親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無人坐過? Flyer 同 Jurong East 都有站,分別用幾耐去到Legoland? 即日來回坐巴士ok嗎?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

wendybruce 發表於 16-6-20 13:44
請問有無人坐過? Flyer 同 Jurong East 都有站,分別用幾耐去到Legoland? 即日來回坐巴士ok嗎?

...
Only坐過WTS, Flyer上車, 平日上午約2個鐘就到, 9點上車, 11點前就到門口, 不過過關要落車自己過再集合上返車.即日坐返6點幾車返Flyer, 8點左右返到去再可以行河邊睇夜景.

別墅

WTS Travel bus
BigBox Jurong East
分別 0900同 1100 有車去LEGOLAND
回程有1615, 1715, 1815, 1845。

你預算大約2小時, 計埋順利過關...不過夜晚返新加玻可能會比較塞車。

男爵府

引用:WTS Travel bus BigBox Jurong East 分別 0

原帖由 ms.ng 於 16-06-20 發表
WTS Travel bus
BigBox Jurong East
分別 0900同 1100 有車去LEGOLAND
如要避免過關塞車,係咪坐1615好啲?

男爵府

引用:Quote:wendybruce 發表於 16-6-20 13:44 請

原帖由 goo_littlebb 於 16-06-20 發表
Only坐過WTS, Flyer上車, 平日上午約2個鐘就到, 9點上車, 11點前就到門口, 不過過關要落車自己過再集合上返 ...
8點番到flyer,去邊度食嘢好? 喺 Legoland 嗰邊,WTS 巴士喺邊度上落車?係咪食嘢個商場?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

wendybruce 發表於 16-6-20 19:13
8點番到flyer,去邊度食嘢好? 喺 Legoland 嗰邊,WTS 巴士喺邊度上落車?係咪食嘢個商場?

...

Flyer樓下就有個路邊攤food court,好多嘢食,蝦麵喇沙雞飯串燒都有,商場亦有其他大間啲既餐廳。再唔係跟纙旋橋行返出Sands樓下又有大foodcourt同餐廳。
Legoland上WTS果度,係legoland門口行左邊,即係食街既右邊,行幾步就會見到。(唔知依家有無改到位, 你到埗落車時都會有人教你點上車的)

男爵府

原帖由 goo_littlebb 於 16-06-20 發表

Flyer樓下就有個路邊攤food court,好多嘢食,蝦麵喇 ...
flyer 樓下幾檔嘢好味嗎?

翡翠宮

wendybruce 發表於 16-6-21 09:58
flyer 樓下幾檔嘢好味嗎?

佢地唔係果啲出名食店,不過食物都唔差既,佢最大賣點係成個food court整到好懷舊咁,影相都有排影。

wcpcelia    發表於 16-6-21 14:33

男爵府

引用:Quote:wendybruce 發表於 16-6-21 09:58 fl

原帖由 goo_littlebb 於 16-06-21 發表
佢地唔係果啲出名食店,不過食物都唔差既,佢最大賣點係成個food court整到好懷舊咁,影相都有排影。
...
我都吾係追捧名牌食肆,反而好多熟食檔更有當地風味。照咁講,我嚟緊呢次會試試flyer樓下food court。

伯爵府

因我第一日去LEGOLAND, 住係LEGOLAND HOTEL, 當然去程坐WTS 啦~
但第2日我會去ANGRY BIRDS, 我想問問ANGRY BIRDS 果邊有冇巴士回新加坡?
定係我一定要回LEGOLAND, 再坐WTS 回呢?

THANKS~

首頁

尾頁

跳至