自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好攰,同阿囝溫考試溫到好沮喪,好似只係自己出力、緊張,成個傻婆咁

大宅

小朋友係咁㗎喇

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:車仔媽咪 的帖子

明白嘅,加油!

我還要一對二,超辛苦

珍珠宮

車仔媽咪 發表於 16-5-30 19:28
好攰,同阿囝溫考試溫到好沮喪,好似只係自己出力、緊張,成個傻婆咁
...

同意!我坐係度佢就成日行來行去。温一振話要休息。一個鐘其實唔知實質温左幾多。己小四啦

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:沮喪

有我陪你

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

禁止訪問

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

身同感受,講到口乾,佢都係懶懶閒

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

很多小孩都係甘,妳並不孤單,努力~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

車仔媽咪 發表於 16-5-30 19:28
...

多謝大家,BK 真係好溫暖。

我常自問,我有個大囡,理應有相當既經驗,大囡當年好配合,好明白逞分試的重要。但而家個囝 ........ 我無晒辦法 ........

我老公都叫我不要太大壓力,我盡量吧,過埋這兩個最最最艱苦星期,便可以開心過端午節。

各位姊妹加油呀!

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

唉,唔識可以教到識,但唔小心真係唔知點算…死定了…
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

畀面勳章

大宅

BK Milk勳章

回覆:sypk 的帖子

我仲慘兩個仔第一次呈分試,兩個仲懶懶行,真係嘔幾十斤血。真係皇帝唔急太監急

wcpcelia    發表於 16-5-31 14:09

男爵府

wendywoo72 發表於 16-5-30 22:02
我仲慘兩個仔第一次呈分試,兩個仲懶懶行,真係嘔幾十斤血。真係皇帝唔急太監急。

...

我個大女咪又係,有時真係唔明生嚟為乜!

男爵府

引用:Quote:車仔媽咪 發表於 16-5-30 19:28 好攰

原帖由 車仔媽咪 於 16-05-30 發表
多謝大家,BK 真係好溫暖。

我常自問,我有個大囡,理應有相當既經驗,大囡當年好配合,好明白逞分試的重 ...
我也是! 當年大的好合作,努力用心,但現在小的就雙倍還

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大家加油

男爵府

深同感受

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

阿囝仲細,未明白呈分試嘅重要性,加油

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

你並不孤單. 逢測驗考試都想塞佢返入個肚.

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我個又係大嘅唔合作,細嘅都好,起碼會聽入耳,但有時見大嘅咁態度唔多唔少都影響到!教壞曬

珍珠宮

身同感受

而家呢個年代,孩子讀書等同父母讀書,除非孩子自動自覺去温習。

首頁

尾頁

跳至