”, 並必須為2歲及以下的兒童提供此計劃。### 政府做嘢真係好慢好唔掂, 我地唔比多d壓力佢係唔得ga ………

地址:
香港特別行政區行政長官辦公室

香港禮賓府
E-mail:
[email protected]

(以下為本人提供的一人一信範例以作參考)
有關二零零八至二零零九施政報告第88「免費為兒童接種肺炎錬球菌疫苗計劃」, 本人強烈要求政府在2009年第一季開始實行, 並為所有2歲及以下兒童接種, 以保障全港兒童的健康

姓名: xxx

男爵府

我已第一個sent左mail去政府樹!

複式洋房

趣教勳章

我都send左....

大宅

呢個topic 我喺"0801 - 0906 媽媽會", "自由報料" & "嬰兒醫護" post 咗, 但啱啱發現有幾個post唔見咗(0805, 0806, 0808, 0809 & 自由報料), bk 版主, 究竟發生咩事??? 希望係我睇錯or咁啱你個website既問題, 而唔係有人有心delete 呢d post!

原文章由 miniSA 於 08-10-16 17:05 發表
其實政府已研究實施此計劃多時, (相信有關數據及資料已在手, 並已跟有關部門商討安排才公報將會實行此計劃), 要一年後才實行, 實在慢得很不合理!
要知有很多經濟較差的家庭根本負擔不起到私營機構接種疫苗(肺錬4針~$ ...

首頁

尾頁

跳至