親子旅遊

跳至

首頁
12345...32

尾頁

大宅

因為玩遊戲拎左3套買一送一船飛關係,就決定來個生日之旅

用左買一送一船飛3套來回船只係$531…..嘩~~好抵呀 !!

正正常常搵旅行社買金光一套而家係$285~$290/套
如果生日月份去,用金光優惠一套只係$238 (生日月份每星期限買兩套)。

由於太遲Book酒店,一係就無房,一係就D房貴到喊。

BOOK ”澳門JW萬豪酒店” 如果去D XX旅行社最平搵到買一個人最平都要$1299/Per Night (連船飛),仲未連離境稅喎,即係如果我地一家3口去就係要 $1299+1299+290 (搵旅行社出)+ ($40*2離境稅) = $2968 / 3個人

初頭諗住如果去玩天浪淘園就肯定係Book最平果間”澳門百老匯”(前身係金都酒店) 唔睇由只可,一睇…….頂丫!!!! 星期六一晚都要Over 2千蚊!!! 我洗鬼住你咩!!!!

再睇下”銀河酒店”咩價~~~

哦….都係貴多3幾百都OK喇,點知再睇下”大倉”咩價喇,都係貴”澳門百老匯”五百幾姐……咁就諗住Book”大倉”連埋稅淨房一晚係$27XX (唔知有無房)
而且JW我咁遲Book已經無晒房,要俾多D錢Upgrade間房先有得住

Check埋香港訂酒店d site 單訂一間房已經要$2888/Night,連埋稅約 $3200/Night

即係$3200+531 = $3731/3個人….…好貴呀!

因為真係想住下新酒店我就開始發揮冒險精神

耶~~~~~~~~~我去左淘寶搵酒店

天呀!!!!!!!!!!!
我搵到”澳門JW萬豪酒店”一晚連稅只係RMB1546對返HKD $1855.2
諗都唔諗即時旺旺佢有無房

我 : 28/5 一晚有房嗎?
旺 : 親 28/5有房的,請下拍
即時下拍俾錢了

就係咁…我船飛加酒店只係用左 $1855+531 = $2386
YEAH~~~

係香港 Book weekned JW buffet 平幾貴下!!!搵到最平都要

大人Dinnie $498+$498+$258(小童) = $1254
大人Lunch $285+$285+$150(小童) = $720

我又再開始發揮冒險精神....再去淘寶搵澳門自助餐卷XD
DINNIE RMB ($395+$395+$204)*1.2 = HKD 1192.8
LUNCH RMB ($222+$222+$118)*1.2 = HKD 674.4
(喂…..平幾十蚊都係錢呀!!!!!!!!!!!!!! 親對嗎?)

好喇~~又講返訂房,正正第一次係淘寶訂酒店又俾晒錢都驚驚地,我係入住前3日就Send email去酒店去Reconfirm booking係咪存在先,一check已經有晒資料,仲立即send埋booking number俾我,而我就落埋生日Request。

當日食完Lunch buffet都未夠兩點,我就落去Check in先,JW 本身係3點先有得拎房卡,咁落左去之後,問下人係咪可以做左check in先(係可以既),一行埋櫃檯,我同前台講send左email黎有個number,前台就講已經安排好晒間房,而家就可以拎房卡直接上房,唔洗等到3點…Yeah~,仲同我地Upgrade左間房俾我地...再yeah~….

點知前台姐姐唔小心講左安排左個birthday cake 幾多點到 T_T…..無晒surprised…….

(送蛋糕時間好準時,個蛋糕係New York chess cake, 好好食)

銀河既天浪陶園真係值得玩,但每間房係有限人數入場玩 (每房只可以入2大2小),如果Over左人數,多左既人每次入場係要俾$150一次。

小朋友玩天浪淘園係要穿上救生衣,水深最高係1.2M,平日係開11:00~18:30,假日係9:00~18:30,即係如果你平日去第2朝係唔會玩到(但係summer holiday 好似會改返早d時間,都係上官網睇返會好d),因為最遲12點就要Check out,如果你一早去到Check in 係可以拎左個number入左去玩水先,玩完水先拎房卡上房都OK,住JW有免費locker可以鎖住D野,如果其他酒店就答你唔到喇。

