跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我產後7weeks,未黎m?(食奶粉)
有冇問題???

大宅

原文章由 beckycy 於 08-10-27 15:22 發表

我d 惡露都系呀, 一日有一時無...好煩!
你個傷口仲有無痛呀? 我仲有d 痛, 未好返晒...好似感覺仲有條線頭系入邊, 都唔知點算....我b 岩岩琴日滿月!

我係開刀,基本上除左頭幾日,之後都冇咩點痛,不過有時行得耐會有一下痛,應該係正常的。

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hope to hear the good news from u

原文章由 zozo2005 於 08-10-27 16:52 發表

可能唔係m,來了兩日又停了,有點擔心,明天去健康院產後檢查,睇下有冇問題先~~

複式洋房

我生左5個幾禮拜, 尋晚啱啱嚟m, 但今日好頭痛mouth: , 唔知關唔關我坐月有洗頭事?

大宅

回覆 #1 connie806 的文章

唔關係...我都照洗頭黎m都冇野
可能你唔夠精神姐, 休息多d 無事ka

複式洋房

原文章由 amy210 於 08-10-30 20:39 發表
唔關係...我都照洗頭黎m都冇野
可能你唔夠精神姐, 休息多d 無事ka

或者係喇, 不過休息......真係好想, 係都等我c6休息先喇, 佢放左成個月假陪我, 但一返工都照幫手半夜喂bb (因為bb仲未介夜奶), , 我就冇用喇, 好彩有我c6咋.....

別墅

你真係好幸福,多d錫你老公啦。

原文章由 connie806 於 08-10-30 23:22 發表

或者係喇, 不過休息......真係好想, 係都等我c6休息先喇, 佢放左成個月假陪我, 但一返工都照幫手半夜喂bb (因為bb仲未介夜奶), , 我就冇用喇, 好彩有我c6咋..... ...

男爵府

原文章由 zozo2005 於 08-10-25 15:25 發表

我6 個星期來, 今日來m了,不過比以前痛, 開頭仲以為自己有問題~~
我係breast feed 架, 唔知why 咁快來m , 聽講bf 會遲d來 m架ma.€€

我都係咁....仲諗住可以慳返d m巾錢

男爵府

原文章由 venus_mama08 於 08-10-25 20:53 發表
yes ah, breast-feeding is late for M ga wor. so that it can help to 避孕. Y u have M so early?

之前睇過d文章話唔可以靠未黎m黎避孕架喎...

男爵府

原文章由 connie806 於 08-10-30 23:22 發表

或者係喇, 不過休息......真係好想, 係都等我c6休息先喇, 佢放左成個月假陪我, 但一返工都照幫手半夜喂bb (因為bb仲未介夜奶), , 我就冇用喇, 好彩有我c6咋..... ...

佢咁好,你要改口,唔好叫佢做c6哩

大宅

我係開刀生b架,而家已經8個星期,但都未嚟m,係咪唔正常呢?

別墅

唔洗驚有我陪你~

我都係開刀生家下剛8 weeks未黎m

大宅

我18/9開刀生,惡露仲未斷尾...本來停左3日,昨天開始食少少薑醋,今日又黎少少...好煩!

複式洋房

我開刀生, 餵左個半月人奶, 第七個星期就嚟M, 嚟左5日, 但量比以前少, 同有M痛, 而家嚟完3日, 都仲有少少M痛feel...我以前冇M痛架, 會唔會以後都痛架...

男爵府

我琴日流完今日又冇...都唔知係m定仲有d惡露未清..點分架?
不過琴晚肚痛到我要食止痛藥,以前冇m痛架...

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

i'm opposite to u. Before (don't have baby) M comes made me very very painful, now just feel a little bit uncomfortable, no painful feeling.

原文章由 ho_yan2406 於 08-11-4 22:20 發表
我琴日流完今日又冇...都唔知係m定仲有d惡露未清..點分架?
不過琴晚肚痛到我要食止痛藥,以前冇m痛架...

大宅

me too

原文章由 joey-yan 於 08-11-4 12:50 發表
唔洗驚有我陪你~

我都係開刀生家下剛8 weeks未黎m

大宅

ME 3

原文章由 mamihar 於 08-11-5 13:38 發表
me too

男爵府

原文章由 venus_mama08 於 08-11-4 22:53 發表
i'm opposite to u. Before (don't have baby) M comes made me very very painful, now just feel a little bit uncomfortable, no painful feeling.

但係流左dd,第2日又冇野流...

首頁

尾頁

跳至