親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

試過一次日本自由行後,時間,地點自己控制,鍾意點行都得,實在太爽啦!加上有一次跟團,我同老公返到架車仲有五分鐘先夠鍾,但成車人返哂黎,個個好似鬥早返有獎攞。到第二日去個商場好悶無咩睇,咁我二公婆早十五分鐘返上車,我後面個女人居然話:琴日最遲,今日早啲驚又係最遲呀!我即刻話我地琴日冇遲喎,係你地早啫。我老公話洗咩同啲人解釋呀!自己無遲就得啦!所以我以後盡量都會選擇自由行。

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

支持

子爵府

回覆:愛上自由行

係呀!自己鐘意去邊就去邊,食咩就食咩

wcpcelia    發表於 16-6-17 11:47

大宅

Anka 發表於 16-6-16 18:05
支持

支持x2!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ir9974 發表於 16-6-16 15:06
試過一次日本自由行後,時間,地點自己控制,鍾意點行都得,實在太爽啦!加上有一次跟團,我同老公返到架車 ...

d人早返好過遲到o既

大宅

我都喜歡自由行。自己plan行程,鍾意去邊就去邊,住宿丶景點丶時間丶飲食,由自己控制,只要去之前做足資料搜集就可以了。但跟旅行團,我覺得行程太過緊湊,有一半時間都係車上,而去到每個景點只是逗留很短的時間,有走馬看花的感覺,而我最唔鍾意硬比好多小費,有時又係車上兜售小食的做法。

水晶宮

ir9974 發表於 16-6-16 15:06
試過一次日本自由行後,時間,地點自己控制,鍾意點行都得,實在太爽啦!加上有一次跟團,我同老公返到架車 ...
冇跟團好好好耐啦...東京, 大板, 台灣, 泰國, 英國, 芬蘭...全部自由神 !!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

自由痕+自駕遊左差唔多十年, 真係好方便, 想點Plan就點plan
基本上好多地方已經晨早自駕遊去晒, 反而東京/大阪市內啲景點就未去晒

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

無跟團好耐!自從幾年前跟東輸油去北京後,更加唔會跟團!而家去邊都自由行,不知幾開心!暫時去咗泰國,台灣,日本,韓國等地方,大陸都係自由行,爽到爆!
I 大蚊豬   

別墅

回覆:愛上自由行

自由行岩我鍾意shopping既人。記得好多年前跟團去大阪,行心齋橋導遊只比一個鐘,好唔開心呀!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

正解 ♪

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

自己話事, 係唔錯

公爵府

親子王國15週年勳章

去過自遊行, 返唔到轉頭跟團

首頁

尾頁

跳至