自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

我在2013年聼了一個電話便中招了!
本來諗住單一次消費的買了他們的套票,後來都沒有用到!
點知到了2014年中他們打來話要續會,我說續甚麼會?你是甚麼公司?他們便說是會籍總署,我說甚麼?你是甚麼公司?講清楚啲!他們便說是 ENJOY COTAI CLUB 。
我想了想便說我都沒有買過他們的甚麼東西,續甚麼會!他們話我之前幫一間叫甚麼 TRI LEISURE CLUB LTD 的公司買了套票,有關資料便會聯繫一起,於是我便說關你公司甚麼事!他們便說你今年一定要續會,續會後便幫我取消資料及會籍,否則將會有進一步行動!當時為了怕麻煩便再續一年,之後有一次想用他們的服務,但是電話不通,如有回覆的話又說酒店滿額要求加錢等等!我想想我可能以經上了黑店了……!!!!!
都沒法了!點知今年2016年他們同樣說還有資料未取消,要求續會!我心想又來了,先問一問是甚麼公司,他們說是 Easy Holiday Club !吓!我都沒有幫你買甚麼!他們說因有本人資料說一定要續會否則會有行動,我心想死啦!便沒有聼他電話,之後他們不停打電話來都沒有接聴,過幾天後收了一件郵件打開一看便是這間公司的會員卡及信件,我心想不是嗎?我都沒有說要續會!這樣都得!!!!
當時因有其他事要處理便放下沒有理會,於是過了幾天他們又來電說甚麼會籍總署,我便問你講清楚些你是甚麼公司!他說是 Tri Leisure Club 。我於是問 Enjoy Cotai Club 及 Easy Holiday Clud 和你公司有甚麼關係?他說不知道,這一次我火起了。。。。。! 在電話問候了他老母 ……………!
跟着他用恐嚇口吻說你今次一定要續會,否則將會把會籍一路延續下去,所產生之費用閣下必需繳付,否則將會有進一步行動………!

這便是我的經歷,事件還未完結……!

男爵府

是否可以食自助餐free 一位同free 一晚酒店?我最近接過呢d電話,好似話$2000入會

子爵府

回覆:iglok10866 的帖子

大宅

回覆樓主:

留毛

複式洋房

回覆:真是當黑!

如果你冇簽過任何文件就唔好理佢

大宅

回覆樓主:

侯爵府

唔明佢所謂進一步行動係咩!叫佢講清楚d,如果真係講被人放火燒全家果d即刻話佢知已錄佢音,會告佢恐嚇。
其次,你在A公司的資料唔應該會去b公司(除非你無睇條款就簽同意)。
其實呢d電話多數都係嚇你加騙案。最好下次再打嚟就錄佢音,引佢講多d,告得佢入當幫其他人同自己,告唔入都唔駛自己嚇自己,唔駛理呢d電話

用戶要求終止服務

iglok10866 發表於 16-5-26 01:24
點知到了2014年 ...

我都想問有所行動姐係咩佢地有你credit card資料?有地址?會搵上門?下次同佢講報左警,你地有所行動時我都有

大宅

回覆:真是當黑!

咁似之前bxffxt clxb, 好多年前join過, 7年後打黎話要續會, 又話我當年冇依正手續取消, 我廢事睬佢cut佢缐, 佢夠膽死打黎留言恐嚇我話cut佢缐冇用, 果個月會晌我7年前張信用咭過數, 但係佢打黎連我男定女, 姓乜都up錯, 果陣差不多時間都有人收過呢d電話, 呢個post
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13558384

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

唔續會有行動,佢果個係黑社會嘛?
不知所謂的乙陸!!!

公爵府

引用:是否可以食自助餐free 一位同free 一晚酒店

原帖由 小肥肥888 於 16-05-26 發表
是否可以食自助餐free 一位同free 一晚酒店?我最近接過呢d電話,好似話$2000入會
...
呢啲可能係酒店會籍部打俾人sell,一般都冇問題,我都join過幾次。樓主嗰種應該係用嚟book酒店房的,話俾左錢包幾多晚邊間邊間酒店嘅房,又話星期六日、假期都唔駛加錢,但事實係你永遠都唔會book到房,一係就叫你加錢upgrade,endup係會貴過你係外面book的。

民房

回覆 小肥肥888 的帖子

小心這種電話!不要透露個人資料,尤其是你的地址及信用咭資料!

男爵府

iglok10866 發表於 16-5-26 23:36
回覆 小肥肥888 的帖子

小心這種電話!不要透露個人資料,尤其是你的地址及信用咭資料!

我無

民房

回覆 J.c.baby 的帖子

當時真是蠢!
他們不收現金要用信用咭過數!由於要寄給你所以要地址,不過我沒有提供住址!祇給公司地址!

珍珠宮

iglok10866 發表於 16-5-26 01:24
點知到了2014年 ...

日日都有騙案電話,block佢或收缐,吾通用電話可以謀殺我咩?!你叫佢咪傻la!

大宅

回覆樓主:

留毛

首頁

尾頁

跳至