跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下0507既bb有無返緊playgroup?返緊邊間?有無好介紹?

我個仔之前返EAC,想幫佢搵下有無第二間,因為佢返EAC好似學唔到咩野,可能返個班既小朋友都係細過佢,有D仲係剛剛學行,所以對我細仔好似唔係太岩/.\

有無媽咪有好介紹?唔該晒

大宅

5-8月參加左幼潛, 令我地學多左好多遊戲同仔仔玩,
而仔仔亦有好多新嘗試, 所以黎緊11月我地會再次參加

另外, 報左 graceful hands, 不過就係waiting list~~
其實我未參加過佢地嘅 playgroup, 唔知到好唔好
有無 mama 參加過可以分享下呀??

別墅

幼潛係咪個個都可以報名?

大宅

肥淇就只去過幼潛由6月開始到依o家,不過就報唔到下一次o個班,依o家越來越難報,我就教咗表俾迦南不過好full無位,所以我都睇緊返邊間,呢排又多學校要報名同interview又要返工都好多o野搞。

別墅

我都係報左迦南,不過要等,我知道11月如果返一、三、五就有位,但我想返星期六

大宅

我地第一次參加幼潛係以排隊先到先得報名, 以家就要抽簽
我收到信以家至12月31日前又接受報名(2009月2-4月班),
對象係6-24個月嘅小朋友 (以開班日期計)

男爵府

畀面勳章

moraine而家番緊協康會青蔥計劃既pg, 非常好呀。
同之前番幼潛有d似, 我去個center地方好大, 好多野玩, 成間幼稚園咁(可能幼稚園都冇咁好玩)。個導師係職業治療師, 教得好好。我地就算搬左好遠, 都會繼續番

原文章由 cheungb2007 於 08-10-24 01:33 發表
我收到信以家至12月31日前又接受報名(2009月2-4月班),
對象係6-24個月嘅小朋友 (以開班日期計) ...

大宅

DalaDala

妳返邊個center

伯爵府

原文章由 cheungb2007 於 08-10-24 01:33 發表
對象係6-24個月嘅小朋友 (以開班日期計) ...

我都想同個女報幼潛呀.唔知點報名呢???

男爵府

畀面勳章

東涌...

不過聽其他媽咪講, 近奧運o個邊都好好呀, 只不過冇東涌o個間咁大啫。

原文章由 tinajapan 於 08-10-24 12:30 發表
DalaDala

妳返邊個center

別墅

我想去試下little gym,唔知好唔好

禁止訪問

大宅

小方返緊boxhill playgroup,一個禮拜四日. (ma on shan)

別墅

我今日終於去左報Little Gym,星期五返第一堂

複式洋房

我宜家讀緊保護兒童會的playgroup,是返星期六,主要有大,小肌肉活動,唱下歌等,同埋同其他小朋友sharing,雖然地方不大,但係都OK.

之前9月返了九龍塘迦南,其實佢地好有系統,又做手工,又唱歌等等,因為太formal,我個仔唔慣.

11月報左幼潛.

首頁

尾頁

跳至