自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 lypoon 於 08-10-23 18:57 發表

…我都睇到, D大6人真係好X討厭!

agree:;pppp: :;pppp: :;pppp:

大宅

有冇攪錯呀
咁都得

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

大陸人真係好討厭!做埋d野全部都係令到香港人討厭的事!:;pppp:

男爵府

我囡囡睇左電視後問我什麼事,我講解後,囡囡話點解要比錢她們??? 又話大陸人時常說謊話.連小朋友都知道有問題,政府無腦... 點解香港會有這個無腦政府????
原文章由 lypoon 於 08-10-23 19:06 發表

仲要用納稅人D錢打官司…

[ 本文章最後由 mandyfung 於 08-10-23 19:27 編輯 ]

大宅

真係好討厭!!!!!

男爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

投晒降.....揸住張單程學人攤大手板攞錢, 先打30大板先喇.
Kaya Kwok was born on 31/JAN/05
Alvin Kwok was born on 05/JUL/12

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

根本而家唔係香港人都可以攞綜援,只要係大陸人就得!話之佢地有冇身分證/係咪永久居民!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 LOKITLING 於 08-10-23 07:29 PM 發表
投晒降.....揸住張單程學人攤大手板攞錢, 先打30大板先喇.

30太少喇!佢要攞幾多就打幾多板!

珍珠宮

原文章由 cherry66hk 於 08-10-23 19:12 發表
唔知會唔會有人發起遊行呢,係就要在審判前

頭先睇到新聞都即刻想去遊行呀

佢哋為香港有付出過咩! 有貢獻咩! 有乜資格攞福利呀! :;pppp:

子爵府

到時攪到一街一陸人呀。。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果今次呢2條友既奸計得逞,
咁唔該香港政府都要將呢d綜援金無條件地俾埋我地每一個香港永久居民:;pppp:

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 晞玥 於 08-10-23 19:30 發表

30太少喇!佢要攞幾多就打幾多板!

打到佢話唔玀為至!

水晶宮

好媽媽勳章

如果佢地真係成功,我諗結果會仲嚴重過d人黎生仔

伯爵府

不知所謂
我覺得今次如果法庭再判呢班人粉勝數
我一定上街遊行

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

好嬲呀

大宅

法援處就幫佢,
我老公係工地發生意外, 因佢公司唔認要打官司,(但有兩個腦科醫生已證明係意外,所以自己保險認咗),但資產過了額,所以法援處幫唔到我.佢地有條例係可以扣除每月開支,咁我一家四口每月可扣萬二,個陣已經快一年,攪得黎最少兩年,咁照扣我都符合資格, 但佢地話唔得,因係扣每月薪金,我冇做野冇得扣. 咁我全家食風咩,我點都係要食老本架,我d資產就會越來越少. 重有我老公當時係半身不遂, 重有兩個細路, 我心情係點都諗到啦.
我都四十幾歲人攪到咁就係因為一直好慳, 亦都因為咁可以生存咗快兩年.單野都依家重未掂. 原因都係多得政府d醫生(因佢地攪錯野,令佢公司係度賴),得閒再講
不過最唔公平係佢地係好似審綜援咁清袋, 連保險賠償都計埋, 重有我幫屋企人既保單都計. 但其實如佢地接受我最初都要比錢先作打官司, 羸咗佢地都會分d. 當時個職員都話知不公平,但法例不可改.
個d騙綜援,早午晚3餐茶樓開飯,十隻手指腳指塗晒甲油染晒頭髮日日high tea , 重大把時間happy生仔,就查極都查唔到.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 wkchoy 於 08-10-23 21:47 發表
不知所謂
我覺得今次如果法庭再判呢班人粉勝數
我一定上街遊行

agree

大宅

我如果冇記錯, 我記得好多年前講居留權時 ,(好激個時),d大陸人咪想湧嚟,當時咪有議員定主持,話要堅守未夠七年乜都唔比,咁佢地知冇著數,就唔會伸請嚟. 當時重有人話行唔通, 因為佢地都會申請,依正常手續入境做大世界,重可以食大茶飯.
依家*正苦*重勁, 佢地連刀仔手槍都唔駛帶就食得富貴,住得豪.

首頁

尾頁

跳至