自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

民房

單獨去就唔會,同理老公,老爺一齊去就試過幾次,都ok

公爵府

一定唔想加唔會,
佢好鬼煩

男爵府

醒目開學勳章

冇可能
:-P  :-P  :-P

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

no la, 雖然平時見面大家無嘜野, 但驚去完後, 會唔開心, 無謂破壞宜家良好關係。

子爵府

單獨就唔會啦...因我唔識照顧佢呀
如果99肯去旅行...一定會預埋我同c6及姑奶同行

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如同佢地去,佢地請埋我都唔會去呀
佢地麻煩到嘔呀
前幾年我同c6去旅行佢地都要干涉我地去邊,而且仲要我地跟佢所講既行程而去
如同佢地去簡直係買難受.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

同奶奶就未去過,同自己亞媽就去得多.

子爵府

會呀,我奶奶對我好好嫁,
好"識做"又就我,
我地6月先一齊去旅行,我地2公婆+2歲bb+奶奶+姑奶,
有奶奶及姑奶幫手照顅我bb,比我地過2人世界,感覺好好呀,真多謝晒他們,下次有機會,都會再請奶奶一齊去旅行呀,,,,
但同奶奶2人去就唔會la,因為會掛住老公&女女

大宅

畀面勳章

原文章由 ccfu123 於 08-10-19 02:12 發表
會呀,我奶奶對我好好嫁,
好"識做"又就我,
我地6月先一齊去旅行,我地2公婆+2歲bb+奶奶+姑奶,
有奶奶及姑奶幫手照顅我bb,比我地過2人世界,感覺好好呀,真多謝晒他們,下次有機會,都會再請奶奶一齊去旅行呀 ...

e...我又係咁嫁蹯...我99又係好錫我架..
不過..單獨只有我同99就唔會啦..不過我地好多時加埋d 姑奶全家,& 姑仔全家一膂去旅行就試得多..而我屋企幾兄弟子妹每年都會約埋一膂帶埋媽子,老豆去旅行玩下架..

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 mylihelen 於 08-10-18 17:10 發表
各位妳會唔會同奶奶去旅行,您和她兩個人去 ? 我有同奶奶去,不過幾難頂又浪費金錢.

我最近呢年成日攪d一天老人團叫埋親家同奶奶去架,仲有同村d亞婆亞公,成團人我最後生架啦,不過次次都唔夠佢地行得快,果d一天遊購物團48蚊食兩餐,佢地買野又快,行又快,食又快,一d麻煩都冇喎.

最近仲去左兩日一夜,真係估唔到我一返酒店就訓,佢地夾埋成千歲竟然去夜遊,食消夜添,一早7點個個準時去食早餐,攪到最尾個果係我添.
<br><br>

珍珠宮

畀面勳章

NEVER......

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

同奶奶去旅行,我唔會有問題..我地成日一齊去shopping ga la...
但如果話得我同佢單獨去旅行就應該唔會,因為我個女咪冇人睇囉?同埋我去旅行要同埋老公ga wor...
不過奶奶可能嫌我個女煩,佢話亞女好naughty,佢岩岩去左new york,佢話如果帶埋我個女去,佢寧願唔去...

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

絕對同意

原文章由 muimui媽 於 08-10-18 18:00 發表
同枱食飯都唔想
莫講旅行

侯爵府

我肯, 老公都唔肯. 我老公都手指抝出唔抝入, 佢都有少少不孝, 飲下茶, 去下一日遊就冇問題既.

禁止訪問

珊瑚宮

會去可能性低到0.000000001%

大宅

我99都曾講過話. 不如叫埋你吖爸吖媽同埋BB一齊去新加波, 我都話好吖.不過仲未實行過..
因為..要夾時間都係一個問題...
曾試過同我父母去旅行. 問過99, 但99好. 不過.要等佢忘記坐飛機既辛苦....

男爵府

Noway !! 我好鬼憎佢, 見到面都無乜講嘢, 點會同佢去旅行呀 !! 無謂作賤自己.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

哎, 大家咁話啦!
幾年前仲有計傾時, 試過了!!!!!! 超後悔, 我99 cheap到成個trip只出過airbus八達通錢, 其餘一毫子都無俾過, 喂! 請你去都唔好咁過份下話 , 買既食既tips既全部都係我地俾晒, 夜晚同我媽一間房, 仲厚住面皮話睇睇下都係我媽買個袋靚過佢買果個, 不如交換丫! 都唔知咩人黎架 (其他cheap野失禮野不能盡錄)

早2年, 我地跟團去北海道, 俾我62知道, 就話想同99跟埋一團, 我老公問我, 我即時反應係"唔好得唔得呀!" (oops! 對唔住, 真係忍唔住), 唸左一晚, 算啦算啦, 做人唔好咁.............雖然我知我會7日都唔出聲........就同老公講有位就一齊啦! 點知個團full左, 好彩好彩
原文章由 ikwok 於 08-10-19 03:26 PM 發表
Noway !! 我好鬼憎佢, 見到面都無乜講嘢, 點會同佢去旅行呀 !! 無謂作賤自己.

大宅

唔會.....................

首頁
12345...6

尾頁

跳至