跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-10-21 11:43 PM 發表

我琴晚入左來一陣,但好 ,又驚同你地傾到好夜,所以冇同你地say hi....我都成12點先訓,但今晚好心掛掛唔傾又唔得

今晚補返數

子爵府

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:48 發表

咁又係....用開而又夾自己真係唔想轉, 貴都無計 好似我有一次用完支armani, 諗住試用shu uenura濕粉, 因為平時用佢既胭脂, 眼影都ok, 但點知佢既濕粉完全唔好用....果時好後悔, 但又要焗住用晒佢....:meow ...

我都有用shu uenura乾粉呀...人哋送比我架...都ok喎!!! 但就快用完lu

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:49 發表

今晚補返數

係呀!!但唔知係咪成日夜訓多左,呢排個樣老左好多

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:43 發表
咁又係...一出街真係要搽防曬, 但搽左係咪等如同搽base差唔多...表面上都似有化少少妝咁架??

我依家除非出得遠我先化妝...如果唔係我都只係搽d base / 防曬 再掃碎粉...因為我果隻防曬無咩色架咋... ...

如果你話濕粉..其實我以前就用開make up forever,我覺得好正..不過都係o個個字~貴!

其實如果你想修飾一下而已..你可以買o的有少少色o既防晒,
我自己就用開shiseido..
我個人覺得...呢o的錢唔慳得..
一陣自己皮膚唔適應..幾得錢都補唔番呢~

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-10-21 11:49 PM 發表

我都有用開濕粉,但用一排就會轉,子耐之前係用MAC,但而家唔得閒出去買,就係卓悅到買cyber colors都幾好,同埋而家都用緊呢條line ge護膚品,我覺得都ok

我諗MAC都應該好用...我妹之前都用佢, 佢都話好...不過我就未試過~

反而我好想試下bobbie brown既野....因為好岩我呢d黑黑地既皮膚, 我見佢地d sale多數都化到好古銅咁色~

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-10-21 11:51 PM 發表

我都有用shu uenura乾粉呀...人哋送比我架...都ok喎!!! 但就快用完lu

我盒碎粉用成年都未用完...係covermark黎, 不過我用完想轉, 因為太白喇

伯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-10-21 11:52 PM 發表

如果你話濕粉..其實我以前就用開make up forever,我覺得好正..不過都係o個個字~貴!

其實如果你想修飾一下而已..你可以買o的有少少色o既防晒,
我自己就用開shiseido..
我個人覺得...呢o的錢唔慳得..
一陣自己皮膚唔 ...

你都講得岩....你對化妝有經驗d, 係覺得係咪應該用返我之前用過而又夾自己既濕粉, 唔好成日轉呀??

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:52 發表
我諗MAC都應該好用...我妹之前都用佢, 佢都話好...不過我就未試過~

反而我好想試下bobbie brown既野....因為好岩我呢d黑黑地既皮膚, 我見佢地d sale多數都化到好古銅咁色~ ...

係呀~bobbie brown 同埋mac...當年我學化妝..
呢兩隻牌子都係我地必買的!!

伯爵府

同埋見到自己平時唔化妝既樣, 都覺得好唔掂...但一執到好好睇睇時, 個人既心情都靚d呀~

子爵府

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:49 發表

今晚補返數

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:52 發表

反而我好想試下bobbie brown既野....因為好岩我呢d黑黑地既皮膚, 我見佢地d sale多數都化到好古銅咁色~ ...

我每次見d sale化得好靚,但古銅色我一定唔得,我唸我化完一定好似印印咁,而家有時出街d印印都望我睇吓係咪同鄉

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:54 發表
你都講得岩....你對化妝有經驗d, 係覺得係咪應該用返我之前用過而又夾自己既濕粉, 唔好成日轉呀??

都係o架~
皮膚係你自己..唔好o羅o黎較飛!

同埋,講真,真係一分錢一分貨!
我地當年學化妝,都會買o的平野去比較一下..
發覺平野真係唔係好惦..
尤其係眼影!

伯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-10-21 11:55 PM 發表

係呀~bobbie brown 同埋mac...當年我學化妝..
呢兩隻牌子都係我地必買的!!

MAC我就未用過佢d粉底...眼影就有, 幾靚架~~

而我真係一直好有興趣想買bobbie brown既野試.....既然你都覺得好, 咁真係要試一試

子爵府

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:56 發表
同埋見到自己平時唔化妝既樣, 都覺得好唔掂...但一執到好好睇睇時, 個人既心情都靚d呀~

係架...人都精神d架...哈哈~~~女人!?!?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:56 發表

都會o架~
我而家反而想買支eye liner..
有冇好介紹?
我想易劃..易上色的...

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-10-21 11:56 PM 發表

我每次見d sale化得好靚,但古銅色我一定唔得,我唸我化完一定好似印印咁,而家有時出街d印印都望我睇吓係咪同鄉

真係比你笑死...化得靚既應該唔會似印印既

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 julieann 於 08-10-21 23:57 發表
MAC我就未用過佢d粉底...眼影就有, 幾靚架~~

而我真係一直好有興趣想買bobbie brown既野試.....既然你都覺得好, 咁真係要試一試

我地呀sir都幫襯佢o既眼線筆o架...
不過,我地唔係試o左好多野咋...
佢o既eye liner cream(個名好似係咁上下)..
當年好出名的!

伯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-10-21 11:57 PM 發表

都係o架~
皮膚係你自己..唔好o羅o黎較飛!

同埋,講真,真係一分錢一分貨!
我地當年學化妝,都會買o的平野去比較一下..
發覺平野真係唔係好惦..
尤其係眼影! ...

眼影呢樣野真係平野唔得...
我之前做機場, 以為事但化個妝咪得囉, 點知d平野係化得唔好睇, 之後就開始買d貴既, 咁化得靚, 就自然心情都靚, 所以就一直都keep住買d靚少少既野黎化, 唔好"jo質"自己塊面嘛

伯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-10-21 11:58 PM 發表

都會o架~
我而家反而想買支eye liner..
有冇好介紹?
我想易劃..易上色的...

eye liner我用開covermark, 一支筆咁, 唔夠色就好似"禁"心筆"禁"少少出黎...易上色, 又唔甩色~~

煩少少就用bobbie brown, 不過係膏黎既

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

不過,我而家已經做o左shiseido o既fans~

護膚品and 化妝品(底妝)都係佢~

首頁

尾頁

跳至