跳至

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

>fifi
星期6晚好呀, 唔得咪SUN下午囉, 咁睇下邊個日子啦~

我99同大姑奶都係麻煩人, 佢地兩個住埋, 就一定日嘈夜嘈, 以前都試過, 所以, 佢地先分開住咋, 我大伯屋企好細, 又住得遠(葵涌), 一定唔得啦, 我99最錫我老公, 而我不嬲都係"菴春", 唔會同佢地嘈, 又加上有個"孫"係度, 可能咁...想搬埋黎住掛~mouth:

我老公同我講果時, 我心唸住2個字, 就係.......離婚呀!

>hinhinmom
Anson唔肯定係唔係夢遊, 因為無睇過E生, 我以前睇過報紙, 話好多小朋友都有, 到大過D就會無事, 如果仲有就要睇E生, 加上, 我細個果時, 都好似都有, 唔知係咪"遺傳"~

上次ANSON咪去聯合CHECK腎功能O既, 報告無事, 不過, E生要CHECK尿頻, 要ANSON排期覆診, 所以, 下個月見E生時, 我會同E生講埋, 我都唔知ANSON係尿頻起身, 定係夢遊起身呀!

不過, 好奇架, 佢都唔知係咪醒架, 又好似睇我唔到, 不過....會周圍痾, 除褲就黎架喇, 唔似平時架, 我唔睇住....又點得呢??

>fifi
唔係加把鎖就得呀, 我可以LOCK 鐵閘, 佢都出唔到去, 不過, 我都要知ANSON點麻, 同埋, 佢四圍痾好難攪, 不過, 次次我都係度STOP左佢, 佢就無試過痾O既~

[ 本文章最後由 wing530 於 08-10-30 10:09 編輯 ]

子爵府

wing530,
你係"菴春"?? 我唔信wor, 唔信你問下呢度有無人認為你係"菴春"啦~~

乜你奶奶o甘難搞呀? 一齊住要諗到離婚?

o甘我o米已經好叻叻?

原文章由 wing530 於 08-10-30 10:02 發表
>fifi

我99同大姑奶都係麻煩人, 佢地兩個住埋, 就一定日嘈夜嘈, 以前都試過, 所以, 佢地先分開住咋, 我大伯屋企好細, 又住得遠(葵涌), 一定唔得啦, 我99最錫我老 ...

男爵府

wing530,

使唔使講到‘離婚’o甘大啊,我唸你老公都係話比你聼咋,最後都睇你點決定何況話唔定你老公自己都唔鍾意同你奶奶住呢

原來anson試過起身,o甘最好都去睇下醫生,知係o羊事都好啊,你日日o甘‘早’訓好傷身o架

原文章由 wing530 於 08-10-30 10:02 發表
>fifi

我99同大姑奶都係麻煩人, 佢地兩個住埋, 就一定日嘈夜嘈, 以前都試過, 所以, 佢地先分開住咋, 我大伯屋企好細, 又住得遠(葵涌), 一定唔得啦, 我99最錫我老 ...

伯爵府

醒目開學勳章

>hinhinmom
係呀, 我係果邊好少出聲架, 好少比意見, 通常我大姑奶話哂事, 佢2個細佬都聽佢講, 我無謂...多事啦, 我咁....仲唔係...菴春~ 係我阿媽屋企....就唔會囉~

離婚....係心唸姐, 無講出口~

>fifi
暫時無咁大件事, 我老公都係同我講有呢件事姐, 佢無話OK, 係我99放風比我大姑奶, 我大姑奶同我老公講姐~

我唔會一搬黎, 就話離婚, 我心唸......如果黎住, 離婚係遲早O既事, 佢阿媽真係好難頂, 無一個人頂到, 我老爺未走前, 都有想過離婚架, 仲話, 將來千祈唔好同我99葬埋一齊架~

[ 本文章最後由 wing530 於 08-10-30 11:41 編輯 ]

伯爵府

醒目開學勳章

ALL

去台灣買小朋友書, 有無推介呀?

另外, 你地學校有無通告買 " Mr. Men and Little Miss"O既中英文書呀? 我記得舊年ANSON學校有得買, 今年就唔見有, 我早幾日係商務買左一本, 要$30, 超貴啊~

仲有, 有無睇過...神奇榭屋呢?

複式洋房

唔好意思,咁耐先上嚟,我真係忙到就嚟發癲!!!!!!!
平日放工後又要即刻返屋企開另一份新工,一直忙到十點半,係一直、冇得停呀!!!!!!!!!!!!!!!
我都好想鬆一鬆,我都想喺星期六晚:)

伯爵府

醒目開學勳章

pinkpink

好耐無見呀~

都知你忙架喇, 你得閒就上黎吹下水啦~

大宅

信晒你啦

原文章由 wing530 於 08-10-29 16:07 發表
>jaisy

好呀, 我等你好消息呀! 不過, 你快D幫我睇下喎, 因為11/11就比賽喇, 加上….你都差唔多生得麻~

你話CAMBRIDGE 有無用呀? 你話好大作用咩? 我又唔覺得, 不過, 就一定學到野囉, ANSON話LISTENING 好 ...

大宅

library 有得借呀, vanna 都睇左幾本.

原文章由 wing530 於 08-10-30 11:48 發表
ALL

去台灣買小朋友書, 有無推介呀?

另外, 你地學校有無通告買 " Mr. Men and Little Miss"O既中英文書呀? 我記得舊年ANSON學校有得買, 今年就唔見有, 我早幾日係商務買左一本, 要$30, 超貴啊~

仲有, 有無睇過.. ...

