自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

我都係叫美國朋友幫我買Gap, online 睇到減價/岩使就買定, 三四個月就寄一次俾我(一盒mailing, 閒閒地都US$30+)
三四個月, 十幾廿件衫先US$30+, 好似抵d

不過最近有同事通知我, DBS有張credit card, 主要promote佢地會員有一個online shopping account (e.g. Gap), mailing 平過搵美國朋友寄!
(我試過申請, 但係入息證明去唔到佢地要求. 而我老公又唔肯申請一張卡俾我買野..., 所以先繼續托朋友幫我買)

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 gion 於 20/10/2008 12:42 發表

係呀,我朋友做海關,佢話赤柱好多假野。

係wo

民房

GYMBOREE

我知道香港有間鋪賣GYMBOREE, 可以用e-mail同我聯絡, 我再將地址給你.

[email protected]

原帖由 queenielok 於 08-10-20 12:45 發表
我想問下,係香港綱址邊到可以買到,GYMBOREE,我係佢官方綱站訂過幾次,不過運費真係幾貴,有無人可以提供多d,bb買衫綱址比我啦!唔該

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

There is already a company providing the similar kind of service for Asian countries in alliance with DHL and VISA. You just need to key-in the online shop address and then they will provide a US address for you to transfer the goods to your home address in HK. Of coz, you will need to pay for the shipping charges. Let's check the details in the below link:

http://secure.onenow.com/COMGATEWAY/common/com.comgateway.bluesky.common.HowToShop.do

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

你可以睇吓你朋友有無friend係開公司 ( 美國 or 香港 ) ,如果有的話而佢地有UPS or Fedex嘅account而又有寄件嘅special discount ( 通常UPS or Fedex會有d discount比熟客)咁都仲有得做. 我之前一次order 兩至三個大carton,每箱郵費折左大概 HKD600.

[ 本文章最後由 mc_20044 於 08-10-20 14:03 編輯 ]

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

POLO ON LINE 最近要買滿UD195后先FREE送貨費,USD195以下收USD10送貨費(每單計),
MACY'S 就USD6-USD25不等
最好係AMAZON,全免,經AMAZON訂MACY'S野就最好,可慳LOCAL送貨費

以上都只係講緊SHOP TO LOCAL客,未計海外郵費

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原文章由 sweetcouple 於 08-10-20 12:45 發表

所以我又覺得會上官方網買品牌商品的, 與去赤柱買出口貨的, 一定唔係同一批人~

對某D人黎講,有個logo show比人睇就夠,佢地覺得D人根本唔會烏埋去小朋友度驗下係真定假,而且赤柱D野像真度好高。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 queenielok 於 08-10-20 12:45 發表
我想問下,係香港綱址邊到可以買到,GYMBOREE,我係佢官方綱站訂過幾次,不過運費真係幾貴,有無人可以提供多d,bb買衫綱址比我啦!唔該

Gymboree啲bb衫好可愛! 我啲小朋友細時都有着佢隻brand啲衫.

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 sweetcouple 於 08-10-20 12:32 發表

多謝晒你的意見....

我都覺得d衫連郵費唔平架, 但勝在一定係正貨囉....

我都有幫襯其他BUYER買過衫, 佢地係ONLINE, 但好貴(可能要計郵費及手續費在內).

我唸如果郵費不是太貴, 你地又只做中間人, 幫人訂貨. 應該都有得做既, 因我覺得都有好多人要求正貨.

首頁

尾頁

跳至