跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下各浸信會分校家長 你地小朋友依家學緊咩呢 ???
當然都歡迎其他幼園一齊分享下o既
我有個親戚想比較下wo

我兒子係讀運浸K1am
暫時一星期認一個中文字 一個Letter兩個word 大概兩星期一課普通話/聖經
功課每日一張worksheet
仲有每月定兩個月一次評估 今日剛評估完個仔識晒

另外大家用那出版社o既書 ??
我地用教育出版社 我覺得唔錯 出版社仲附有多媒體互動教學平台 比小朋友可以運用電腦遊戲之餘又可以學習

整體我覺得課程雖然較簡單 但小朋友對每個字都好深刻 課本亦理解得好好 最重要係學生德行方面有明顯進步

[ 本文章最後由 cooking^^mama 於 08-10-30 18:09 編輯 ]

大宅

原文章由 Phobe25 於 08-11-20 18:53 發表
好唔開心呀!今日放在樓下曬,因太冷所以回家(平時坐著看住),幾小時後,1棵比人偷左,1棵比人整死左.
太冇公德心,個囡好傷心,問我仲咩冇看實.....
我見平時看實都冇事,天氣咁冷我未回家等LAW....點知... ...

吓 ........... .... 你個女一定好唔開心 ... d人咁衰o架

大宅

原文章由 Phobe25 於 08-11-18 17:06 發表
黃主任是否短頭髮那一位?你讀上午定下午呀?點解陳老師調左做校務主任,同老師唔同POST,但上午又沒有轉老師??只轉下午??

係呀 短髮o個個

大宅

唔會買,因仲有2棵,同埋呢個係學校搞的親子,再買好似失左意義.
下, 咁都會比人攞走既??!!!! 咁會唔會買返盆代替呀? [/quote]

男爵府

原文章由 Phobe25 於 08-11-20 18:53 發表
好唔開心呀!今日放在樓下曬,因太冷所以回家(平時坐著看住),幾小時後,1棵比人偷左,1棵比人整死左.
我見平時看實都冇事,天氣咁冷我未回家等LAW....點知... ...

下, 咁都會比人攞走既??!!!! 咁會唔會買返盆代替呀?

男爵府

原文章由 哥帥奶 於 08-11-22 16:18 發表
想問下你地做左親子聖誕裝飾 未

我未呀, 仲未有idea做d咩tim..

男爵府

想問下你地做左親子聖誕裝飾 未

大宅

我見平時看實都冇事,天氣咁冷我未回家等LAW....點知...

大宅

黃主任是否短頭髮那一位?你讀上午定下午呀?點解陳老師調左做校務主任,同老師唔同POST,但上午又沒有轉老師??只轉下午??
原文章由 cooking^^mama 於 08-11-18 16:44 發表

我o個棵都係呀 出世時o個兩片葉係圓圓地 依家o個d係据齒狀o架

可能我住村屋 空氣同陽光都充足d 你都好好喇 我知有好幾個家長棵鳳仙一早就仙遊左啦

係喇 你知唔知黃主任點解離職o既 ?? ...

大宅

原文章由 Phobe25 於 08-11-18 16:04 發表
好"善"慕呀~我嗰棵鳳仙一入秋涼就好似只高不長大"葉"同埋最初嗰2片同之後那些不同的??

我o個棵都係呀 出世時o個兩片葉係圓圓地 依家o個d係据齒狀o架

可能我住村屋 空氣同陽光都充足d 你都好好喇 我知有好幾個家長棵鳳仙一早就仙遊左啦

係喇 你知唔知黃主任點解離職o既 ??

大宅

好"善"慕呀~我嗰棵鳳仙一入秋涼就好似只高不長大"葉"同埋最初嗰2片同之後那些不同的??
16nov2008
http://i152.photobucket.com/albums/s178/cookiewong88/16nov20081.jpg

17nov2008
http://i152.photobucket.com/albums/s178/cookiewong88/17nov20082.jpg

18nov2008
http://i152.photobucket.com/albu ... [/quote]

大宅

16nov2008

17nov2008

18nov2008

大宅

原文章由 Phobe25 於 08-11-16 16:42 發表
COOKING MA MA~我未落肥呀!諗住明天落,你2盆都落左肥呀?你盆鳯仙生得好靚呀

phobe 落左肥未 ??? 落左d葉好似標得快d咁wo

棵三色堇我一攞返黎就落左肥啦
棵鳳仙就長第5.6片葉時已經落 落完d葉生得靚好多

大宅

COOKING MA MA~我未落肥呀!諗住明天落,你2盆都落左肥呀?你盆鳯仙生得好靚呀

phobe 落左肥未 ??? 落左d葉好似標得快d咁wo [/quote]

大宅

11nov2008

12nov2008

13nov2008

14nov2008

15nov2008

大宅

原文章由 Phobe25 於 08-11-14 21:37 發表
http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v371/43/119/1429031440/n1429031440_30130313_9960.jpg
有多2片葉出來了,向6片進發,YEAH~

phobe 落左肥未 ??? 落左d葉好似標得快d咁wo

大宅

原文章由 mama1210 於 08-11-14 13:13 發表
Phoebe25 & cooking mama,

你地好勁播...影晒相, 睇黎我聽日都要幫2盆小植物影下相先......... 唔知點解我棵鳳仙淨係曉標高, 但就唔多葉既....我睇你地果d有無標得咁勁播.....我怕再係咁佢會附苛唔黎會屎 ...

你都快d影黎睇下啦

大宅

有多2片葉出來了,向6片進發,YEAH~

大宅

真好有人報左,到時見啦~
原文章由 mama1210 於 08-11-14 13:20 發表

我都報左.....可惜我小朋友係幼班, 應該同唔你地一架車lu.........

子爵府

原文章由 Phobe25 於 08-11-5 13:57 發表
我K1同K2都冇去我個女我失望,所以今次會去,大家不如認識下,到時一起玩,好嗎?我已PAY2個人去.你們呢??

我都報左.....可惜我小朋友係幼班, 應該同唔你地一架車lu.........

首頁

尾頁

跳至