夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

同老公拍拖7年幾,結婚10年,有個10歲小朋友。大約8年前佢做左老闆變得越來越忙,沉至唔放假,有時仲要開夜!佢事業心好重,佢想趁仲後生搏殺。
係5年前開始發現我地性生活亦開始減少,當時我亦同佢傾過呢方面問題,另外亦同佢講要懂得家庭&工作上平衡。要抽時間陪我&個仔,但之後情況亦沒有改變!
係3年前發現他返大陸去有女陪坐嘅KTV,他表示因工作需要應酬所以才陪老闆去,但另外亦被我發現佢玩QQ仲約左女仔見面,其實在拍拖時已知他有玩QQ,但當時只是用來打機!但估唔到竟然約埋出來見面!當時我知道後我亦提出離婚,但他表示無做過對唔住我嘅事,只是因工作壓力所以先同一些唔認識嘅人傾計去舒緩壓力。。。最後我地亦無事。
但自此我對佢亦失去信心,間中亦會對佢有所懷疑,因他有時要開夜所以有時未必會返屋企瞓。
而係呢兩年幾我同佢性生活仍然没有改變,一年只有一至二次,之前我亦試過做主動,但被他拒絕,我亦因此覺得心灰意冷,我會諗大家都只係三十幾歲,無可能會無需要!我上網睇男人工作壓力大,食煙亦會有影響,但其實我都係人,我有時都會有需要的。
但係呢兩年幾佢比之前陪多左我,唔駛開夜時佢通常都會同我&小朋友食飯,但除左一齊食飯外,家庭樂真係極少,除左去大陸玩,我地一齊18年只去過一次旅行,個次已經係11年前,佢話對去旅行無興趣!
雖然大家一齊十幾年,但發現原來大家會隨著時間而改變,我發覺我想要嘅另一半並唔係咁!
經營一段婚姻真係好難,我亦覺得對對方失去左信任亦好難再重建!
我而家先三十幾歲,唔通我就要咁樣過埋下半世??!!

瑪瑙宮

您係 FTM? 不如搵份工做下, 分散下對佢的注意力. 點解佢開舖頭您唔使落去幫手?

大宅

回覆樓主:

算啦,無做過對唔住你嘅野,搵鬼信嗎?

男爵府

回覆:一齊18年,應否放棄?!(有點長)

我同你差不多,我同我老公一齊23年,呢一年佢不停掛住出去影相,一個星期可以影五日,返到家就對住電腦執相,一係對住電話同佢龍友吹水,話同女去玩其實就係陪佢影相,呢排我發脾氣吾彩佢,佢完全無打算理我,照去影相,我地無一齊瞓,除左講兩句關於個女就算
未影相前就鐘意玩政治,跑馬,大佬,你幾年玩一樣,我點都跟吾到,我都想放棄

wcpcelia    發表於 16-6-22 15:27

子爵府

畀面勳章

感情係雙向的。。只有單方面的經營及等待,你當然會感到非常痛苦。。現在孩子都已十歲,相對來說離婚對你來說應該沒太多顧慮。。
不如,再同你老公認真傾下,坦白同佢講你的感受,
如果大家也覺得真的沒法繼續行落去,分開就是必需的…

男爵府

恕不接受一年一至二次咁都得?連你做主動都距絕,咁又係既佢一句話做生意北上應酬,大條道理幾辛苦為生活為頭家,為將來,夠了我不是三歳小女孩,姊妹們人會變月會圓,為自己打算把啦!

民房

回覆 Nancy20090615 的帖子

我自己本身係有返工,佢係做工程老闆

民房

回覆 hamsubbb 的帖子

佢當時發誓話如果佢有做過對唔住我嘅野,個仔過馬路比車車死。我同過長輩講過呢件事,那個長輩係男人,佢話一個男人如果有做錯事就算發誓都唔會攞個仔嚟發毒誓,既然佢攞得個仔嚟發毒誓叫我應該相信我老公,因為長輩都知道我老公係一個迷信嘅人,他們覺得通常迷信嘅人都怕會有報應,而且佢本身都錫個仔。聽完我長輩咁樣講完我先選擇相信我老公

民房

回覆 tommy715 的帖子

我呢年幾都少做主動,因為嘗試過被拒絕真係好難受,我都知道長期返工唔放假會攰而唔想,但長久下去亦唔係辦法

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

讓我放開 發表於 16-6-21 01:45

佢當時發誓話如果佢有做過對唔住我嘅野,個仔過馬路比車車死。我同過長輩講過呢件事 ...
你C6痴左線,攞個仔來發誓如果有報應就報落佢身上,
唔好揾其他人來玩。
BTW,你C6去大陸夜場丶QQ識女仔、一年同你行埋兩次,
除非佢無能,否則好難唔懷疑佢出去滾。
你要儲定錢丶叫佢俾D物業或現金你揸手。

複式洋房

我會選擇放棄,因為尼個男人乜都俾吾到你
性、愛、時間、安全感、全部冇
咁落去真係會好辛苦,一年得一兩次真係人都癲!
你先得三十幾歲仲有得揀架,加油

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

照咁睇佢完全唔在意家庭生活,亦唔理你既感受,大家只係同一屋簷下,咁樣一齊有咩謂? 工作係為左賺錢,錢賺來係想有舒適既家庭生活,如果佢人生目標同你唔同,完全只為工作滿足感唔要家庭,咁不如分開算啦

水晶宮

BK Milk勳章

rayrayus 發表於 16-6-21 03:08
照咁睇佢完全唔在意家庭生活,亦唔理你既感受,大家只係同一屋簷下,咁樣一齊有咩謂? 工作係為左賺錢,錢賺 ...

男爵府

嘩个PK揾个仔來發毒逝都得,你叫佢再發過如有偷食?就生花柳梅毒上腦不得善終發温,咁衰既賤男都有成日北上都食飽野味啦,重洗理老婆感受咩真是睇到都嬲?

男爵府

回覆:讓我放開 的帖子

真係冇做係會用自己去發毒誓,佢怕死用自己的仔去擋。其實三十幾男人冇可能一年幾次,事實不用講到明。你如接受不計較便不要和他吵。

男爵府

引用:回覆 hamsubbb 的帖子佢當時發誓話如果佢有

原帖由 讓我放開 於 16-06-21 發表

點解唔係自己車死
累死個仔

男爵府

你有無試過搵啲情趣,晚上著啲性感睡衣?平時有無打扮下?生活上有無比啲驚喜佢?
雖然一齊18年,但畢竟你c6見得少女人,要比多啲新鮮感佢先keep到
但如你已覺好辛苦唔想頂,咁你就收多啲錢旁身,你有工作,離婚未必分得多架。

男爵府

讓我放開 發表於 16-6-20 20:47
同老公拍拖7年幾,結婚10年,有個10歲小朋友。大約8年前佢做左老闆變得越來越忙,沉至唔放假,有時仲要開夜 ...
有些事,要好好想清楚。

瑪瑙宮

讓我放開 發表於 16-6-21 01:58
回覆 tommy715 的帖子

我呢年幾都少做主動,因為嘗試過被拒絕真係好難受,我都知道長期返工唔放假會攰而唔 ...

個個月一次都少, 重要一年得一兩次, 長期無飯開, 佢又唔驚偷食果個係您嗎?

'有時要開夜所以有時未必會返屋企瞓。'

e 個時勢重有工程成日開夜到要唔返屋企瞓, 有咩工程可以夜晚比您開工?

大宅

先處理好感情...但係最難搞的

wcpcelia    發表於 16-6-22 15:27

首頁

尾頁

跳至