夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

..

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

以前幾花心都好..
結左婚就自動波...生生性性~!!

別墅

原文章由 bebegg 於 08-10-18 18:46 發表
有沒有人結婚後才發現依家的老公與自己志趣不相投, 而又遇到另一位志趣相投, 你很喜歡的男人?

每個階段有唔同既趣,
今日你覺得係趣,
他日又有亦一個趣。

複式洋房

原文章由 janet 於 08-11-13 19:54 發表

唔係人人都好似你咁諗~~你講得岩,男人可以咁做女人亦可以,但唔係所有男人咁做時,佢地身邊既男人都會幫返佢地既~~同樣女人都一樣~~如果我有朋友係咁,我必定大大聲鬧醒佢囉~~有時好多野唔係明知錯既都要幫呀??如果係 ...

我覺得感情呢樣野冇話邊個岩邊個錯囉,感情係麻木既,有時有d野要黎,你擋都擋唔住.

複式洋房

原文章由 060905 於 08-11-13 17:13 發表
快D生返個啦, 湊小朋友係好辛苦, 不過個種快樂, 除左佢地無人俾到你架!

同6299相處既問題未完全解決架, 不過而家我地兩公婆學識一人讓一步, 如果6299講d說話唔岩聽, 我咪唔出聲羅, 頂多黑面, 唔會再頂撞 ...

我身體比較差,好多病,不過都準備要小朋友既,兩個幾月咋,咁你要多d休息,我都唔激你咁多......哈哈哈,我就鍾意bb女多d喇.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 daphne_panny 於 08-11-13 01:53 發表

唔係覺得佢兩個好岩,我只係覺得男人可以咁做,做咩事女人唔可以遮,當一個男人係咁既時候,佢身邊既男人實幫番佢地,掉轉依家係由兩個女人咁做既時候,竟然女人會鬧番女人囉. ...

唔係人人都好似你咁諗~~你講得岩,男人可以咁做女人亦可以,但唔係所有男人咁做時,佢地身邊既男人都會幫返佢地既~~同樣女人都一樣~~如果我有朋友係咁,我必定大大聲鬧醒佢囉~~有時好多野唔係明知錯既都要幫呀??如果係咁,呢個人都好唔理智囉~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

乜樓主有話過佢自己有小朋友咩?? 連咁基本o既都唔知, 大家好似未了解事情係點, 可能佢只係睇完一套戲, 睇完一本書, 有感而發?? 會唔會係大家過份敏感?? 又或者有人曾經滄海, 反應過激??

我有一個女, 4 歲幾, 拍咗拖 7 年, 結咗緍 7 年, 所以我絕對明白要維繫一段感情係幾唔容易, 有時唔係話你要專一就可以專一, 有時所有嘢都係時間人物地點, 呢 d 事發生咗, 冇人想, 但我唔認為有人係罪人, 感情o既嘢唔係外人可以明白, 尤其是係連來龍去脈係點都未知o既情況底下!!

我希望如果大家真係想幫人, 可以客觀 d, 了解事情然後作出適當o既建議, 唔好話我講咗咁耐都冇意見比人, 我唔知成件事係點, 我冇意見!!

男爵府

D生返個啦, 湊小朋友係好辛苦, 不過個種快樂, 除左佢地無人俾到你架!

6299相處既問題未完全解決架, 不過而家我地兩公婆學識一人讓一步, 如果6299d說話唔岩聽, 我咪唔出聲羅, 頂多黑面, 唔會再頂撞佢地, 咁我老公都識做, 以前唔會幫口, 而家會企係我個邊講野羅!

我肚裡個果未知仔定女呀, 岩岩有左兩個幾月到, 預產期係下年六月九日, 仔仔女女都無乜所謂, 6299同埋C6就好想係仔, 因為佢地比較傳統, 想有人傳宗接代喎!

原文章由 daphne_panny 於 08-11-13 15:05 發表

我結左婚,不過係未有小朋友囉.冇6299就VERYGOOD,咁依家呢.都應該唔差啦,係呢你幾就生得男BB定女BB.

男爵府

原文章由 rose-mag 於 08-11-13 15:17 發表
daphne_panny,060905,
你地覺唔覺一講起小朋友,D氣氛即刻詳和晒?喺第二個topics見你地你一言我一語,真係好燥,而家咁咪好囉。
希望樓主都會為小朋友為大前提,唔好親手破壞自己個family啦。好似唔見佢回應一輪,希望冇嘢發生啦, ...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

daphne_panny,060905,
你地覺唔覺一講起小朋友,D氣氛即刻詳和晒?喺第二個topics見你地你一言我一語,真係好燥,而家咁咪好囉。
希望樓主都會為小朋友為大前提,唔好親手破壞自己個family啦。好似唔見佢回應一輪,希望冇嘢發生啦,有時no news is good news.
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

原文章由 060905 於 08-11-13 14:11 發表
如果無6299, 我同我老公關係就一定very good!早d生早d脫身麻, 後生湊仔無咁辛苦, 你結左婚未呀??

我c6仲係大細路, 我有時都會好嬲佢架, 不過老公係自己揀無得怨!只於做人新抱/太太, 我都係學習緊, 呢到好多bk媽咪教左 ...

