自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我有左之後都冇做野,之前都久唔久會做下part time帶團,生完就全職做湊b c9!

子爵府

我10月升職,11月中發現有,第3日作小產入院有7-10病假,之後日日頭渾,不停睇dr....
唔想要同事增加工作便辭職,通知期間好想返工,但只返過2-3小時仲要人送我回家,之後個幾個月,吾渾就嘔,真無用,,,,,,
生之後做過1年野(但請4個月事假,因家人末期肺癌,)
到個女1多d,想全程自已教便做全職mama了,已有1年la,好開心呀!

子爵府

我10月升職,11月中發現有,第3日作小產入院有7-10病假,之後日日頭渾,不停睇dr....
唔想要同事增加工作便辭職,通知期間好想返工,但只返過2-3小時仲要人送我回家,之後個幾個月,吾渾就嘔,真無用,,,,,,
生之後做過1年野(但請4個月事假,因家人末期肺癌,)
到個女1多d,想全程自已教便做全職mama了,已有1年la,好開心呀!

男爵府

睇到自己仔女...就最開心~~~

PLANNING~~~~~

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我以前都係~
有左2WEEK就可以又暈又流血...
一坐車就暈~
無奈要辭職在家安胎~
之後BB一滿月就找到第2份工~
都一年了....
不過一唔做野~周身唔安樂~
無個錢防身~個人好唔安樂~
有錢個人都定D~~

[ 本文章最後由 titankaine 於 08-10-23 13:35 編輯 ]

大宅

我自己個人嚟講會覺得太悶.

不過我個fd就一知即刻辭職, 因為佢年過40, 仲有之前小產過, 追咗好多好多年.

子爵府

好媽媽勳章

我一辭工冇耐就發現有o左(想轉工), 咁如果再搵工, 邊有人請??
跟住呀女出世冇耐, 又911, $5000文員, 點做? 三千蚊比人湊仔, 仲要搭車食飯買衫... 所以之後就一路湊一路湊...
初初諗住呀女小學就搵工, 點知又有細女... 我諗都唔駛再搵喇, 金融海嘯嘛...

原文章由 sst 於 08-10-23 13:38 發表
我自己個人嚟講會覺得太悶.

不過我個fd就一知即刻辭職, 因為佢年過40, 仲有之前小產過, 追咗好多好多年.
我想要9999呀...

大宅

我都係有左就辭職冇做野喇

首頁

尾頁

跳至