自由講場

跳至

首頁
12345...27

尾頁

複式洋房

以下,想同各位媽媽分享一下我地一班11月bb出世媽媽參加PARTY既經歷 。(以下內容全是屬實,絕無虛構!)
(先比2張Invoice 大家過目)

話說BB系上年11月出世,有幸系網上搵到一個同月同日出生既BB GROUP。 各位媽媽都系WHASTAPP中交流左一段時間,大家就提議不如搞一個半歲PARTY,大家可以正式見下面,增進感情,又可以比機會同月同日出世既BB認識大家。
基本定左日子,大家好快已經分工合作,有媽媽負責BOOK場地,有媽媽負責訂CAKE,訂BB衫,CONTACT SPONSOR等。。。一切分工都相安無事,好順利地進行,而且我地一切決定都由投票決定先會拍板去做。

好了,故事要由PARTY完左後才開始。。。
我地一班媽媽先如夢初醒。⋯⋯

成件事系咁既⋯⋯

活動主題:2015年11月BB半歲party活動
日期:15/5/2016
活動「搞手」:ParJenixx Lax
活動場地 Panda at home
費用成年人$220/per head
食物到會供應 盈彩酒家
參加人數52位(26 family)

我地係11月 BB 既媽媽,BB出生後希望what's app group 攪一個半歲gathering,大家可以交流下同見下面,順便慶祝 BB 半歲嘅大日子,主角當然係所有11月BB。 決定Party 當日開始,各位媽媽分工合作,所有決定我地都會以「投票」作決定。

經過一輪投票,最後決定活動場地選為「panda at home」。
選擇呢間公司原因,除左cake 同Banner 不包之外,其餘全包(包括食物、飲品、遊戲、所有相片),而且地點比較方便,而且好多媽媽都要返工,大家都覺得價錢合理,唔洗用額外時間出去格價。

最後,我們在沒有通知的情況下,發現當日提供食物的公司並不是Panda,而是一間酒樓,一間位於葵涌的舊式酒樓,叫做「盈彩酒家」。

大數仍然收足人頭220 個panda 包場價! 食物轉左盈彩! 成條大數咁岩又一樣!無多又無少!

成件事唔講咁多, 總之就係成個Party, 原本全部媽媽分工準備!J 係其中一個媽媽,佢負責齊集大家既錢比Panda 落Booking!
一直相安無事,直到Party 完左,有其他group 既媽媽話懷疑佢落格! 我地問返J 當日食物乜唔係Pndad 提供咩? 佢先同我地講,佢善自改左package, 將食物轉左叫盈彩到會! 而佢亦認為自己係Party 搞手(佢單方面認為),所以有權更改任何野而不作通知!

大佬,5500食幾兜double 既野食? 雖則大家出黎唔系為左食! 但大家都有權選擇食乜呱?5500 求其叫老麥,KFC, PHD 乜都好啦,都好過食果幾兜意粉,羅C 粉呱?

最後我地都係想要返d相姐,佢就將大合照斬開晒,cut走埋自己,d相變晒形!
我地嘗試問Panda 拎返,但交涉左好多次都無回覆,最後更加同我地講J出左律師信比佢地,佢地唔可以將所有party 既相比其他人(除左佢一個)
唔系恨唔恨要d相,錢就比左,原本傾好晒既野比人改晒! 相又收唔到!公平咩?

另外果間盈彩酒家,我地幾個媽媽都打過去問有有無到會提供。 佢地既回覆系「無!我地做左咁多年都無做到會架!我地呢到系酒樓黎架!」
呢一間餐廳位於葵涌村商場,眼見大部分客人都是公公婆婆老街坊咁。

除左中伏2個字,我諗唔到有更好形容詞可以形容今次我地既Party!
你話我地上黎唱佢又好乜都好啦! 無野比上網更加快公開一件事!
唔上黎唱佢,下一個中伏既人可能係你或者你身邊既人! 到時又出現更加多受害者!

點解我地唔報警?佢偽造文書wor!
大佬!你估個個徐子淇咁唔洗做啊? 手停口停啦好無啊?
報個落大把野要搞,跟手尾! 你幫我報埋啦!
我唔係要佢坐監! 我淨係想更加多人知呢件事姐!
最快就係上網公開成件事囉! 佢見到最好,麻煩上黎講幾句,同大家交代清楚!
唔好玩潛水!

以我所知,條J 媽媽除左搞11月party 外,佢同時亦搞左另一個22/5 party.
呢個party人數比我地仲要多,但每位收260/位。
依家佢又搞緊個1歲Party! 我都唔想大家衝出去7比人當水魚!

男爵府

其實即係點??

到最後有咩FINDINGS?

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

唔係好明混....即係呢位J做大左條數然後食夾棍走佬???

My Dear Son, CaydenMama love you forever

侯爵府

D字識囇, 不過唔係好明

floraheiho    發表於 16-6-17 11:15
OM123321    發表於 16-6-17 08:18
sweeticandy    發表於 16-6-16 13:30
Chirley    發表於 16-6-16 11:42
mickey0721    發表於 16-6-16 08:31
李豆豆    發表於 16-6-15 17:27
maylmm    發表於 16-6-15 16:26
esmehouse    發表於 16-6-15 15:57
luvkaka    發表於 16-6-15 15:28

複式洋房

大家睇完「到會」張Invoice, $5500 食呢d野食有乜感覺?

* 「到會」唔系Panda 提供,J 聲稱系一間位於葵芳既舊或酒樓。
但好搞笑,我地打去扮叫到會,經理話佢做左幾十年都無做過到會,佢地間酒樓無「到會」叫。

ecling    發表於 16-6-16 17:08
bufferzone    發表於 16-6-16 16:42
APIGMA    發表於 16-6-15 22:18
talkative    發表於 16-6-15 18:55

別墅

咁都得,你地成皮野食洒店自助晚餐都得啦?呢個攪手好窮好等錢駛㗎?到會嗰間唔係洒樓咩?有意粉食?

wcpcelia    發表於 16-6-15 16:21

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

JXXXX LAM呃人錢?

珍珠宮

阿G_BA 發表於 16-6-15 15:00
以下,想同各位媽媽分享一下我地一班11月bb出世媽媽參加PARTY既經歷 。(以下內容全是屬實,絕無虛構!)
...

公爵府

回覆:過百媽媽懷疑受騙,Party搞手潛水,幾千蚊食意粉?

J係group入面嘅媽媽?

公爵府

回覆樓主:

唔明

大宅

留毛

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

即係做假單?
可以報警的喎!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

落格
凡是發生過的都存在,凡是存在過的都有價值。

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

3. PANDA AT HOMX 竟然收到J發出的律師信?
點解J會出律師信
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

回覆樓主:

既然間酒樓話無做到會,攞張單上去對質,如果真係做假,可以報警,咁你地依家係咪都係俾220 only???如果係,我會算,but no next time

sweeticandy    發表於 16-6-16 13:35

別墅

booooooger 發表於 16-6-15 15:39
既然間酒樓話無做到會,攞張單上去對質,如果真係做假,可以報警,咁你地依家係咪都係俾220 only???如果 ...

聽講佢攪另一個party, 人數多一倍,但價錢仲去到260/位

複式洋房

我地都諗住算數,想要返d相就算數。
點知事件發生後 ,J 為左唔想有自己出現既相落系其他人手,佢抽起晒自己果d,仲將大合照斬開幾節!
一張好地地既相無啦啦比人斬開晒,又變晒形~

我地嘗試問Panda 拎返,但Panda 話佢收到J 出既律師信,佢地唔會比。

首頁
12345...27

尾頁

跳至