想生BB

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原文章由 tang.catherine 於 08-10-21 17:29 發表

佢同我一樣都是姓鄧...不過冇親戚關係...
佢叫鄧仲賢. 係太子嘅雷生春附近...
如你要我可給你地址

can PM me address n phone no. please~

禁止發言

侯爵府

好媽媽勳章

又未聽個喎, anyway 仔女都好啦, 係自己生既都好
原文章由 鍏晴媽 於 08-10-21 14:00 發表
尼個都有人同我講過, 看小b肚臍下面有無條啡色線,
如有下胎就係仔相反無即係女. 我細女都係無條啡色線, 所以再生都係 . 我已有2條女.

民房

PM晒你哋喇...

禁止發言

大宅

我未夠3個月已睇中e (約5w) 因勁唔舒服.

原文章由 lindabb 於 08-10-23 07:38 發表
我又想知最怏要幾多個月先可以把到脈知係仔定女呢?
我之前兩個月左右因作小產
所以睇中e , 佢就話我有左係仔,但係係女尼囉!
係咪早得滯呢?

...

民房

原文章由 lindabb 於 08-10-23 07:38 發表
我又想知最怏要幾多個月先可以把到脈知係仔定女呢?
我之前兩個月左右因作小產
所以睇中e , 佢就話我有左係仔,但係係女尼囉!
係咪早得滯呢?
...

應該唔是.是你個中e唔準...兩個月都可以把到脈架喇...我講緊我嗰個中e...

珍珠宮

原文章由 tang.catherine 於 08-10-23 11:45 發表

應該唔是.是你個中e唔準...兩個月都可以把到脈架喇...我講緊我嗰個中e...

咁西利?!

複式洋房

原文章由 tang.catherine 於 08-10-22 11:16 發表
PM晒你哋喇...

可以PM埋俾我嗎? 謝謝!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

咁條線係打橫定打直ga?

男爵府

原文章由 lovebbb 於 08-10-21 14:44 發表

我都聽過這說法,問過幾個朋友都係,第一個爬,第二個就係仔

我覺得冇根據的.... 因為我朋友的囡囡都係先爬後行...
怎知道第2個都係囡囡.
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

男爵府

我有一次去西醫女醫生做身體檢查,

我就隨便問問下呢...

我已有一個女, 我就問我下一胎會唔會係仔...
(但係我果振時都未有bb的)

女醫生話: 肯定係仔...

我都唔明白~~比女醫生估"o岩".

可能女醫生睇我肚仔o卦..
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

大宅

my girl friend's father in law is a chinese "eason", when i am pregnant in almost 2 1/2 mths, my friend holds my hands, she knows/feels i have a girl (not a boy), b coz her father teaches her how to define it. very accuate!

she knows the pulse bit (faster / slower), if it is a boy the left hand is faster, if it is a girl the right hand is faster....you may try & see.

原文章由 tang.catherine 於 08-10-23 11:45 發表

大宅

hi tang.catherine,
your daughter's hair very nice, don't cut it all la.
my daughter's hair keep it from bb to now 6 years old (today is her birthday). we only cut a little every time. now is almost cover pat pat la. and we will keep this length...not too long.

原文章由 tang.catherine 於 08-10-20 14:23 發表
我阿女得9個月咋... 是唔是可以睇頭髮個轉嘅方向而定架?

禁止發言

大宅

已pm給你

原文章由 lindabb 於 08-10-28 10:45 發表
可唔可 以pm 埋你個中e 比我呀?
thanks....

民房

原文章由 vic6 於 08-10-26 11:58 發表
hi tang.catherine,
your daughter's hair very nice, don't cut it all la.
my daughter's hair keep it from bb to now 6 years old (today is her birthday). we only cut a little every time. now is almost co ...

tks r...but we cut it some times la...and will keep to cut a little bite until her hair become long hair...

男爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係肚臍下面直到小妹妹嗰度嫁~

[ 本文章最後由 WinnieJason 於 08-10-30 14:21 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至