跳至

首頁
12345...28

尾頁

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 2002年5月既精靈靚豬太大聚集-Part23

wandy,
承你貴言!
唔洗客氣啦!反正優惠券有多之o麻!當日我都送o左2張比一對夫婦!:mrgreen: 我都係借花敬佛

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

wandy,
果度好似有兒童遊樂場喎!(如:彈彈床等....唔係好記得仲有“物”?)可以比恩恩同佢表姐去玩o架!好等佢o地唔洗咁無隱呀!

wandyfok 寫道:
[quote]
廉媽 寫道:
wandy,
所以我準備出秘密武器-----戎奶咀水啦!不過,唔知能唔能夠成功呢........好似唔多見有曙光咁啵! :-|

仲有,唔記得問你,你明天去bb展有無$5優惠卷呀!我有剩喎!要就電聯呀!我明天係銅鑼灣附近逛街....

廉媽,
多謝先!$5coupon我都有,我今朝10:30到,12:30走,人唔多,不過我亞哥帶了恩恩的表姐(4歲)來,佢地行得好無引,我就更加有pressure唔好行咁耐。不過都洗左6百幾蚊。 我自己就覺得買得好抵囉! [/quote]

子爵府

廉媽 寫道:
可能香港已經唔多興 lu..... :-|
所以玩具商都唔多入貨啦!

[quote]
Grumpy 寫道:
[quote]
廉媽 寫道:
力高媽,
乜唔係正版果d有得扭o既咩? ?-(
我成日 e 為正版有得扭;老番就無得扭o架!:mrgreen:

hk我搵唔到正版野好耐啦....
力高果兩隻lala同po都係響澳洲買架. :cry: [/quote] [/quote]
廉媽, 力高媽,
梗係啦!teletubbies已經播完好耐,可能無咩小朋友好似力高咁上心記住lu~~

子爵府

[quote]
廉媽 寫道:
wandy,
承你貴言!
唔洗客氣啦!反正優惠券有多之o麻!當日我都送o左2張比一對夫婦!:mrgreen: 我都係借花敬佛

子爵府

[quote]
廉媽 寫道:
wandy,
承你貴言!

子爵府

禧媽,
做我咩開了新版後唔見你幾日架? ?-(

子爵府

子爵府

子爵府

今日9咩呀?咁靜架!? ?-(

大宅

遲到好過無到。

大宅

5月3日 Janet "卓卓"(花名:大冬瓜)
update: 10-AUG-2004
媽媽名:janet (囝囝名:卓卓)
生日日期:3 May,2002
體重:35磅(左右)
身高:85cm
今期喜愛電影:大熊貝兒、perschool power、GOGO、Richard Scarry、Hi-5.
今期喜愛唱的歌(我歌):siting bird、身體歌、小星星、晚安歌、finger song。
今期喜愛玩物:畫畫(水彩及粉筆)、手指畫、字咭、玩水、玩泡泡、玩搬波子或細波波。
興趣:睇vcd、出街、聽純音樂、聽英文兒歌、dance、玩字咭、睇電腦(多媒體字咭)。
最近好多數同卓卓玩字咭(電腦或自制紙字咭),都有繼續講睡前故事的,卓卓開始囉D書仔要我邊指著邊讀比佢聽(好開心)。

最喜歡食物:apple,其他食物都喜歡。
正餐不定時的,早餐9oz奶、一餐粥或包或通粉、兩餐飯。
食奶份量:8-9oz (金裝美素高3)
食飯份量:大半碗至一碗飯加一碟送。
什麼送:魚、water egg,間中三文魚。
訓覺:11:00後(3-4個鍾)、22:00後.

體能發展 :
一歲半:間中四圍爬、拖住行、琴上琴落大人床、琴上大人chair後琴上桌子、爬佢自己張圍柵床、打開櫃筒/櫃門找野玩、打開櫃門簡VCD比媽媽播呢睇、拉/推你去佢想你去的地方。
兩歲三個月:JUMP、四圍跑、轉圈。

語言發展 :
一歲半:
識講字語(講得好正的):爸爸、媽媽、奶奶、姊姊、MAMA、車車、早晨、我走啦、byebye、街街、睇視(睇電視)。
識講字語(講得不正的):哥、nose、奶咀、toes、哈哈笑、你好、伯伯、爸爸/媽媽抱、拍拍.

兩歲三個月(除了以上的字外,新識講):A、C、O、SIX、SEVEN、EIGHT、NINE、TEN、1、2、3、4、切切、食食。

智能發展 :
一歲半:看到我地做什麼,佢又跟住做。
媽媽呢頭疊好的積木,佢個頭張D積木折出來。
識自己疊高 D cup、玩形狀一時時入到形狀、在一個cup內拔波子搬到另一個cup。
張D書的內頁翻來翻去睇。
有時跟vcd做動作

兩歲三個月:睇書內的大圖及字(有時指著要我讀,有時要我邊指邊讀)、形狀拼圖(可以拼到晒)、串到七至八粒珠仔。

個人網頁 / 相簿: http://hk.photos.yahoo.com/bbsasa2001

男爵府

子爵府

Janet,
我update左個list啦!

子爵府

民房

Hi Hi :mrgreen:

男爵府

wandy,
你的戰利品都唔錯喎!:mrgreen: 不過保險留資料你唔怕會不停聯絡你要你幫襯佢o地呀?我果日行過唔知個攤位,有位哥哥同我講「不如同囝囝影張大學畢業照

男爵府

hello

shan04 寫道:
Hi Hi :mrgreen:

子爵府

廉媽 寫道:
唉!放o左7day假,明天(11/8)又要返工啦!真係唔捨得我d 大好假期lu...... :cry:

仲有廉廉返o左7日學之後,我發覺佢曳o左呀!今日無情情係到吐口水呀!唔知係咪係學校見到有同學仔(n4班o既小朋友) 食午飯時吐口水呢??-( 佢就有樣學樣啦!:-|

廉媽,
只有MetLife我係填真information,其他的保險counter我都係填假野!所以唔會煩到我
廉廉返左學一定會受同學的影響,有樣學樣,但你要同廉廉講,叫佢唔好學呢d唔好的行為,我同恩恩出街有時見到d細路百厭我都會叫恩恩唔好學。再返多一段日子,廉廉的同學應該會乖d,到時就唔洗咁擔心啦!

子爵府

早呀!

大宅

早晨!!

wandyfok
唔該晒呀。 :lol:

首頁
12345...28

尾頁

跳至