親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我一家三口,兩公婆和16歲兒子到星加坡,行程如下,請各位睇下順唔順

6/18 Sat
10:55 -14:50 Tiger Airline
Carlton City Hotel checkin,先醫肚, 附近食野有推介嗎? Clarke Quay, 金沙激光show,晚餐老巴刹

6/19 Sun
早上起來去牛車水買票,食松發肉骨茶,亞坤,Maxwell centre 食天天海南雞,行下Orchard Road, national museum, 哈芝巷,武吉士,6點半到Night Safari, 晚餐食Newton food court

6/20 Mon

早餐後( 有冇推介)check out.Mariners Bay Sands Hotel check in, 天台遊水,Gardens by the Bay, Singapore flyer
晚餐約朋友吃

6/21 Tue
Vivo City早餐(有冇推介),住Sentosa 酒店二晚
玩Megazip, Segway, SEA Aquarium, Wings of the time值得看嗎?

6/22 Wed
玩Adventure Cove Water Park, luge

6/23 Thurs
Check out,玩USJ, 玩完一身臭汗那裡可沖凉?,離開Sentosa, 有行李跟身,可去那裡晚餐?0155機回港

求解答
行到水窮處 坐看雲起時

大宅

我同你一樣都係住 Carlton City Hotel

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Paris 發表於 16-6-4 21:32
我一家三口,兩公婆和16歲兒子到星加坡,行程如下,請各位睇下順唔順

6/18 Sat

d 酒店係咪confirm 晒? 聖淘沙係非住不可?

你唔介意冇神秘感的話, 試下響youtube 簡略咁睇少少 Wings of the time 至作決定.

侯爵府

bosch 發表於 16-6-6 06:43
d 酒店係咪confirm 晒? 聖淘沙係非住不可?

你唔介意冇神秘感的話, 試下響youtube 簡略咁睇少少 Wings of ...
未confirm 但既然玩3日,咪住囉,另見幾間酒店3日2夜有門票送,好抵咁,請問有乜高見

行到水窮處 坐看雲起時

侯爵府

再請問食蟹同food court有無推介,珍寶同無招牌呢D店會唔會揾遊客笨。
行到水窮處 坐看雲起時

大宅

引用:我一家三口,兩公婆和16歲兒子到星加坡,行

原帖由 Paris 於 16-06-04 發表

我一家三口,兩公婆和16歲兒子到星加坡,行程如下,請各位睇下 ...
我覺得wings of time 幾好睇啊。唔錯。

在天宇買票又唔貴!! (即場先買票我唔知幾錢啦)

個show都好似30-45分鐘。 忘記了。

子爵府

Paris 發表於 16-6-6 08:09
再請問食蟹同food court有無推介,珍寶同無招牌呢D店會唔會揾遊客笨。
Mellben Seafood

amk650191    發表於 16-6-13 13:26

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

rabbitpigpig 發表於 16-6-6 08:57
我覺得wings of time 幾好睇啊。唔錯。

在天宇買票又唔貴!! (即場先買票我唔知幾錢啦)
請問wings of time 係聖淘沙點搭車去? 定行去?

我以前去過聖淘沙,但唔知wings of time 表演場地係邊.

大宅

引用:Quote:rabbitpigpig 發表於 16-6-6 08:57

原帖由 wingyee_ma 於 16-06-06 發表
請問wings of time 係聖淘沙點搭車去? 定行去?

我以前去過聖淘沙,但唔知wings of time 表演場地係邊.:s ...
行又得,坐佢架列車又得。

列車就坐到最後一站。
一出站,向Siloso beach 行前小小(5分鐘),有間wings of time 記念品專門店。
個度有好多木板,唔顯眼。但其實木板後就係表演場地。

大宅

引用:Quote:rabbitpigpig 發表於 16-6-6 08:57

原帖由 wingyee_ma 於 16-06-06 發表

我以前去過聖淘沙,但唔知wings of time 表演場地係邊.:s ...
行又得,坐佢架列車又得。

列車就坐到最後一站。
一出站,向Siloso beach 行前小小(5分鐘),有間wings of time 記念品專門店。
個度有好多木板,唔顯眼。但其實木板後就係表演場地。
你會找到wings of time 個牌,影相。就是入口了

複式洋房

食過VIVO city果間無字頭,頗一般

複式洋房

係VIVO city個food court有檔食即蒸唧甜品,唔記得叫咩餅,我一家3-70歲嘅都讚好食

侯爵府

新加坡住friends介紹:
文東記必食海南雞飯及咖啡骨
紅碼蟻唔錯胡椒蟹很好
Chijmes晚上飲野必去,飲澳洲餐酒最抵。
牛車水佛芽temple有舍利子,點平安燈保一家平安很靈
Seafood 推介珍寶(East Coast), uncle leong
喜園咖啡室,南洋old coffee house feel.我前幾年去過呢間,咖央多士,生熟蛋,奶茶好正。
大熱的Mellban 兩位朋友都話唔駛特登去,佢地評價一般。
Newton,老巴刹,剔遊客,唔好去
行到水窮處 坐看雲起時

大宅

Paris 發表於 16-6-6 08:09

星加坡人都推介珍寶,不過好貴。

大宅

Paris 發表於 16-6-10 17:13
紅碼蟻唔錯胡椒蟹很好

Mellban都好食,平過珍宝

大宅

Paris 發表於 16-6-10 17:13
紅碼蟻唔錯胡椒蟹很好

文東記只係某一分店好食。星加坡人唔會推介天天。我上星期食過逸群同天天,逸群好食過天天。

首頁

尾頁

跳至