我結左婚,不過係未有小朋友囉.冇6299就VERYGOOD,咁依家呢.都應該唔差啦,係呢你幾就生得男BB定女BB.

男爵府

如果無6299, 我同我老公關係就一定very good!早d生早d脫身麻, 後生湊仔無咁辛苦, 你結左婚未呀??

我c6仲係大細路, 我有時都會好嬲佢架, 不過老公係自己揀無得怨!只於做人新抱/太太, 我都係學習緊, 呢到好多bk媽咪教左我好多野!

原文章由 daphne_panny 於 08-11-13 14:03 發表

聽你咁講,你同你老公關係一定係好好,你廿幾歲就有兩個小朋友,你好早結婚架,咁陀緊果個係仔定女黎架.

[ 本文章最後由 060905 於 08-11-13 14:12 編輯 ]

複式洋房

原文章由 060905 於 08-11-13 13:59 發表
我有一個兩歲大既女, 另外一個陀緊!我係一個好易忟既大肚婆!

當你有機會做人媽咪既時候, 你會明白媽咪好多時思想都係從仔女角度去想架!

聽你咁講,你同你老公關係一定係好好,你廿幾歲就有兩個小朋友,你好早結婚架,咁陀緊果個係仔定女黎架.

男爵府

我有一個兩歲大既女, 另外一個陀緊!我係一個好易忟既大肚婆!

當你有機會做人媽咪既時候, 你會明白媽咪好多時思想都係從仔女角度去想架!

原文章由 daphne_panny 於 08-11-13 13:56 發表

明白,我覺得你咁樣講野,可愛D,平易近人D,咁你兩個仔仔幾歲呀.

複式洋房

原文章由 060905 於 08-11-13 13:51 發表
我話俾你聽我就黎兩子之母, 所以我思想一定會俾你成熟, 會顧累比較多, 我好多思想都係從小朋友去諗, 明白麻!我唔想樓主個小朋友無左媽咪呀!

明白,我覺得你咁樣講野,可愛D,平易近人D,咁你兩個仔仔幾歲呀.

男爵府

我話俾你聽我就黎兩子之母, 所以我思想一定會俾你成熟, 會顧累比較多, 我好多思想都係從小朋友去諗, 明白麻!我唔想樓主個小朋友無左媽咪呀!

原文章由 daphne_panny 於 08-11-13 13:46 發表
,

我未做人媽咪架,我唔係樓主,我都係八掛入黎睇下野.

複式洋房

原文章由 060905 於 08-11-13 13:39 發表
呢個係一個平台, 比任何一個人發表意見, 鬧係其中之一, 咁唔想睇既可以唔睇唔回應, 無人迫你架喎, 有時真係懷疑, 你係樓主添!

係而家呢個年代未必有得天長地久, 但係只要自己做左本份, 問心無愧咪得羅, 其實睇樓主講 ...
,

我未做人媽咪架,我唔係樓主,我都係八掛入黎睇下野.

男爵府

呢個係一個平台, 比任何一個人發表意見, 鬧係其中之一, 咁唔想睇既可以唔睇唔回應, 無人迫你架喎, 有時真係懷疑, 你係樓主添!

係而家呢個年代未必有得天長地久, 但係只要自己做左本份, 問心無愧咪得羅, 其實睇樓主講既Post佢係有愧架, 我只想佢回頭, 好好做人老婆同埋媽咪!想請問你做左人媽咪未呀??

原文章由 daphne_panny 於 08-11-13 13:31 發表

我唔係幫住樓主,有邊個唔想天長地久,一生一世架,不過我覺得係依家呢個社會講呢D已經變成童話,你唔傷人唔代表人地唔傷你.又係果句啦,你都仍然堅持你既想法,叫佢地兩個死埋一齊係鬧醒佢地丫嘛.客氣D唔得既咩,你講野, ...

複式洋房

原文章由 060905 於 08-11-13 08:07 發表
咁你有咩維繫方法丫?????

有唔見你有提供, 你咪得把口幫住樓主, 我地呢到咁多bk媽咪係想鬧醒佢, 點為之一個老婆一個媽咪應該做既事 ---- 係一心一意愛自己既老公, 鍚自己既仔女, 唔係俾籍口佢再錯落去!

...

我唔係幫住樓主,有邊個唔想天長地久,一生一世架,不過我覺得係依家呢個社會講呢D已經變成童話,你唔傷人唔代表人地唔傷你.又係果句啦,你都仍然堅持你既想法,叫佢地兩個死埋一齊係鬧醒佢地丫嘛.客氣D唔得既咩,你講野,剩係識鬧鬧鬧.

男爵府

咁你有咩維繫方法丫?????

有唔見你有提供, 你咪得把口幫住樓主, 我地呢到咁多bk媽咪係想鬧醒佢, 點為之一個老婆一個媽咪應該做既事 ---- 係一心一意愛自己既老公, 鍚自己既仔女, 唔係俾籍口佢再錯落去!

原文章由 daphne_panny 於 08-11-13 02:00 發表

唔可以話人唔尊重婚姻既.我地大家睇到既都係佢地post出黎既少部分,中間有好多野,我地係唔知,出現問題都唔係單方面可以攪出黎啦,一隻手係拍唔響既,佢地都係想人俾下意見囉,我覺得,但係我睇到既就係一d都係怪佢地既 ...

首頁

尾頁

跳至