跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-10-22 14:21 發表
CYL,

妳工人的事安排成點呀? 等佢返嚟做OR換過另一個呢?

話咁快妳下星期就飛喇, 希望晌妳走之前一切都搞好晒啦!

妳去到UK果邊我地照傾MSN/上BK啦, TAKE CARE呀! ...

而家幫工人搞緊passport, 都唔知幾耐先得! 唉...搞到佢返就搞, 唔係就請過個啦....

我應該5號飛, 希望排到7號可以見多bb兩日!

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-10-24 13:57 發表
CYL,

工人果邊申請PASSPORT進度如何呀? 妳地會等她嗎?

妳而家仲駛唔駛成日帶住ISABELLE出出入入呀?

好似話passport就個幾星期會搞好, 不過之後要再做過個visa, 可能要成個月, 所以總共要個幾月喎...

而家好少出街, 我無乜本事抱佢行太耐, isabelle又唔坐bb車...

大宅

yennie
我今個星期六都要幫阿女部幼稚園呀, 真係煩死我, 希望阿女入到啦...

大宅

原文章由 Kitchu 於 08-10-29 16:52 發表
299,

which kindergeten for QQ ar?

而家幫qq報左tutor time, kingston, 同樂基. tt一定收佢既喇, 因為佢係果度上緊一歲班丫嘛, 其他兩間就唔知喇, kingston滿到多數連interview都無, 希望樂基收啦!

大宅

原文章由 yennie 於 08-11-1 21:49 發表
好野
青草地(呢區內我地心儀嘅幼稚園)收咗影曦
我交埋留位費啦
唔洗煩lu

其實interview通常問d乜野架?

大宅

原文章由 twingirls 於 08-11-2 22:55 發表
我想問如果有兩個家庭同一個月結婚,係唔係唔可以請對方飲??

係呀, 相沖架...

大宅

原文章由 yennie 於 08-11-2 22:26 發表

我呢間...in完都唔知佢開始咗!
一登記就畀個貼紙你
分好組
喺室內“操場”到有幾張分好組嘅枱(等候區,等齊人)
側邊有玩具櫃,畀小朋奋自己去攞玩具玩
影曦一去攞玩具,放上張枱到就打鐘mouth:
要放返好d玩具
影曦好乖,無 ...

如果問呢d問題, qq一定唔識答啦, 佢到而家都係識講少少野咋! 我有個朋友個仔係係qq報左呢間幼稚園度讀既, 我記得果時佢話先生會問where is the duck?, 咁佢個仔就要係d玩具度揀, 仲有其他呢類問題... 唉! qq一定唔識啦, 又唔知用英文定普通話問, 得返一個月同佢惡補, 我又唔係hk, 真係煩呀!

大宅

原文章由 twingirls 於 08-11-3 05:46 發表

哦,唔該晒

妳咁早起身嘅?

我而家成日都會半夜餓醒所以起身食d野...

大宅

原文章由 twingirls 於 08-11-3 06:07 發表

丫..............妳而家有咗BB.............係會好快肚餓

係呀, 我成日都要食野, 不過我就少食多餐囉! 我今次好叻呀, 淨係重左幾磅咋, 希望生完bb會輕過以前啦!

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-11-3 14:53 發表
比妳咁講完我仲驚, 因為ETHAN佢仲係一句都未識講呀, 佢D行為仲係超級BB, 我都唔知有無學校肯收佢呢....

你同Ethan報左邊間呀? 劍鳴一定收佢啦, 我1月都想試下報呀, 我諗諗下覺得qq interview多數唔惦, 我都係報多幾間喇!

[ 本文章最後由 cyl299 於 08-11-3 15:40 編輯 ]

大宅

原文章由 twingirls 於 08-11-3 20:00 發表

咁叻 咁咪生完唔使點減~~羡慕中

上次肥得太多喇, 今次要趁機減返, 今次唔減就無機會喇, 我諗呢胎係我最後一胎lu....

大宅

原文章由 twingirls 於 08-11-3 20:11 發表
提意生三個喎

曾先生提意生三個喎

我都想生多d, 不過好難既, 我又唔想成日唔做野, 但係又想每個bb都湊到2-3歲.... 同埋湊bb真係好辛苦, 我諗住兩個夠晒數喇!

大宅

原文章由 yennie 於 08-11-3 20:40 發表

咁唔怪得你生三個啦
不過你就抵啦
生兩次有三個

我同老公想生多兩個
不過都係要等到靖翹入埋幼稚園先
即係2010...有排等!

嘩! 你諗住生4個? 你真係勇敢呀! 我諗如果我肯定下次會生孖b我都可以考慮生多一次既, 不過呢d野無得揀所以我都係唔生lu!

大宅

原文章由 yennie 於 08-11-4 00:43 發表

你而家喺hk定uk呀
我老公知道幼稚園要interview後,佢嘅反應係...
"are you having a laugh? interview for kindergarten? you are joking me!"
我都唔知點答佢﹣。﹣

影曦有靖翹陪玩
會比較識照顧其他小朋友
呢期影曦 ...

影曦真係好叻呀, 都唔可以樣樣野都叻晒既, 佢而家仲細丫嘛! 我都教緊isabelle坐potty, 佢肯坐但係就好少去到, 有時佢會話我知要坐potty, 不過開得片來已經去左!

大宅

我琴日終於都簽左個新工人喇, 不過都要等到1月頭先來得, 真係好呀! 可以係我返uk前搞惦!

wawa
我想問你係咪有比通屋bb食架? 係咪真係一日3次? 我見isabelle成日訓得唔好所以我琴晚比佢食左一次, 唔知今日好唔好再比佢食! 佢琴晚食左又無訓得好左喎, 要食幾耐先有效架?

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-11-4 10:49 發表
係呀, 不過我暫時只幫佢報咗屋企附近的學校, 仲未有得in住, waiting list排百幾呀!

我都打算幫佢報樂基/劍嗚同埋其他有兩歲班的學校啦.....

07年咁多bb, 以佢而家的表現嚟睇, 睇怕收佢的機會都好微呢.....
...

咁你拎左樂基報名表未呀? 我諗isabelle都唔會好叻, 佢係大b但係都未係好識講野呀....

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-11-4 15:39 發表
CYL,

DOWNLOAD咗喇, BUT未攞到手, (我叫FRIEND幫我搞的, 因為我出咗街).

我上網睇過原來12月6號就要INTERVIEW喇, C啦, 佢真係一句都未識講, 唉.....

我果日download完9:30已經交左lu! 係呀, 12月6號就in喇, 所以我而家先會咁緊張!

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-11-4 16:48 發表
妳唔駛驚喎 (有ethan陪跑), 睇個勢isabelle應該掂硬播! 話晒妳都有比佢返playgroup嘛, ethan都無返過playgroup, 而且男仔真係學嘢慢d呢....

聽朋友講話今年超多人報, 間間都好難入呀....mouth:

大宅

Hi everyone, I'm in London already!

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-11-10 23:18 發表
cyl,

you can really take a good rest now, don't miss this chance arh!

我已經開始左返工喇, 真係好開心呀, so far d同事對我都好好, 個個仲恭喜我再有bb添! 我真係覺得唔做hk份工係岩既! 雖然而家返工無以前咁方便, 不過兩三個月無乜所謂啦! 你地會唔會有gathering呀? 如果有記住預埋我呀!

首頁
12345...7

尾頁

跳至