跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地好呀!我地將會暑假回流返Vancouver, 我需要買一個比4歲用嘅Car seat, 另外要1個booster比大仔用。 請問你地通常响邊度買? Baby R Us? Walmart? Costco? 我上網係咁二望過吓Safety first 有air cushion果隻都幾好。唔想買太貴,請問仲有咩好介紹?

另外我記得朋友講過Carseat係有expiry date (香港無呢樣嘢..) 咁請問個Carseat最多可以用幾多年? Booster又係咪都有expiry date? 唔好意思太多問題,謝謝解答!

複式洋房

chole16 發表於 16-6-5 18:42
你地好呀!我地將會暑假回流返Vancouver, 我需要買一個比4歲用嘅Car seat, 另外要1個booster比大仔用。 請 ...

在加國買,walmart已很好也是認可的了,50加常已很好。或租車時可租。

大宅

引用:你地好呀!我地將會暑假回流返Vancouver,+

原帖由 chole16 於 16-06-05 發表
你地好呀!我地將會暑假回流返Vancouver, 我需要買一個比4歲用嘅Car seat, 另外要1個booster比大仔用。 請 ...
你去amazon.ca買啦!有時會特價好平!而且通常都free shipping直接送到你門口!唔駛擔擔抬抬,油錢都慳埋!✌️

大宅

Car seat 係會過期的,通常係六至八年,因為啲膠長時間會硬化變脆,冇左保護作用。另外如果用時唔好彩發生過交通意外而車係有碰撞過就要換過個car seat,因為就算外邊睇落冇爛內裡唔知點,所以如果係買二手,除非你識上手主人同信得過,否則唔好買,費事可能會有無良賣家賣個撞過車嘅car seat給你。

以上係安全重點,唔係只為了唔駛俾警察罰錢,安裝時睇清楚說明書,因為一有交通意外啲撞力可以好大,小朋友好脆弱,一定了做好保護。

另外一買了car seat記得上製造商網站登記,因為萬一佢發現有問題要回收佢會通知你。就算你有親戚俾個二手嘅都可登記,因為最主要佢可通知用緊個product嘅用戶。

男爵府

多謝你哋嘅寶貴意見! 感激感激!

別墅

回覆 muffinmama 的帖子

仲有如果用過期carseat 有意外時保險係唔會賠比你

複式洋房

chole16 發表於 16-6-5 18:42

除咗toysrus、costco、walmart,仲可以去crocodile baby同west coast kids睇睇,好d既牌子都有,有website的,你google一下啦!

男爵府

回覆 rsbaby32 的帖子

多謝你嘅資料, 即刻上網SEARCH吓先!

首頁

尾頁

跳至