夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

結咗婚就唔想再想其他男性了,個老公又唔係唔好,唔好再胡思亂想了,難道要做一隻無腳的雀嗎?
婚外情就是由你們喜歡胡思亂想的人開始的,回頭是岸罷.

大宅

原文章由 木馬 於 08-10-18 19:42 發表

炸炸淋離婚再嫁咯, 嫁到志趣相投為止咯~:tongue:
根本就係搵藉口, 又唔係盲婚啞嫁, 婚前無諗清楚咩, 勸你唔好再害人咯~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

人要變要花心
總可以俾好多理由去美化自己
同埋醜化別人(通常都係老婆囉)
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

呢D只係藉口啫!邊個話兩個人要志趣相投先可以白頭到老,若要人似我,除非兩個我,何況興趣同感情都可以陪養,唔通你同老公冇感情嘅咩?咁你喺咩情況下决定結婚?唔通一D共同興趣都冇?又或者你要完全100%興趣相同?如果係咁就祝你好運,我估嫁幾次都係一樣。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

好媽媽勳章

其實結婚既對象係你自己搵...如果你老公唔係你最想嫁既人...當初點解要嫁比佢...就算而家先發現你老公唔係你既最愛...但係唔代表你而家遇到既男人係你既最愛...可能你同你老公之間既問題...令你唔開心...失落既時候遇到佢...先令你覺得佢比較適合你...無論點...首先解決你同你老公既問題...先再諗其他既野...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

原文章由 木馬 於 08-10-18 19:42 發表

炸炸淋離婚再嫁咯, 嫁到志趣相投為止咯~:tongue:
根本就係搵藉口, 又唔係盲婚啞嫁, 婚前無諗清楚咩, 勸你唔好再害人咯~

民房

其實人與人之間,又點會係100%夾到...要互相遷就,互相包容....

男爵府

夫妻唔一定要志趣相投架.....只會因為有愛才會結合, 咁你鍾意左呢個男人, 佢會唔會愛你呢

子爵府

志趣相投就喜歡, 咁就死得人多啦! 大把人志趣相投啦, 咁係咪個個都要喜歡?

大宅

原文章由 kisskissannie 於 08-10-20 01:43 發表
其實人與人之間,又點會係100%夾到...要互相遷就,互相包容....

同意!若要人似你,除非一個你。

別墅

回覆 #1 bebegg 的文章

你太花心la....
唔要得....

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 shin08 於 08-10-18 22:34 發表
結得婚就應該一心一意啦!!
呢個世界大把人同你志趣相投啦, 唔通個個都鍾意咩!!鍾意得幾多個?!!

Agreed.

複式洋房

我相信只要你一直都放眼身边,愿意给机会其他男人,你一天没死,都可以找到“你认为”更好,更志趣相投的人的。。。

伯爵府

與其呢第二個男人,點解唔花多D時間了解欣賞枕邊人?

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有呀,我個pk隻狐狸精咪就係咁囉~~佢話我個pk係佢一生中最愛喎~~我又真係唔明,如果係一生中最愛,咁之前嫁黎做咩??玩呀??仲要女都有喎~~都痴痴地既~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

伯爵府

乜你當日唔係鍾意你老公先同佢結婚架咩. 今日你話鍾意第二個, 咪即係對老公不忠囉, 移情別戀囉, 就係咁簡單, 明明係你自己問題, 為咩要推落你老公度啫. 我諗你結婚時都已經同老公唔志趣相投架啦, 唔好今時今日先賴呢樣嘢啦.

洋房

唉......要離開一個人, 什麼藉口都可以講架啦。

禁止訪問

翡翠宮

我懂得分柝何為該, 何為不該, 所以即使遇到志趣相投既我都5會中個頭埋去 我好理智的 朋友始終都係朋友, 結左婚就5英該有異心
原文章由 bebegg 於 08-10-18 18:46 發表
有沒有人結婚後才發現依家的老公與自己志趣不相投, 而又遇到另一位志趣相投, 你很喜歡的男人?

男爵府

有可能是你自己的幻覺,我同老公無同一的興趣,但兩個仔是我們人生的目標,清醒d啦,唔好受引誘。

首頁

尾頁

跳至