嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為參加左香港"思詩樂/GOO.N Babyclub", 所以收到GOO.N 紙尿片大碼片試用裝, 試左覺得幾好用就決定買, 點知係網上嬰兒用品公司買到的並不是香港代理的款式.

兩者都是大王製紙株式会社的產品, 都是made in Japan, 介紹字眼一樣 (我不懂日本, 只肯定文字一樣) 但包裝上的bb造型不同, 香港代理的一款bb俯身及有對翼, 內裡的尿片每條有公仔圖案

香港代理的一款片身較薄, 貼身及吸濕後不會太漲.

而網上嬰兒用品公司的一款bb則是企起身舉高雙手,內裡的尿片每條有一種動物圖案

我打電話問香港代理, 他們回答說不知其他公司所賣的貨是怎樣的, 只肯定他們的貨是由日本總公司供應的.

有無Mami知道究竟箇中分別呢?

[ 本文章最後由 pandabunny 於 08-10-25 11:00 編輯 ]

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

下圖為水貨, 即係日本市場賣緊的, 我覺得大片過及薄過上圖 (香港行貨, 香港行貨係日本2年前既 design, 而家日本賣緊新版, 下圖個款啦)

我仔仔及同事囡囡用行貨 (上圖) 會紅 patpat, 水貨版 (新版) 就無問題

我個人應該, 日本仔...... 好野唔出口, 做來出口既野, 無本地好

民房

用了一次行貨後,以後不會再用,現在轉用水貨,圖案及吸水好得多。而且我留下有得買GOON水貨,好方便。

大宅

夏天玩到顛 熱血勳章

我仔仔用過, 2款都差唔多, 幾好 呀!中文字的一定有貨, 冇咁煩,

大宅

我8月個陣買左箱行貨..用到呢論..見佢szeszes 係另一個topic講.. 日本仔...... 好野唔出口, 做來出口既野, 無本地好..我就搵左4間卓悅先搵到2包..我就買黎試..開左之後..水貨真係比行貨軟屬同大條d(我對個覺得係)...我個工人姐姐都係咁覺得(可能要附和下我la)...
不過星期6想去卓悅買一箱...點知個sales姐姐話全線都無貨...
以上全是個人意見....

首頁

尾頁

跳至