跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

HI ! 妳好嗎 ? 我個囡四個幾月大啦 ! 妳呢 ?

大宅

原文章由 sandra28 於 08-10-18 12:34 發表
HI ! 妳好嗎 ? 我個囡四個幾月大啦 ! 妳呢 ?

hi, 我住荃灣我個bb囡5個半月大, 你呢?

複式洋房

My baby born in May 11. more than 5 months la!!!

大宅

我又黎報到.
b仔4個半月大
荃灣區.

複式洋房

我個女5個半月大喇

大宅

好媽媽勳章

我住荃灣呀,我仔仔5月14日出身呀,是超重bb,現在9.35kg

原文章由 K小姐 於 08-10-18 01:02 發表
有無葵芳/荃灣既5月媽呀...入黎傾下~~
:-P :party: :weapon: :wink: :lol:

琥珀宮

LOVERLYMAMA

嘩好囝囝好勁呀 9.35KG! 佢每日食幾多餐同食幾多安呀 ? 食乜奶粉呀 ? 出世已係大碼B啦 ?

大宅

好媽媽勳章

bb出世時7.45kg,出世時吃s26,人人都說這奶粉肥,最近轉了日本雪印,巳轉了3個星期,都一樣肥,所以好驚bb太肥啦,他一日五餐,每餐只是6安士

原文章由 sandra28 於 08-10-20 12:21 發表
LOVERLYMAMA

嘩好囝囝好勁呀 9.35KG! 佢每日食幾多餐同食幾多安呀 ? 食乜奶粉呀 ? 出世已係大碼B啦 ?
:-P :party: :weapon: :wink: :lol:

琥珀宮

7.45KG 咁勁 !!! 咪一定要開刀生 ! 嘩咁妳由大肚到生一共重咗幾多磅呀 ?

原文章由 loverlymama 於 08-10-20 12:44 發表
bb出世時7.45kg,出世時吃s26,人人都說這奶粉肥,最近轉了日本雪印,巳轉了3個星期,都一樣肥,所以好驚bb太肥啦,他一日五餐,每餐只是6安士

複式洋房

7.45 lbs.... not kg, right?

大宅

好媽媽勳章

Sorry,我打錯字呀,應該是3.45kg. 是開刀生的.

大宅

育兒性格勳章

我係5月..我又黎傾下

琥珀宮

妳地係咪都係全職媽咪呀 ?

大宅

好媽媽勳章

我不是全職媽咪呀,我要返工,所以請了工人照顧bb,你呢

原文章由 sandra28 於 08-10-21 11:49 發表
妳地係咪都係全職媽咪呀 ?

琥珀宮

我而家全職架 ! 湊女好困身辛苦過番工呀 ! 要等佢瞓咗先可食野, 做野同上網 ! 不過見到個囡精靈活潑都好開心 ! 妳呀B咁大隻係咪已著大碼片啦 ?! 抱佢一陣都幾係....如果暗佢瞓咪仲勁 ?!

大宅

好媽媽勳章

可以見到bb日日長大,真是很開心的,我的肥b現在都是著中碼片,有時抱住他,真係好重呀.

你做全職媽媽真係好困身的,有時真係要休息吓呀

原文章由 sandra28 於 08-10-22 15:27 發表
我而家全職架 ! 湊女好困身辛苦過番工呀 ! 要等佢瞓咗先可食野, 做野同上網 ! 不過見到個囡精靈活潑都好開心 ! 妳呀B咁大隻係咪已著大碼片啦 ?! 抱佢一陣都幾係....如果暗佢瞓咪仲勁 ?! ...

琥珀宮

妳呀 B 著邊隻牌子片片呀 ? 中碼會唔會細咗D呀 ? 我個囡而家十五六磅我都幫佢轉左HUGGIES大碼啦 ! 如果唔係佢隻比比會COOL得好緊!

原文章由 loverlymama 於 08-10-22 16:04 發表
可以見到bb日日長大,真是很開心的,我的肥b現在都是著中碼片,有時抱住他,真係好重呀.

你做全職媽媽真係好困身的,有時真係要休息吓呀

大宅

好媽媽勳章

我bb著pampers中碼的,pampers的片是比huggies大條d的,所以現在都ok. 不過我b快要換大碼啦.
你b現在玩什麼呢,

原文章由 sandra28 於 08-10-22 16:29 發表
妳呀 B 著邊隻牌子片片呀 ? 中碼會唔會細咗D呀 ? 我個囡而家十五六磅我都幫佢轉左HUGGIES大碼啦 ! 如果唔係佢隻比比會COOL得好緊!

琥珀宮

佢玩音樂轉轉, 手搖鈴鈴D玩具, 腳踏D玩具未識玩住, 又未識自己反身 (要人幫, 但反而可以安心唔使驚佢壓住自己), 最終意妳倍佢玩同傾計 (咁咪成日同佢傾計同教佢講下野 ) ! 妳個B又鐘意玩什麽 ?

首頁

尾頁

跳至