跳至

首頁

尾頁

別墅

今日收到啟思取錄信,上午班,你地啦

大宅

咁係咪下年8月先開學呀? 我只係寄左去但未收到要interview...

男爵府

請問interview會in d 乜野呀?
囝囝今個星期六會in 杏花果間呀.

請報料, 唔該晒.

大宅

醒目開學勳章

Congratulations !!! 我仲未有任何消息..唔通大仔大女真係著數d???
係interview尾聲, 老師問如果am full 左, 問我會唔會consider pm ?? 我話會....
唔知老師有冇咁問你呢 ???

原文章由 0226 於 08-10-21 01:23 發表

大宅

可能有d mami 早過9月寄, 所以早d in 又早d 有 result, 唔關大仔大女事掛...不過我見到11月1號open day, 就算冇得interview, 去下學校玩下都好...哈哈...

別墅

原文章由 babellt 於 08-10-21 13:20 發表
Congratulations !!! 我仲未有任何消息..唔通大仔大女真係著數d???
係interview尾聲, 老師問如果am full 左, 問我會唔會consider pm ?? 我話會....
唔知老師有冇咁問你呢 ???

...

有問same question ar.

其他分校係好似未finalise ar

別墅

原文章由 yee79 於 08-10-21 11:55 發表
咁係咪下年8月先開學呀? 我只係寄左去但未收到要interview...

01/09/09 開學,interview 個日的家長會已講左18/10 有result la,佢地話分3round 見,每round 500, so 18/10 有result.
穩障d打去學校問下

別墅

me too,
am班是也
一齊做同學,以後互相照應啊!

我女女1月26日出世,你呢?
住邊頭?

原文章由 0226 於 08-10-21 01:23 發表

別墅

原文章由 baby_yu 於 08-10-21 21:32 發表
me too,
am班是也
一齊做同學,以後互相照應啊!

我女女1月26日出世,你呢?
住邊頭?

我個仔2月26日出世,剛剛細1個月,住何文田,反學都ma fan ga, 你啦

別墅

依家住九龍灣,搭mtr都算方便
你可以考慮搭校巴

我係working mom,你呢?
我會1/11去reg.,順便去埋open day,可能到時會見到

有啟思,你唔駛waste time in迦南la.
啟思 好好多
27小朋友:2老師(1x年經驗)1助教1姐姐
去過觀課,咁多間最好,包括compare with v記

原文章由 0226 於 08-10-22 00:39 發表

我個仔2月26日出世,剛剛細1個月,住何文田,反學都ma fan ga, 你啦

大宅

醒目開學勳章

baby-Yu,

可否告知為何Creative好d 呢 ?
另外點樣可以去觀課 ??? 是否打電話預約就可以呢? 佢地有冇蒙特梭利 ?
你有觀課其他學校嗎 ?
V記是否維多X亞??
我都有apply Canan,不過仲未收到信要 interview.
佢地話要1.5years 才可以呢.

原文章由 baby_yu 於 08-10-22 08:43 發表
依家住九龍灣,搭mtr都算方便
你可以考慮搭校巴

我係working mom,你呢?
我會1/11去reg.,順便去埋open day,可能到時會見到

有啟思,你唔駛waste time in迦南la.
啟思 好好多
27小朋友:2老師(1x年經驗)1助教1 ...

大宅

Oh...如果我最遲果批咪返pm class 囉...我想問你地係咪早過9月apply ka?
我打左去問, 佢地話今個月尾都唔見有interview 既信就打番比學校

我見佢地11月1號open day, 到時可能參觀下, 另外知唔知佢地一個禮拜有幾多堂有外籍教師同小朋友玩?

因其實亞仔已註冊左迦南2月返學, 不過係富榮果間, 近屋企又唔使搭車, 所以我都想 compare 邊間好d

別墅

原文章由 yee79 於 08-10-22 11:31 發表
Oh...如果我最遲果批咪返pm class 囉...我想問你地係咪早過9月apply ka?
我打左去問, 佢地話今個月尾都唔見有interview 既信就打番比學校

我見佢地11月1號open day, 到時可能參觀下, 另外知唔知佢地一個禮拜有幾 ...

你有迦南收左,good ar, 我都仲等緊迦南confimation letter.
我係before sept apply ar, 不過dmiss 話唔關早唔早apply 事,佢地仲叫我9月先apply,不過我心急,早d寄jar.
外籍老師我又唔知wow, 都要了解下先得.
今迦南你有咩comment ar

大宅

我見到0703話 Pre-N 只收54個, 咁你亞b 好叻叻喎...我怕我仔冇咁好耐性, 因果次去迦南in, 佢係果到玩左成個鐘, 之後先 in, 老師同佢講野又唔彩喎, 不過個老師問佢叫乜名, 我仔都未識講野又點識答...之後仲走鬼左去

但好多人話迦南多數收, 唔知kln tong 係唔係, 有次見到好多人comment kln tong 迦南幾好 (唔記得邊間 – 但係全日班), 不過多數讀完N1 就走, K1 in 過其他
富榮迦南唔同kln tong 果邊, 我估學費都有唔同

別墅

原文章由 yee79 於 08-10-22 12:34 發表
我見到0703話 Pre-N 只收54個, 咁你亞b 好叻叻喎...我怕我仔冇咁好耐性, 因果次去迦南in, 佢係果到玩左成個鐘, 之後先 in, 老師同佢講野又唔彩喎, 不過個老師問佢叫乜名, 我仔都未識講野又點識答...之後仲走鬼左去

...

全日班係waterloo branch ,其實都唔係特別叻,大仔ma,大D細仔成半年,實好D,同埋D學校都係收大仔多

大宅

我琴晚都收到 interview 信, 不過我見到話要多一位家長去, 點解呀?
一位家長陪小朋友interview 另一位聽校長講野??

別墅

原文章由 yee79 於 08-10-23 14:13 發表
我琴晚都收到 interview 信, 不過我見到話要多一位家長去, 點解呀?
一位家長陪小朋友interview 另一位聽校長講野??

你in 邊間啟思
yes ar

禁止訪問

別墅

原文章由 hiunam116 於 08-10-24 16:48 發表
迦南窩打老路收我個仔呀全日班, 學費都好貴呀...
我諗緊其他呀, 最遲要十一月22日交留位費...我想問你地係比仔仔女女讀N1先定 in 定k1呀?

如果01/07B, 邊有K1in ar,唔明.
全日一定貴,幾錢

大宅

thanks 0226

律倫街果間
不過如果只收54人, 亞仔咁遲先in, 都未必有位, 我果日都會in 埋基督教中心插班...因啟思應該冇位插班...可能都放棄唔讀富榮迦南, 但交左留位費

原文章由 0226 於 08-10-24 16:00 發表

你in 邊間啟思
yes ar

首頁

尾頁

跳至