跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原文章由 Jennyhui 於 08-10-19 14:19 發表
馬鞍山靈糧有信叫我個仔去interview, 想問有無mami之前interview過? 大概會考d乜嘢? 因為我個仔乜都唔識, 同埋仲講緊bb話, 我驚到時會"肥佬"...

唔駛擔心, 佢地唔會考bb講野ga
佢地會安排小朋友同家長係一個課室玩玩具, 而老師就會從旁觀察, 之後再去另一個課室, 10個左右小朋友一齊聽下校長唱歌, 另外2位主任就留意小朋友反應lor

你地in幾點丫, 我女女in11點丫

珍珠宮

原文章由 Jennyhui 於 08-10-21 12:55 發表
吓, 要聽校長講故仔, 睇佢反應. 咁就麻煩啦. 我個仔坐唔定, 成日要周圍走. 要佢坐定定, 最多1分鐘. 咁佢一定"肥佬"啦

我個仔1/11 下午3:30pm interview. 有無人知通常要interview幾耐? 因為跟住我 ...

封信有寫.......叫家長預一個鐘左右

珍珠宮

原文章由 96250790 於 08-10-21 14:47 發表
去年我們大約用了個多鐘時間(11:15-12:40)am)。但我的朋友就用了兩個鐘,她只是遲我一個鐘面試。

咁耐
前年大女考, 前後好似用左半個鐘之WOR

珍珠宮

原文章由 giveupaguy 於 08-11-3 14:50 發表

咁我又沒有為意啊!
聽他們說今年超額報名.個心已經涼左一半.沒有太大期望可以考得入. 以那天情況.除左1個半個真的表現突出之外.其他小朋友都看似差唔多 (當然老師會看出分組遊戲時的個別長處)...唯有看看信箱等結 ...

唔駛太擔心, 佢年年都超額ga la, 只不過學校當日講, 如果只揀一定要返上午班個機會會細d, 相對下午班機會會大d

呢間學校除左睇小朋友表現都好留意家長同小朋友互動表演ga

珍珠宮

原文章由 giveupaguy 於 08-11-10 08:49 發表
好開心....今早上靈糧website checked左了. 取錄左我集小馬騮

我今朝交埋留位費tim啦

珍珠宮

原文章由 LANG060221 於 08-11-10 09:49 發表
囝囝都取錄咗, 不過是下午班, 我正考慮比唔比佢讀, 我驚佢冇得瞓午睡, 會適應唔到, 有冇媽咪的小朋友正在返下午班, 可以比d意見我, Thanks.

我大女上年k1係靈糧讀下午班, (今年好彩轉到返上午班), 我當時係咁安排.....早上6點幾7點比支奶佢飲, 飲完再訓到佢自己起身, 通常都係9點幾10點啦, 12點lunch, 1點返學, 放學時阿女會係校車度訓一陣, 到夜晚10點左右就訓lor

珍珠宮

原文章由 giveupaguy 於 08-11-10 10:25 發表

嘩~ 你仲快手添 ~恭喜晒
係呢.你的小朋友係am/pm的?
我個囝囝係上午.唔知會唔會做埋同學仔呢

上午班的 , 我今朝交大女返學順手交埋lor
就算唔同一班, 小朋友之間都會識ga, 因為佢地有好多活動都一齊上

首頁

尾頁

跳至