跳至

首頁

尾頁

大宅

佢都有今日喇,等佢虐待得咁過癮ah拿。

【 本 報 訊 】 上 周 一 ( 13 日 ) 在 旺 角 廣 華 街 被 養 母 倒 吊 頭 撞 地 重 傷 垂 危 13 個 月 大 女 嬰 , 在 醫 院 搶 救 一 周 後 延 至 昨 晚 6 時 13 分 終 告 不 治 , 警 方 已 將 案 改 列 為 謀 殺 案 處 理 , 而 於 案 發 後 被 控 虐 兒 的 女 嬰 養 母 , 下 月 再 解 上 法 庭 審 訊 時 , 預 料 會 被 加 控 有 關 罪 名 。

警 方 改 列 謀 殺 案遇 害 女 嬰 姓 福 , 於 今 年 3 月 由 姓 陳 ( 50 歲 ) 養 母 從 內 地 領 養 返 港 , 本 月 13 日 晚 上 8 時 , 女 嬰 被 人 發 現 在 旺 角 廣 華 街 明 威 閣 的 住 所 內 , 遭 人 倒 吊 撞 頭 落 地 至 少 5 次 重 傷 昏 迷 , 陳 婦 事 後 抱 重 傷 養 女 往 醫 院 求 醫 。 警 方 調 查 後 以 虐 兒 罪 拘 控 姓 陳 養 母 , 案 件 較 早 前 在 法 院 審 訊 , 案 件 押 後 至 下 月 初 再 審 , 陳 婦 還 押 懲 署 看 管 。 女 嬰 因 頭 部 受 重 創 , 延 至 昨 晚 不 治 。

珍珠宮

POOR BABY

原文章由 XYZ12345 於 08-10-21 10:15 發表
佢都有今日喇,等佢虐待得咁過癮ah拿。

【 本 報 訊 】 上 周 一 ( 13 日 ) 在 旺 角 廣 華 街 被 養 母 倒 吊 頭 撞 地 重 傷 垂 危 13 個 月 大 女 嬰 , 在 醫 院 搶 救 一 周 後 延 至 昨 晚 6 時 13 分 終 告 不 ...

禁止發言

男爵府

唔係人嚟架...咁都做得出...

子爵府

有無攪錯呀??? 唔喜歡就唔好收養啦..... 為乜遮?? 個養母係咪有問題0架!!

[ 本文章最後由 LamCoco 於 08-10-21 18:21 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有無人性架~

大宅

個BB冇俾人收養應該仲幸福,好慘呀

子爵府

d人係未痴線呀
無人性就唔好拎養人啦
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

大宅

大家覺得佢使唔使終身監禁ah拿? 你地覺得佢應該坐幾多年先合理呢?

複式洋房

呢d咁無人性的衰人,真令人憤怒!
http://hk.myblog.yahoo.com/moon2joe

禁止發言

珍珠宮

原文章由 XYZ12345 於 08-10-22 12:01 發表
大家覺得佢使唔使終身監禁ah拿? 你地覺得佢應該坐幾多年先合理呢?

其實我覺得唔應該判坐監, 應該判 刑.

首頁

尾頁

跳至