跳至

首頁

尾頁

大宅

阿仔昨日開始個頭生一粒粒, 我仲以為佢比蚊咬....

點知今日越嚟越勁, 我放工見到佢生到個身都有, 即刻帶佢睇醫生, 醫生話佢生水痘喎....

我好怕佢會有疤痕呀......

洋房

請問係點0架?? 多唔多粒0架? 面有冇0架?會維持幾耐0架?

大宅

我今日同阿仔睇咗醫生, 醫生話會維持十日左右, 仲叫我下星期二番去覆診

原文章由 3Be 於 08-10-16 23:54 發表
請問係點0架?? 多唔多粒0架? 面有冇0架?會維持幾耐0架?

男爵府

畀面勳章

你bb 又早咗d 因為好多都讀k1后先出 你有無打水痘針 如打咗出得舒服d 吾會有疤痕 又吾會”痕” 

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Zita-ma 於 08-10-17 09:33 發表
你bb 又早咗d 因為好多都讀k1后先出 你有無打水痘針 如打咗出得舒服d 吾會有疤痕 又吾會”痕” 

水痘針要一歲以上先打得架,早左出咪可以唔洗打水痘針囉!

別墅

唔洗怕有疤, 佢咁細個出, 唔係好識爪的.
當水痘結焦時便小心點, 因為一粒粒黑色,
佢會好奇地爪下的.

我99話, 出水痘可以飲<<茅根竹蔗馬蹄芫茜水>>
不過太細個就唔好飲(我自己覺得)

但用芫茜 / 金銀花 水 沖涼就可以試下!
99話可以解毒喎!

大宅

My babies got chickenpox when they were 4 months old. Don't worried, they will be fine. Their wounds were recovered and be normal soon.
They can drink what your 99 recommended. It is ok for them.

原文章由 HimHim_MaMa 於 08-10-17 10:42 發表
唔洗怕有疤, 佢咁細個出, 唔係好識爪的.
當水痘結焦時便小心點, 因為一粒粒黑色,
佢會好奇地爪下的.

我99話, 出水痘可以飲
不過太細個就唔好飲(我自己覺得)

但用芫茜 / 金銀花 水 沖涼就可以試下!
99話可以解毒喎! ...

大宅

我阿仔在29Sep都出咗水豆, e+ 完全冇疤痕

原文章由 sassypigpig 於 08-10-16 21:54 發表
阿仔昨日開始個頭生一粒粒, 我仲以為佢比蚊咬....

點知今日越嚟越勁, 我放工見到佢生到個身都有, 即刻帶佢睇醫生, 醫生話佢生水痘喎....

我好怕佢會有疤痕呀...... ...

大宅

我BB好番好多啦!!!!

首頁

尾頁

跳至