婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

你個bb係咪岩岩/差唔多滿月
如果係..我唔會太介意

伯爵府

唔緊要拉!小朋友新陳代謝好快之麻!吳洗兩個月就長番出來拉!呢D好少意思姐!叫你媽咪下次唔好搞到bb咁樣!^^

大宅

我係我地自己同囡囡剃光頭,跟住 比99

複式洋房

THX ALL
BB而家9個月
其實理性上我明白頭髮係會生反
不過事實係個樣真係衰左...我而家又唔想影相, 又唔想睇反之前D相...一見到佢個頭我就煩啦

我一星期都係反一兩日工, 次次我媽都比D SURPRISE我, 有時會食小餐, 有時又同佢去左唔知邊, 好多時我放工都見唔到呀B

我媽都日日同BB去玩架啦, 我實在唔LIKE有人成日自己背住我同個仔做D野

我明天佢係太愛佢, 不過我真係覺得好煩呀

別墅

你都還好~~果個係你阿媽!!你令到我記得起~果時我奶奶又係無啦啦帶左我個囡去俾我姑奶剪頭髮~仲要係無問過我~!!我真係嬲到爆,但係呢件事更加令到我覺得我自己既eq真係非常之好~即使我個女個頭樣衰到爆都好喇~我都笑住口咁話:嘩..乜原來係我個女黎架?我以為係姑奶個仔添呀..等我仲諗住同佢留長架嘛!
果時我99佢都唔覺得發緊脾氣~可能做野既關係..整到我嬲果時人地都未必會知道~有時我諗..呢件都唔知係好事定壞事~!!不過之後我就剷我老公~話佢一句通知都無~我等左好耐~我個女o的頭髮先長到去肩膀上..果時一句通知都無就剪到佢耳仔都唔過...!不過我99可能都知剪到好樣衰~我見到佢俾我見到個女搞到咁..都好尷尬咁笑.mouth:

大宅

我媽咪都試過唔同我講,就帶我個仔去剃光頭,我又係返屋企先知,後尾我問媽咪重咩同BB剃光頭,媽咪話會出多啲頭髮(因為仔仔出世到宜家23個月都好少頭髮),開頭我都唔慣,但日子久了,有時點下仔仔個光頭又幾得意,不過我同媽咪講咗下次唔好剃光,剪短少少,因為BB開始大個剃光頭會比人笑,媽咪聽到後都話下次唔會。

子爵府

好媽媽勳章

其實算啦...你阿媽都係諗住剃左...第時生出黎既頭髮會靚d...唔剃都剃左...嬲完就算啦...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

BK Milk勳章

原文章由 MANFUN2010 於 08-10-25 16:30 發表
我覺得有D野, 如果係發生咗無得返轉頭, 再糾纏, 再吵下去亦沒意思. 倒不如慳返啖氣, 免傷大家感情, 多一事不如少一事, 況且, 頭髮可再生, 又何需動怒呢? 不過, 要平心靜氣同媽咪講, 下次想帶BB去剪頭髮, 要比一個訊 ...

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

而家係自己阿媽剪左阿B頭髮,
個個就話算啦,
如果剪阿B頭髮果個係99,
我諗大家講法就唔一樣,
一定摌到佢上天花板
有冇覺得唔公平?!

[ 本文章最後由 docomo 於 08-10-26 15:18 編輯 ]

大宅

如果係我媽/99我都會照鬧!

男爵府

唔緊要啦!bb頭髮好快長番,最緊要同你阿媽講番唔好有下次。

伯爵府

剃頭髮唔係問題, 小朋友o者.
不過我覺得點都要通知聲囉...如果唔係, 唔慌唔驚喜喇...

大宅

原文章由 growup 於 08-10-25 23:40 發表
THX ALL
BB而家9個月
其實理性上我明白頭髮係會生反
不過事實係個樣真係衰左...我而家又唔想影相, 又唔想睇反之前D相...一見到佢個頭我就煩啦

我一星期都係反一兩日工, 次次我媽都比D SURPRISE我, 有時會食小餐, 有 ...

請唔好怪我直言,你又要俾你媽咪揍,但又咁多不滿,好心啦!......
一係索性好似我咁自己揍返冇咁嬲!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

首頁

尾頁

跳至