婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

放工反屋址, BB比人剃光晒D頭髮, 而家覺得佢好樣衰WOR, 之前好CUTE架

I AM SO ANGRY

大宅

是誰帶BB去剃光頭???
佢之前有冇問過你?
如果冇,真係佛都有火呀?

複式洋房

是我媽

就係冇問過我...問我都唔剪架啦...SO SAD

伯爵府

樓主,

佢有無問個你先, 如果無, 俾我實同佢開戰

複式洋房

冇呀, 開左啦, 但係...都剪左啦, 我可以點WOR

伯爵府

原文章由 growup 於 08-10-25 16:06 發表
是我媽

就係冇問過我...問我都唔剪架啦...SO SAD

咁你會唔會罵你媽咪呢?
已經發生左落, 唯有等佢生番啦, 帶住帽出街先啦.

大宅

自己亞媽......又真係鬧唔落口

洋房

老人家話要剃光晒先會生得靚
不過未問過就做真係好唔啱
佢地跟本唔會諗宜家既人
係唔中意以前果一套

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 growup 於 08-10-25 15:55 發表
放工反屋址, BB比人剃光晒D頭髮, 而家覺得佢好樣衰WOR, 之前好CUTE架

如果係我, 我實小到佢開行,
不過樓主, 個bb係你自己親生架喎, 你點會話覺得佢樣衰架....

複式洋房

開左戰啦..我反屋址佢仲笑晒口以為好威.如果唔講......我費事再有下次啦

我都係想借個地方呻下...但係...自己個仔比人攪成咁...真係好嬲

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我覺得有D野, 如果係發生咗無得返轉頭, 再糾纏, 再吵下去亦沒意思. 倒不如慳返啖氣, 免傷大家感情, 多一事不如少一事, 況且, 頭髮可再生, 又何需動怒呢? 不過, 要平心靜氣同媽咪講, 下次想帶BB去剪頭髮, 要比一個訊息你, 好讓你決定剪或不剪, 婆婆出發點是好的, 她都是想BB的頭髮長得美一點嘛, 凡事都向好的一方想, 世界便會更美好.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

比我都會鬧,唔鬧佢唔知自己唔岩...
我媽咪都成日話要剃光我個女個頭,話新生出黎果d靚d...
佢未剪我已經鬧定先,不過好彩佢冇咩單獨同我個女一齊既機會...

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 growup 於 08-10-25 15:55 發表

俾我實發癲!

公爵府

不過點都要同你mami講聲, 唔係下次又唔知整d乜嚇親你~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果係我媽我都會照鬧!
係99既話鬧得仲勁!

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

又真係幾過份喎!!
我亞媽都想同我個仔剪光呀,不過佢有問過我地,我地就緊係唔比啦!佢都話個仔係我地嘅,緊係要得我地同意,佢仲講笑話「萬一我同你個仔''產''光頭,容乜易你地''產''到我上天花板呀!」

不過我大伯個老婆就仲慘,佢個女都成2歲幾,又係無拿拿比我地奶奶佢親自操刀,剪短晒d頭髮, 佢識得同我講佢幾咁唔開心,但佢仲要讚我奶奶剪得好靚!(但其實...)我老公仲好笑,佢即刻鬧佢亞媽,仲叫佢千祈咪掂我地個仔添(果陣時我個仔仲未出世)

咁你咪正面d諗,佢仲係bb,可能再生的頭髮會靚d呀,同埋戴bb帽都好靚呀,但起碼經過今次後,你媽媽應該唔會好似我奶奶咁...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我以前都試過帶個仔去剃光頭,諗住生番d濃密靚髮,後來比我細佬鬧我好咁做,原來如果剃髮剪唔利剃果時會扯頭髮好痛,我知道之後覺得自己好衰囉,攪到呀仔要受苦,所以樓主可以同媽咪講,咁佢覺心痛就唔會再咁做啦。

大宅

算啦, 都剃左落, 同自己講生返出黎真靚D, 等自己開心D啦.

大宅

你媽咪又係魯莾啲嘅,都開始涼,而家幫佢剃光頭....,不過都係出於一番好意,鬧咗就算,我諗佢下次都唔敢自把自為架la,其實BB剃光頭都好可愛架,帶頂帽仔好cute架!!

同埋,佢哋啲頭髮生長得好快,一兩個星期就長番晒架la,而再生返出嚟嗰啲又真係靚啲嘅!!

伯爵府

原文章由 ross@hkbn 於 08-10-25 16:19 發表
老人家話要剃光晒先會生得靚
不過未問過就做真係好唔啱
佢地跟本唔會諗宜家既人
係唔中意以前果一套

首頁

尾頁

跳至