親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問野生動物園日間好定夜晚睇好

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

有冇小朋友同行? 有小朋友一齊就日間好, 容易d 睇到小動物, 小朋友精精神神去玩, d jm 話小朋友可以去玩水.

不過我認為夜晚果個特別d, 可以坐車遊園一圈, 不過一場去到多數睇埋日間動物園. 但未必o岩小朋友睇.

王國會長

王國會長

Fiber 發表於 16-5-31 23:18
請問野生動物園日間好定夜晚睇好

夜晚黑麻麻動物多數訓左或唔郁,浪費錢和時間

別墅

bosch 發表於 16-6-1 02:33
有冇小朋友同行? 有小朋友一齊就日間好, 容易d 睇到小動物, 小朋友精精神神去玩, d jm 話小朋友可以去玩 ...

4同6歲小朋友

伯爵府

回覆:野生動物園

我覺得夜間動物園唔錯,不過真係太黑,D動物唔郁嗰陣你好難見到佢,路又黑,入咗去好易迷路(我上次真係咁),又怕睇唔到跣親,帶住太細小朋友都幾辛苦!除非只係睇完表演坐完車就走啫,但咁貴入到去唔行又唔係好抵!

日間啱小朋友多D,個嬉水池好好玩,而且日間開放時間長,有時間的話可以玩足一日!夜間雖然都開到好夜,但你凑住小朋友都冇可能留得夜啦!

王國會長

王國會長

Fiber 發表於 16-6-1 17:15
4同6歲小朋友

日夜我都去過, 夜間真係免費比我都唔會再去

王國會長

王國會長

anitawong21 發表於 16-6-1 17:40
我覺得夜間動物園唔錯,不過真係太黑,D動物唔郁嗰陣你好難見到佢,路又黑,入咗去好易迷路(我上次真係咁 ...

夜間唔坐車行到44下又熱又累, 又冇野睇.

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

只去過日間但上次唔夠時間行哂,再去都係揀日間。夜間我諗都係黑麻麻,最多望到啲動物眼,同埋好處係無日間咁熱

伯爵府

回覆:瑩瑩老豆 的帖子

唉!其實我2個細路都好鐘意睇㗎,嗰次係佢哋話要去,因為有D動物其他動物園未必有得睇喎!同埋夜晚又唔覺好熱,冇太陽哂住D温度都相差幾大下!嗰次我哋係六點幾去到坐完車睇完表演,之後都係八点零,諗住仲咁早就入去行多一個鐘至走,因為坐車跟本睇唔嘢。點知佢哋真係逐個館去睇,睇到唔肯走,行到十點佢哋終於肯走,但又揾唔到出口,差D連尾班車都冇得搭。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Fiber 發表於 16-6-1 17:15
4同6歲小朋友

俾我揀只去日頭果個, 俾d 小朋友夜晚早d 返酒店休息第二朝去坃好過. 動物園離巿區較遠, 要預番多少少時返酒店.

首頁

尾頁

跳至