自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想開人民幣戶口,在香港開還是在深圳開好?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:想開人民幣户口在那裡開好

我自己覺得香港好,深圳銀行提款或帶回香港好麻煩

大宅

回覆:bufferzone 的帖子

睇下目的是什麼。

賺高息上大陸開,存取不密不多,大陸開

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

而家大陸息不太高了

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

我會係香港開,對大陸無信心

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:想開人民幣户口在那裡開好

就算存香港銀行,都會存大銀行,細銀行息較高都唔敢存

珍珠宮

引用:而家大陸息不太高了

原帖由 heidys 於 16-05-29 發表
而家大陸息不太高了
Right

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

宜家香港開好, 我四年前已在大6開戶, 當時內地息率真係好高, 但宜家減息減到定存利率得返1.X-2.X%, 香港好多銀行半年都有了

本來早幾年買內地理財產品利率比定存更高, 但近兩年開始內地收緊海外購買理財產品政策, 要親身上去做, 唔可以再晌香港用網上或手機買, 好麻煩

如果你經常返內地, 咁可以考慮大6做, 否則都係香港做方便好多

大宅

回覆樓主:

Thank you 各位jm意見

首頁

尾頁

跳至