在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 bb2 於 08-10-20 09:42 發表
5日半, 無乜福利, 連醫療都無, OT無任何補償, 不過除左係搞活動之外, 平時都算可以準時收工, 公司同事冇乜野, 人工都算OK, over 4萬....第二時應該好難搵番咁既人工, 但係呢度D老細勁難服侍, 超多是非.......

...

樓主,我遇過d老板都係勁難頂,但我自我安慰話份人工係包埋俾佢鬧。我既情況仲比你差,我個senior成日覺得我拖累佢,但真係唔關我事,因為佢黑仔,跟project梗係有d問題, 所以成日俾老板鬧, 佢就打我毒針, 搞到其他同事都唔睬我,我日日返工就好似玩自閉, 但我都繼續頂住, 頂到同c6結婚為止。

大宅

我老細何嘗唔難頂

當唱歌把啦....心情要放愉快點(雖然.....我經常都心情低落,尤其係上班時間)

我都要自己ot好多時間...不過....自己真係做得慢...又比人抽ching到
無計咋

大宅

有邊個老細唔難頂 ? 有時最慘系連個阿頭重難頂個老細, 唔系佢出糧比你, 但系要先受上司氣= 受 double 受上司 + 老細 d 氣.

大宅

忍一定要為4萬忍,除非找到更好的

所有老闆都是一樣...CHEAP,一邊忍一邊告訴自己並不差..我以前的環境和你一樣,但$比你少,同事也跟紅頂百,有的甚至不感和我SAY HI!我知道他們不停的侮辱我,但我要爭氣,經濟不好,我要照顧家庭,行業又很窄,不停的找工作,進修,終於找到好的辭職..最好笑的是他們以為我到很差的工作...哈哈..我才不回合他們記較..後來他們才知道...但不同層次,不用理那些衰人,自己爭氣好了!共勉!

複式洋房

認同 !!! 撑妳

原文章由 win_samuel 於 08-10-27 09:21 發表
所有老闆都是一樣...CHEAP,一邊忍一邊告訴自己並不差..我以前的環境和你一樣,但$比你少,同事也跟紅頂百,有的甚至不感和我SAY HI!我知道他們不停的侮辱我,但我要爭氣,經濟不好,我要照顧家庭,行業又很窄,不停的找工作, ...

首頁

尾頁

跳至