想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 小馬仔 於 08-10-24 21:45 發表
你係咪私家生?

唔係,我o係政府生的..
因為我係排QE L Block....
要排好耐先睇第一次..
所以我一直都係o係私家婦科做產檢,
直至到生。

子爵府

原文章由 小馬仔 於 08-10-24 18:34 發表
我其實自己用棒棒驗左架喇,乜唔係要去診所驗多次架咩,等佢地比張紙我去政府排

咁早未必照到架, doctor 通常照到就再寫referral letter 去排期 ! 29/10 先照 U/S 再confirm 預產期, 我打算去QE 生,我係公務員可以住二等房 !

[ 本文章最後由 QQ70 於 08-10-25 15:35 編輯 ]

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 小馬仔 於 08-10-24 18:45 發表
我地呢d無錢,就係咁架喇.....

我都係wo..哈..不過我又甘唸,留多d $$比阿b囉
我都係排政府,要去診所拎左reference letter去健康院排期架

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 小馬仔 於 08-10-24 19:34 發表
係呀,我老公同我去呀,不過要下晝4-5點先得,如果到時先去驗小便得唔得呢?

我覺得驗多次好d wo,e生confirm你bingo係唔同d..呵
而且照,而家有好多4-5week都話未照到架wo

大宅

畀面勳章

oh, 原來拎左reference letter去健康院排期, 去邊間健康院都可以排期? 定係去心儀醫院附近的健康院?

原文章由 nono76 於 08-10-25 11:00 發表

我都係排政府,要去診所拎左reference letter去健康院排期架

侯爵府

原文章由 blittle 於 08-10-25 11:38 發表
oh, 原來拎左reference letter去健康院排期, 去邊間健康院都可以排期? 定係去心儀醫院附近的健康院?

其實就你想去邊間,因去邊間健康院就等同你去邊間E院生,好似我去馬鞍山,就一定去威院生,不過無法,我要就家人,老爺奶奶,所以都係PLAN去威院

大宅

係咪第二胎要去健康院架?我第一胎係聯合產檢

原文章由 nono76 於 08-10-25 11:00 發表

大宅

我今次無想嘔...,但乳頭好痛, 掂一掂都好痛!係正常情況嗎? 係咪害喜的一種?

首頁

尾頁

跳至