跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-10-21 11:21 PM 發表

我都係呀...淨係洗面就算!!! 間中都會磨吓砂既

你都算勤力過我, 我連磨砂都懶架

子爵府

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:24 發表
我想問你地有無話用開邊隻化妝品架? 我依家用緊clinique既濕粉...不過其實呢個係我仲係機場做既買架喇, 果時大肚又唔想出去買, 就事但買左clinique黎用, 其實係唔好用架...不過買左就無謂浪費嘛.....

我之前就用過c ...

我之前返工就用Biotherm...但而家返工就無用粉底...我平時就用Laneige防曬佢有少少色...都OK!!

子爵府

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:25 發表

你都算勤力過我, 我連磨砂都懶架

咁我年紀大妳少少...又唔可以懶得太過份!!! 不過人哋一支磨砂用兩,三個月...我就用一年囉

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-10-21 11:29 PM 發表

我之前返工就用Biotherm...但而家返工就無用粉底...我平時就用Laneige防曬佢有少少色...都OK!!

Laneige好唔好用? 係咪都無咁貴架? 因為我平時就咁去d近近地既地方, 但又唔想用濕粉化妝, 只係想好似搽d base咁出去...望落無咁肉酸嘛

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-10-21 11:30 PM 發表

咁我年紀大妳少少...又唔可以懶得太過份!!! 不過人哋一支磨砂用兩,三個月...我就用一年囉

你都唔係大我好多咋喎

子爵府

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:31 發表

Laneige好唔好用? 係咪都無咁貴架? 因為我平時就咁去d近近地既地方, 但又唔想用濕粉化妝, 只係想好似搽d base咁出去...望落無咁肉酸嘛

我買佢隻防曬就30ml...$220可以用到成4個月架!!! 同埋佢好薄...又唔"立"...我覺得都ok!

子爵府

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:31 發表

你都唔係大我好多咋喎

少少啦!!!

子爵府

Biotherm濕粉都係$200到...都ok!!!

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-10-21 11:33 PM 發表

我買佢隻防曬就30ml...$220可以用到成4個月架!!! 同埋佢好薄...又唔"立"...我覺得都ok!

咁都ok喎~~

我隻Clinique濕粉, 買左都有成年架喇, 又係30ml, 到依家都仲有少少未用完~~ 不過我自從無做野之後就唔係日日用...所以真係幾"come"用

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

HI~
話咁快又~part10
仲要係第3頁天

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-10-21 11:37 PM 發表

Biotherm濕粉都係$200到...都ok!!!

我真係好鍾意用covermark同armani既濕粉...不過你知啦, 我無做野, 又唔係成日出街, 洗咩用咁貴丫..係咪先....mouth:

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-10-21 11:38 PM 發表
HI~
話咁快又~part10
仲要係第3頁天

係呀~ 哈哈~~

尋晚唔見你既

子爵府

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:37 發表

咁都ok喎~~

我隻Clinique濕粉, 買左都有成年架喇, 又係30ml, 到依家都仲有少少未用完~~ 不過我自從無做野之後就唔係日日用...所以真係幾"come"用 ...

我支防曬就差唔多日日用...因為我一落街就用搽!!! 我怕出咗斑就麻煩 所以呢樣嘢真係唔敢偷懶

子爵府

原文章由 vkk 於 08-10-21 23:38 發表
HI~
話咁快又~part10
仲要係第3頁天

hello~~~ Vicky

子爵府

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:39 發表

我真係好鍾意用covermark同armani既濕粉...不過你知啦, 我無做野, 又唔係成日出街, 洗咩用咁貴丫..係咪先....mouth:

咁呢兩隻粉咩價錢呀??? 但有時化妝品d嘢...真係要睇啱唔啱用架...所以有時貴都無計!!! 同埋用開咗呢唔想轉架!!!

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:39 發表

係呀~ 哈哈~~

尋晚唔見你既

我琴晚入左來一陣,但好 ,又驚同你地傾到好夜,所以冇同你地say hi....我都成12點先訓,但今晚好心掛掛唔傾又唔得

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-10-21 11:40 PM 發表

我支防曬就差唔多日日用...因為我一落街就用搽!!! 我怕出咗斑就麻煩 所以呢樣嘢真係唔敢偷懶

咁又係...一出街真係要搽防曬, 但搽左係咪等如同搽base差唔多...表面上都似有化少少妝咁架??

我依家除非出得遠我先化妝...如果唔係我都只係搽d base / 防曬 再掃碎粉...因為我果隻防曬無咩色架咋...

子爵府

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:43 發表

咁又係...一出街真係要搽防曬, 但搽左係咪等如同搽base差唔多...表面上都似有化少少妝咁架??

我依家除非出得遠我先化妝...如果唔係我都只係搽d base / 防曬 再掃碎粉...因為我果隻防曬無咩色架咋... ...

好少色架咋...妳可以去睇吓先 有時如果出街我都會補少少乾粉

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-10-21 11:42 PM 發表

咁呢兩隻粉咩價錢呀??? 但有時化妝品d嘢...真係要睇啱唔啱用架...所以有時貴都無計!!! 同埋用開咗呢唔想轉架!!!

咁又係....用開而又夾自己真係唔想轉, 貴都無計 好似我有一次用完支armani, 諗住試用shu uenura濕粉, 因為平時用佢既胭脂, 眼影都ok, 但點知佢既濕粉完全唔好用....果時好後悔, 但又要焗住用晒佢....

covermark既濕粉要五百幾, armani就好似三百幾....呢兩隻我真係覺得好用....如果依家要我買, 我寧願買armani喇, 平百幾蚊...

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-10-21 23:42 發表

我都有用開濕粉,但用一排就會轉,子耐之前係用MAC,但而家唔得閒出去買,就係卓悅到買cyber colors都幾好,同埋而家都用緊呢條line ge護膚品,我覺得都ok

首頁

尾頁

跳至