跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cyl299 於 09-9-25 14:21 發表
yennie
咁你今次個肚真係好大喎, 係唔係一次比一次大架? 我陀第二個時7個月個肚都好似第一胎9個月咁大lu, 真係好難想像第三胎個肚會再大d!

你要快d買托腹帶喇, 早買做用丫嘛, 同埋條腰無咁傷! ...

係㗎,會一胎比一胎大㗎
因為有多d位畀bb生長嘛~
我都而家都未買托腹帶呀
呢個月用d錢買晒d傢c,而家要等到c6出糧先有錢
想問下邊隻牌子好呀?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 wawa 於 09-9-25 15:19 發表
yennie

真係好大喎,我o個臨生都係40吋. 我唸你著褲會好些, 又或者買些有托腹內褲.

啱啱尋日我個fd攞咗幾條大肚褲畀我~真係舒服d!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cyl299 於 09-9-28 10:05 發表

如果平時唔著褲可以用大肚底褲....

http://www.mamabebe.com.hk/index.php?sp=&p=6&cat2=31&cat1=15&cat0=6&id=605&cat1=15&cat0=6&new=&more=&s=ed3fcd9a0cef9af47150199d6dbbfb95〈=big5

唔該晒!
我搵日得閒真係要去睇下
我都唔係咁鐘意厚嗰d,但係呢胎好墮下
真係要搵d有咁上下份量嘅厚帶托一托先得
我諗我都係會去d專門店到試咗先買㗎啦~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

嘩!呢個topic睇嚟都就嚟要沉㗎啦...
你地班靚媽個個潛晒水
日日遊facebook~
好!等我喺到撐撐場先!

各位呢期點呀
新年有咩大計呀

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 yatjeh 於 10-2-26 15:15 發表
yennie,
等我晌呢度恭喜埋妳先, 祝echo身體健康, 快高長大! btw, 妳仲打算生嗎?!

多謝
生多個?唉...
前幾個星期我老公無啦啦話我地可能做返朋友好d
我畀佢嚇呆咗
毫無先兆話想離婚
無第三者,無金錢問題
係佢話佢生活得唔開心,我唔明白佢
我都好無奈
自己喊咗好多晚
舒韻先啱啱出世,佢同我講d咁嘅野
我好無助
有fb嘅你地,都知我老公自己去咗菲律賓
佢去係想自己冷靜下,諗清楚自己想點
到佢返嚟,就會話我知佢想冋我繼續一齊定想離婚
記得舒韻出世前我地仲講緊會唔會生多個
估唔到幾個星期後佢同我講d咁嘅野
如果真係離嘅...以後嘅日子只有我同三個女生活
我先得26歲
佢咁撻我Q,我咁就一世啦...
佢後日就返嚟,我而家好似等判死刑咁

請各位唔好喺fb到咁大聲
我好多屋企人有fb(包括我媽!)
喺一切未定之前,我唔想嚇親佢地

每日都要喺人前扮堅強,喺到強顏歡笑
呢兩晚自己一個喺屋企
望住個電話知道老公唔會打返嚟
上床瞓覺知道只會得自己一個
感覺好難受
如果真係離婚
以後呢兩晚嘅生活將會係我以後嘅生活
乜野都會一個人面對
更加唔敢想像我三個女以後嘅生活會係點...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cyl299 於 10-3-16 21:46 發表
Happygirl33
我個女都未戒到片, 不過好多時都識話要坐potty, 我都由得佢自己戒...

我今日開始同靖翹戒呀
我喺屋企無畀佢著片,無畀佢著底褲仔
喺屋企厠所到放咗個potty
佢一想去就自己行埋去疴
之前我99買咗本waybuloo雜誌畀靖翹
裡面有個reward chat,我就順便用埋
佢每次有wee wee,就有個waybuloo貼紙
佢由今朝喺地下瀨咗幾次尿到晏晝自己走去個potty到疴
實在係個好大嘅轉變!
比起影曦,佢真係易train好多呢!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 wawa 於 10-3-30 10:47 發表
yennie

睇到你細囡個樣好cute 呀, 我地都有2年無見啦, 你兩個囡囡都大咗好多了.

