夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 anita_yps 於 08-10-19 00:28 發表
同我志趣相投既係我d fd, 同我過人生係c6...

講得岩.....

男爵府

我都覺得係!!

原文章由 YuYuMother 於 08-10-22 23:05 發表

講得岩.....

大宅

原文章由 bebegg 於 08-10-18 18:46 發表
有沒有人結婚後才發現依家的老公與自己志趣不相投, 而又遇到另一位志趣相投, 你很喜歡的男人?

志趣相投就無,不過到衣家仲好喜歡的男人就有,
佢就喺:周潤發
唔準笑我.

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

樓主:其實咩叫"真正喜歡?"你同你老公結婚時你唔係"真正"喜歡佢嗎?你又嫁佢?

坦白講,一世人流流長,係情感方面或多或少總有"出軌"時候,但人你有能力去控制自己情感,人係有良知同道德對感情負責人,不是見一個愛一個,就用"結婚之後才找到真正愛"的人作藉口,那麼,你一世都有好多次機會再愛過.......

感情係要2個人共同附出同培養,學習欣賞一下帎邊人喇,想想他曾為你附出或做過的一切,我想你會欣賞愛惜你老公多D....

樓主,不要放縱自己感情呀!

伯爵府

結婚後是要為對方付出, 是做一個合對方心意的人, 不是再找更合適的人.

婚姻好長, 會苦樂參半, 但一有異心就會好易放棄之前的承諾, 好危險.

男爵府

我承認我和c6志趣不相投, 我和一個好好既異性朋友志趣相投, 我知佢都喜歡我, 不過我唔會喜歡佢, 因為我已經係人地老婆, 況且就算和c6志趣不相投, 但我地相愛咪得羅!

[ 本文章最後由 060905 於 08-10-23 13:04 編輯 ]

民房

你話果個男人同你志趣相投…

係咪大家都發現結婚後同對方志趣非相投?

你無同你老公拍過拖?唔知佢鍾意d咩?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 #1 bebegg 的文章

樓主用 "依家的老公", 是否意味著將來會有另一個老公 ?

男爵府

或者人地結過好多次婚呢!

原文章由 Ivy.cheung 於 08-10-23 13:59 發表
樓主用 "依家的老公", 是否意味著將來會有另一個老公 ?

大宅

其實樓主可能只係想找一個地方比佢舒發一下佢既情感,你哋唔好咁樣話佢啦,而且我哋亦唔知道佢到底發生咩事. 鍾意一個人係無罪,但既然已經結咗婚,咁我哋只可以勸樓主控制自己.

複式洋房

婚姻甘兒戲嘅咩,你冇想清楚先結婚家

大宅

其實同得一個人結婚, 唔係已經覺得呢個人啱你咩?
花心就花心喇..唔好咁多excuse!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 #52 E@V 的文章

可以噤睇,

我哋比意見或批評, 可能可以令樓主清醒/醒悟.
如果樓主真的不想其他中批評, 可以寫明 "不喜勿插"

珍珠宮

原文章由 shin08 於 08-10-18 22:34 發表
結得婚就應該一心一意啦!!
呢個世界大把人同你志趣相投啦, 唔通個個都鍾意咩!!鍾意得幾多個?!!

同意!
我都成日遇到d好似正過我老公的男人, 但一定有大把咁o既人呀wor, 咁你choose到幾時,第二個比呢個好, 咁重會有第三,四,....個. 算把啦, 好男人唔係一定要擁有, 欣賞下都得jet.

大宅

好媽媽勳章

我好鍾意我老公, 只要老公同樣鍾意我, 我跟本唔會比機會自己愛上第二個...
有D野本來唔係, 只是自己越諗就以為係, 越諗就以為真...咁就出現左第三者喇!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Sueita 於 08-10-28 17:23 發表
我好鍾意我老公, 只要老公同樣鍾意我, 我跟本唔會比機會自己愛上第二個...
有D野本來唔係, 只是自己越諗就以為係, 越諗就以為真...咁就出現左第三者喇! ...

講得好呀~~有d人真係諗下諗下就當真架喇~~到清醒時,發覺只係夢一埸,但到時太遲了~~好多野都係返唔到轉頭的~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

原文章由 bebegg 於 08-10-18 18:46 發表
有沒有人結婚後才發現依家的老公與自己志趣不相投, 而又遇到另一位志趣相投, 你很喜歡的男人?

其實樓主可能發現自己喜歡了別的男人或對人心動,但不代表她想紅杏出牆。我想她也發覺自己有問題,包括心理鬥爭和道德觀念,相信她聽過大家的意見,她應該會好好反省的。

子爵府

俾咁多藉口做咩啫,想離咪離囉。
你又唔係三歲細路,你結婚時又冇人迫你一定要結,宜家結左先講埋d不知所謂既藉口,你好無聊呀。

男爵府

任何藉口都係自己俾自己~

民房

乜大家唔覺樓主一出咗個POST之後, 被大家狂罵已經唔敢再出聲啦.

首頁

尾頁

跳至