自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛参加了業主大會,為的是委員之間的紛爭,唉,這才發現過去懶惰沒即極参予選舉,卻原來選了一班只知攪小圈子,排斥異己的委員,現在真是後悔不已。正經嘢,無人理: 天橋位每逢下雨就水浸,水喉水总是發黃,請問幾時先去整,樓下日間管理員時時不知所踪,態度又差,業户給的意見又沒人聽...不過,有些小事就很積極去做,例如維修大堂,真不幸我們的一座成了白老鼠,給人整來整去,拆這按那, 最後簡直不堪入目,每天出入大堂都很眼"怨",仲整咗間房俾D唔知咩人喺裡面做甚麽也不知道,時常有人大声傾計的声音傳出,請問整大堂有咩咁緊要?原來的是舊但仍可接受,仲幾靚呀,現在很差,D委員咁落力係唔係有利益?.....此外,仲不斷針對新入會的委員,差不多天天發通告針對新入會的委員,說他們違反一些無関痛癢的規則,仲將佢撤職,真係無天理,點解容纳唔倒新人,係唔係蛇鼠一窩......大事不理,小事過度去理,只知攪政治,不知攪正事,唉!這是什麼業委會?

勸大家以後業委選舉都要即極参予,否則就不堪切想!

大宅

乜你地屋外未換晒銅喉咩? 點解d水係黃架?

大宅

我一個委員都唔識,連上次業主大會的召集人都唔識,今日見又有通告遺責他,長篇大論話佢唔識主持會議,很替他不值,佢只係業主,連委員都唔係,咁有心的人應該讚賞才是......唉!再一句,係乜嘢業委會!難以想像!

大宅

原文章由 Apax 於 08-10-16 23:23 發表
乜你地屋外未換晒銅喉咩? 點解d水係黃架?

未呀!都話D人只識攪政治,唔識攪正事!

男爵府

管理員失蹤, 或者人手不足 你地有冇通知管理處 !
佢係長實集團, 冇理咁差 !

大宅

嗰晚開業主大會其實好驚,開始時有D話自己係業主的人(可能是授权的),似足爛仔,我li 輪都時時落街,真是從來沒見過他們,會未開就大大聲講話,話唔好當D業主無思想....大聲得你會選擇離會,好彩無人走,唔係就正中下懷,唉,原來業委會係爛仔'鬥' !!!!!xyz 仲有我有D覺得D現任委員係固意令個會充滿吵鬧聲,令佢開唔成!.....更奇怪是不肯公開當日引起紛爭和轍職事件的錄音帶,有咩嘢唔比得人聽?....管業處更抵打,更詭異,都完全企係業委嗰边,人話乜,佢地話乜,其實好多開會規則佢地好清楚,結果就总係將錯誤推到被轍職委員身上,話佢唔遵守D雞毛蒜皮規則,講真嗰個被轍職委員都係斯文人,如果有講清楚應該唔會固意唔做,係唔係有心整個
坑比人踩?反而D現任委員個個大大聲講嘢,入去開會,會以為係黑社會!!!

大宅

原文章由 大眼珠 於 08-10-16 23:47 發表
管理員失蹤, 或者人手不足 你地有冇通知管理處 !
佢係長實集團, 冇理咁差 !

仲有次次企係門口佢總係低下頭,把頭埋在高高的櫃台下,有無管理員係咁樣,真係要投訴一下!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

d 管理員有d衰到無人有,個次搬屋呀,明知係搬入去啦,次次出入都問長問短,又唔幫手開門,連d 搬運工人都話攪咩d管理員咁差呀:;pppp:
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

請問你地認為可以點解決li 個局面?

首頁

尾頁

跳至