男爵府

pinkpink,

見到你就好啦,都知道你超忙果日見到你同Eunice都瘦o左。

我試下book 15/11夜晚先,如果無星期日下午ok嗎?

jaisy,

尋日唔得話比你知東港城bebe dream減緊價,有野買就快d去啦,作到11月9號,但你隨時生得。我買o左睡袋,奶嘴,餐具,玩具都平過平時好多,遲d再去入多d奶嘴同濕紙巾,上次果箱差唔多用完,覺得幾好用,因係pure water,有時用來抹下手都得。日本濕紙巾太薄,細。

原文章由 pinkpink888 於 08-10-30 12:14 發表
唔好意思,咁耐先上嚟,我真係忙到就嚟發癲!!!!!!!
平日放工後又要即刻返屋企開另一份新工,一直忙到十點半,係一直、冇得停呀!!!!!!!!!!!!!!!
我都好想鬆一鬆,我都想喺星期六晚:) ...

大宅

fifi
我有行經見佢sales, 但我唔知有咩要買呀, level 2 咀我又有, 玩具又想等佢出世先買比佢, 同等人送呀 紙巾我唔記得你上次話邊隻, 比個名我.

原文章由 fifi 於 08-10-31 08:45 發表
pinkpink,

見到你就好啦,都知道你超忙果日見到你同Eunice都瘦o左。

jaisy,

尋日唔得話比你知東港城bebe dream減緊價,有野買就快d去啦,作到11月9號,但你隨時生得 ...

男爵府

jaisy,

頭先湊o左stephanie又去入貨,尋日買個bfree變速嘴比bear試,侷飲得好好,又可以好快飲曬,今日再買多幾pack,舊包裝有7折,超抵。濕紙巾有兩款,combi同minimoto,兩款都係pure water,combi就較厚同臺灣做,minimoto就較薄,大陸做,combi貴d。兩款都好用。你入去侷會比你試下手感。窩枕,牙膠,天然海綿全部都有折,仲有combi breast pads,好似仲平過pigeon。

有多個bb,真係要使多唔少

原文章由 jaisy 於 08-10-31 11:32 發表
fifi
我有行經見佢sales, 但我唔知有咩要買呀, level 2 咀我又有, 玩具又想等佢出世先買比佢, 同等人送呀 紙巾我唔記得你上次話邊隻, 比個名我.

子爵府

wing530,
little men and little miss library都有得借呀, 仲有disc 賣~ 呢d唔係參考書, 借就得啦, 唔洗買~

伯爵府

醒目開學勳章

jaisy

有無琴書借呀?

信哂我? 唔係掛?? 咁你點解比VANNA 學CAMBRIDGE 呀? 反而隔離"互動"就識幾個小朋友讀緊, 佢地都話唔錯喎~

[ 本文章最後由 wing530 於 08-10-31 16:06 編輯 ]

伯爵府

醒目開學勳章

>hinhinmom

library 好難借 Mr. men and little miss 同埋 magic tree house 呀, 我又唔想比$2.5 去BOOK書喎~

大宅

fifi
變速咀係幾大用?

wing530,
今晚去奶奶到先知有無書. 你平時去library 借到機會大好多, 我星期6去就一定借唔到. 但上個星期帶Vanna 去, 一次就借到成5-6本.
學cambridge 係想加強佢英文底, 比多d 機會對住外籍人溝通, 講個到點都係對住Native teacher 好d.

原文章由 wing530 於 08-10-31 16:10 發表
>hinhinmom

library 好難借 Mr. men and little miss 同埋 magic tree house 呀, 我又唔想比$2.5 去BOOK書喎~

子爵府

all,
講開去library, 我宜家鍾意同hinhin去西貢個library, d書齊好多架~

別墅

fifi,
bbq 暫時唔好預我地住.

原文章由 fifi 於 08-10-31 08:45 發表
pinkpink,

jaisy,

尋日唔得話比你知東港城bebe dream減緊價,有野買就快d去啦,作到11月9號,但你隨時生得 ...

伯爵府

醒目開學勳章

>jaisy
好呀, 唔該哂~
我都係平日先去library架, 可能撞唔O岩D書啦, 不過, 而家都好過暑假, 暑假仲少書呀!

>hinhinmom
你有車就方便囉, 我無理由專登去西貢, 好唔方便, 不過, 去過一次油塘, 果度都多好多書種, 好過TKO呀~

>表妹
你BBQ唔得閒咩? 無聽你講O既?

>fifi
不如搵過第2日啦, 多D人會好D, 睇下邊個日子大家都得, 好唔好?

我聽日可能要入上水睇跌打, 尋日睇左一次, 佢話睇多2~3次會好D喎, 今次呢個, 竟然話我氣唔好, 所以無力, 咁就容易扭傷喎, 又話坐月唔好, 入左風呀~

JAISY, 你坐月時, 盡量唔洗頭, 沖薑水涼呀, 我就咩都無做, 又唔聽話, 生左ANSON後, 身體差左好多喇~

子爵府

wing530,
你可以去開西貢去law, 西貢借左可以o係tko還書麻~~

pinkpink,
琴日我見到eunice呀, 你個姐姐幫佢o係christmas tree前影緊相呢~ eunice仲擺晒post呀~

原文章由 wing530 於 08-11-2 16:36 發表
>jaisy
好呀, 唔該哂~
我都係平日先去library架, 可能撞唔O岩D書啦, 不過, 而家都好過暑假, 暑假仲少書呀!

>hinhinmom
你有車就方便囉, 我無理由專登去西貢, 好唔方便, 不過, 去過一次油塘, 果度都多好多書種, 好過 ...

首頁
23456...8

尾頁

跳至