靖翹都兩歲八個月啦
仲係成個BB樣
佢個樣好BB,但個身型就好龐大囉(不成比例!)
而家佢都仲係喺97%以上呀,35磅啦,輕影曦一磅咋

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 crystalnkp 於 10-3-30 21:01 發表
您好,我可唔可以都加入呀?
想請問大家係咪都住係英國架? 我睇您地D POST,好似住係香港多D!!!
我住係英國 WALES!

歡迎呀!
我以前住kent嘅,都住咗兩年半
近Tunbridge Wells嗰頭
前兩年TW畀C4嘅一個節目選中英國其中一個最好住嘅地方
Kent 有Garden of England之稱,幾靚㗎!
學校又唔錯
離London唔太遠
我自己覺得真係唔錯(我無住過英國其他地方,無得比較)
我以前住village, 去邊到遠
住town嘅會好D囉,買野都方便d!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 crystalnkp 於 10-4-1 19:41 發表
唔怪得啦,您地講d野咁香港化,咁點解您地又會選擇番香港呢? 唔係小朋友係英國讀書會較好嗎?
係呀,呢度全部都有wales文,就算返學都會教,不過我打算等我bb返學(chrissie而家10個月大),我就會計劃搬去manchester或者lon ...

返hk嘅原因...
老公人工高d
雖然hk嘅福利無英國咁好,但交稅少好多!
想D小朋友學中文。要學好一種語言,始終喺當地生活咁學會易好多。以前都諗過只係返嚟hk幾年,咁至少佢地都會學咗相當多嘅中文,打好個底先,到搬返英國時我要自己教佢中文都易d嘛。到小朋友大咗,升咗上小三左右會返過uk,但而家諗諗下應該唔會返lu...都係hk嘅生活啱我多d

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 wawa 於 10-4-9 11:22 發表
Yennie

So bad. 你有無宗教信仰呀, 你試下將你要求同天父傾下.

May be 你老公唔適應香港生活. 會唔會做工方面不愉快呢?

我係christian.不過好耐無返教會
老公以前大學時係讀宗教嘅,佢以前因為想做牧c而讀
讀完之後覺得佛教佢buy D
我信又點,問題不在我
我老公好鐘意hk生活
我同佢講,如果真係成事嘅,我寧願返英國投靠我99
佢份工都無壓力嘅
成日上網MSN睇youtube
咁當然佢有做野啦,但唔難囉
佢唔開心嘅主要原因係我
話我地開口唔埋兩句就鬧交(比起我D朋友,我同老公己經係少鬧交嗰d...我真係唔覺我同佢鬧得多囉)
佢話咁對d小朋友都唔好喎
不過如果佢想要我,佢講乜都得㗎啦
聽日佢就返嚟
我聽日就要聽審
我仲係好驚
萬一佢真係話離婚
我乜都會無晒
祝我好運啦

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

各位
判咗啦
我老公都係想同我離婚
好無助

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:jutau 的帖子

你好!
呢一年發生好多事
我上年呢個時候帶咗3Q返咗英國住咗一年,老公喺hk返工
一個半月前佢嚟咗英國接返我地走,融家我地一家一齊又返咗hk 啦
無咩事lu
多謝關心!xxx

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:cyl299 的帖子

我老公喺小學教,而家喺埋學校住,間小學幫我地搵定晒幼稚園㗎~基本上我係無搵過lol
你而家喺邊到住呀?近排點呀?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:cyl299 的帖子

我大女今年報小學呀
都無點煩過,入到邊間就邊間
你知我老公教書㗎啦
佢前月嗰幾年係咁轉學校,六年間轉咗四次,今次呢間第五間啦
我雖然報咗學校咋,但係有晒搬嘅心理準備,話唔埋下年又搬又要再搵過!
你嗰邊個校網好,間間都唔差啦~

首頁

尾頁

跳至