自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆 ikkimama 的帖子

娘家或有冇朋友可以SUPPORT你, 有事一定要搵信得過既人呻, 再嚴重想輕生一定要搵醫生社工幫忙, 唔好理面子既野。
你個女好須要你, 你有什麼事, 佢點?

加油呀!

珍珠宮

回覆樓主:

冇男人唔駛死,就算呢個時候冇大女你都係會傷心,因為你放個男人係最重要既位置,所以佢一有乜依郁你就會受傷,我知叫你而家睇開d係好難,但最緊要係要愛惜自己,連你都唔愛你自己,仲邊到會有人愛自己?

伯爵府

虎到金來勳章

無男人唔會死,要更愛自己.

男爵府

一定要撐住。

這一刻你失去了一個男人,是會傷心的。
但生命十分寶貴,身體髮膚,受諸父母,你捨得傷害父母給你的寶貴生命嗎?
你捨得離開你的大女嗎?

女兒才是你努力的目標,她從你身上得到愛,從你身上學會做人,你捨得離開她嗎?

不要為一個不愛自己的男人而傷害自己,不值得,難過的時刻一定會過去,撐過去了就會見到彩虹。

給自己一個傷心的期限,然後要重新振作了。

一定得的,一定可以重新得力的,接受,然後放下。

加油!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

人的際遇都不一樣,但每個人一生總會面對多重挑戰,這一刻您或者正面對困境而意志消沉,並不等如您日後的人生不見光明;您遇到認為難以排解的難題,在他人眼中也許是加以援助便能一一解決!因此請別輕言放棄,請嘗試將您的心底話告訴願意傾聽的人,尋求他人援助。

生命熱線 23820000
http://www.sps.org.hk

香港撒瑪利亞防止自殺會 23892222
http://www.sbhk.org.hk/
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珊瑚宮

記住前路由你決定加油,女女好須要媽媽照顧

首頁

尾頁

跳至