JW 酒店房間好大、好靚、好乾淨,好貼心,預左你玩水有大量衣架俾你掛衫,仲有埋掛衣繩係度。

JW 入面有個 THE KIDS CLUB 我地無去到,下次去睇下有無機會入去玩。

房有咖啡機 可以免費沖咖啡,浴缸好大、有浴鹽提供、可以浸浴。

大潭山滑草我地出發時係銀河BY taxi $40,滑草係唔洗錢既,任滑,大人細路都玩得好開心,玩完走既時候我地係行山路落去,行左8~10分鐘度就會見到有個展覽館,穿過展覽館就會見到有間"金皇冠中國大酒店",入左酒店搭lift落地就一出你就會係澳門機場,我地係澳門機場搭返taxi 去金少城係$30有找。

Planet J Macau 冒險王國 - 好岩7~12歲小朋友玩(我地亦見到有D大人入黎玩),幾好玩,有D幾簡單,有D無智慧係唔識玩,有小朋友值得去玩,呢個係金沙城3樓近food court果度,入場費每人係$80,另加一步魔導機$120 (限時1小時)

講下"名廚都會" 款式都多既,用料好新鮮,但我就覺得味道真係麻麻地,名過於實。

澳門氹仔小飛象可以唔洗去食喇,我覺得唔好食!!!

而家係賭場想拎支水飲係好難既事,因為一拎出黎好快俾人拎晒

酒店既交通好方便,去邊都有酒店Shuttle bus,而每間酒店去酒店都有Shuttle bus,而且仲好密車下

另外另外,淘寶其實有好多門票都好抵,買科學館、3D及 魔幻間門票,Batman,都係平過係HK搵旅行社買,真係好抵,有D比起官網訂差唔多5~6折咁濟!。

總結一下 : 其實TAOBAO都是萬能的,我地會有下次的,同埋記得係一早買定來回船飛。

PPdaisy    發表於 16-7-16 11:45
ttjl7    發表於 16-7-4 19:56
cake05    發表於 16-6-18 08:20
hokafish    發表於 16-6-9 18:48

男爵府

虎到金來勳章

多謝分享, 請問有沒有淘寶訂房的LINK 呢, 謝謝

別墅

FaveNg 發表於 16-6-1 11:38
因為玩遊戲拎左3套買一送一船飛關係,就決定來個生日之旅用左買一送一船飛3套來回船只係$531…..嘩~~好抵呀 ...

可否pm 淘寶link 給我

大宅

回覆 external 的帖子

俾左你喇

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝你的詳細分享

大宅

回覆 carmenn1231 的帖子

SEND左俾你

男爵府

回覆 FaveNg 的帖子

可否pm淘寶link給我?

公爵府

因為玩遊戲拎左3套買一送一船飛關係,就決定來個生日之旅用左買一送一船飛3套來回船只係$531…..嘩~~好抵呀 ...

樓主,多謝分享。
我在7月都想住JW Marriot,玩天浪淘園,請問可Forward淘寶條link給我嗎?
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

大宅

回覆樓主:

tb link please

大宅

我24-25/7 都訂左JW 來過生日之旅! 請問蛋糕是酒店送嗎?

男爵府

Link please

伯爵府

我黎緊都係住jw
有生日request. But no cake only upgrade 張床咁大把
請問房係唔係有iphone差電線?

大宅

可否pm淘寶link給我?

大宅

回覆 bettybettylyp 的帖子

BIRTHDAY CAKE 係酒店送

Josp    發表於 16-8-2 15:47

大宅

麻煩pm 淘宝link 給我Tks! 另想問訂房時要否同店主講香港人訂?

大宅

回覆 koey_0611 的帖子

唔覺有線係房

大宅

我覆晒大家,睇下收唔收到

大宅

回覆 bor_bor 的帖子

要...一定要講HK PPLS

大宅

FaveNg 發表於 16-6-1 15:52

BIRTHDAY CAKE 係酒店送
好靚吖!我係agoda book, 點樣生日request?

大宅

我係SEND EMAIL去酒店同佢請邊日同幾多點送到上房

首頁
12345...32

尾頁

跳至