親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章

暑假8月會一家四口去, 見其他JM講這三個地方好近, 而我打算買淘寶門票, 但佢地包來回,

1.想問有無去過的JM俾意見交通如何安排?
2. 夜間動物園要幾點到? 自己逛可以嗎? 因我見淘寶有團3:00開始, 又話有人帶好D, 可以看深入D.
3. 如果到當地才JOIN local tour, 價錢與淘寶是不是差不太多? 因8月始終是雨季.

其實我想跟淘寶團/local tour去素貼山+雙龍寺, 之後自己坐車(門口有雙條車去夜間動物園嗎?

回程又坐雙條車回酒店.

thanks!!!!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

最好分開兩次去喎, 因為好熱, 你行完會想返酒店沖涼, 要挨足一日應該會發臭

淘寶門票平好多? 本身都唔係好貴咋喎, 係我就唔會買, 咁萬一想改動行程都得

素貼山+雙龍寺 <--- 自己去就得啦, 唔駛JOIN團, 你有4個人, 比我會包的士去就算, 唔駛限住啲時間

男爵府

淘寶平好多嗎?可否share link? tkx ..... 我地兩個成人,本身都唔中意睇動物, 但聽人講夜間動物值得一下... 所以有d心動

男爵府

WinkyLee 發表於 16-6-1 17:40
暑假8月會一家四口去, 見其他JM講這三個地方好近, 而我打算買淘寶門票, 但佢地包來回,

1.想問有無去過的J ...
我昨晚才回港,去了3次清邁,好中意哩個地方,素貼山+雙龍寺其實係同一個地方來,您可包車一日去素貼山+夜間動物園,早上再加其它想去的地方,因夜間動物園如您不包車去的話,玩完無車走的,最好4點内去到,因園内還有好多動物睇,大門口有鹿可喂吃,有表演睇,現場買飛800b,當地JOIN local tour只係送您來回同入園,園內有觀光車車您去睇同介紹動物的,分國語同英文的車,
如您有意包車,我可介紹,今次我揾咗一位識國語的泰國華人,好老實,我包車一日,揾咗好多位都開價2500b,佢只開價1500b,總話不計時間,客人開心就好,我用過好多位司機,哩位真位好,我俾咗1800b佢,佢好開心,
我今次玩咗9日,好開心,唔想返香港,原來香港好很热吖,
您如果中意吃野嘅,我也吃過幾間覺得好好吃的泰北菜,也可介紹俾您的。

ha-ppyday    發表於 16-8-5 10:09
wcpcelia    發表於 16-6-2 15:52

伯爵府

回覆樓主:

夜間動物園我上次四時到,人少些,動物睇得好清楚,一到晚上跟當地團的人到時,人很多,而且天已黑,應該唔係點睇到動物。
星期五是無飯主婦日

子爵府

回覆:skso 的帖子

可以比我包車司機電話?
Pm 左你

大宅

adacheung1972 發表於 16-6-2 21:14
夜間動物園我上次四時到,人少些,動物睇得好清楚,一到晚上跟當地團的人到時,人很多,而且天已黑,應該唔 ...

請問你是否join local tour去夜間動物園? 因我22號出發, 會同小朋友一齊去

別墅

回覆:skso 的帖子

我想問下去雙龍寺仲可以早上加什麼節目一齊去?寺付近多唔多雙條返市中心?唔包車得唔得?

男爵府

skso 發表於 16-6-2 13:53
我昨晚才回港,去了3次清邁,好中意哩個地方,素貼山+雙龍寺其實係同一個地方來,您可包車一日去素貼山+夜 ...

有包車資料同食肆介紹?

男爵府

我昨晚才回港,去了3次清邁,好中意哩個地方,素貼山+雙龍寺其實係同一個地方來,您可包車一日去素貼山+夜 ...

有包車同食肆資料?

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

夜間動物園我淘寶買飛, 平過walk-in 一半價錢

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlemaco 發表於 16-6-2 23:57
我想問下去雙龍寺仲可以早上加什麼節目一齊去?寺付近多唔多雙條返市中心?唔包車得唔得?

...
可以去清邁大學, 係素帖山山腳, 會途經

寺外面好多雙條等客

象牙宮

淘寶夜間動物園門票只係 7x人仔, 平過 walk-in 一半

大宅

bylobb 發表於 16-6-3 10:18
淘寶夜間動物園門票只係 7x人仔, 平過 walk-in 一半

要簡定日子嗎? 可以分享link 嗎?

象牙宮

Sammiwong2307 發表於 16-6-3 11:54
要簡定日子嗎? 可以分享link 嗎?
上淘寶search好多, 搵間多人買多評論就得

係要簡定日子的, 佢會e張收據比你, 你用張收據去到動物園門口售票處換飛就得

好似有一次free轉日期

男爵府

睛靈勳章

回覆 TMC3012 的帖子

包的士要幾錢? 咁素貼山+雙龍寺入場費又幾錢?

淘寶包車來回包入場+中文導文遊+去埋苗族 = RMB$75. 算低嗎?

男爵府

睛靈勳章

謝謝你skso 詳細說明~

上面jm無說錯, 淘寶有3個選擇, 如果3:00出發去都係rmb$149. 已包來回車費+入場.....

不過你的司機真係好低. 麻煩你~

我都打算找一天去shopping, 係唔係都係包車一日最好?

男爵府

睛靈勳章

bylobb 發表於 16-6-3 09:49
夜間動物園我淘寶買飛, 平過walk-in 一半價錢
我打算出發前才訂, 最怕天氣唔好. 因我8月去.

男爵府

睛靈勳章

你們有無玩ATV, 安全嗎?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

WinkyLee 發表於 16-6-3 12:31
回覆 TMC3012 的帖子

包的士要幾錢? 咁素貼山+雙龍寺入場費又幾錢?
我果陣去入場係30thb, 上去搭電梯20b, 落黎就行樓梯

首頁

尾頁

跳至