婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我托緊阿B四五個月果時,99竟然系全家團圓飯局上問我系唔系扮大肚博佢地錫我(因62老來得子,又有重病在身,我地結婚都帶有沖喜成份,婚后半年終于產生第三代人,所以62就好錫我,次次我嘔唔舒服佢都好緊張。)當時我即刻傻左系度,飯碗都擺低,唔知講D咩好!以下就系當時對話:
99:你肚系唔系假噶?想博我地錫你啊?
大家靜嗮望住我?
C6:點會姐,個日先去檢查完。
99:話5個月啦,點解唔見有肚?
c6:佢肥左唔覺嘛!
99:系唔系你伽?(對住個C6講)。。。。
之后我完全聽唔到啦,因為我眼淚同個腦已經爆啦,走入房扒系張床度喊。。。出邊好吵,講D乜都唔知。

男爵府

你奶奶咁賤格既,大肚都可以假既咩,仲要問你老公個bb係咪佢,呢個唔係人黎架?

大宅

原文章由 OCT2008 於 08-10-25 17:02 發表
我托緊阿B四五個月果時,99竟然系全家團圓飯局上問我系唔系扮大肚博佢地錫我(因62老來得子,又有重病在身,我地結婚都帶有沖喜成份,婚后半年終于產生第三代人,所以62就好錫我,次次我嘔唔舒服佢都好緊張。)當時我即刻傻左系度, ...

唔好唔開心啦!我冇試過比99話個肚係假,不過我初有bb時佢都有問c6個肚係咪同你有,問埋啲低能問題~唔係你個仔經手仲有邊個,唔使為d咁o既人唔開心,加油!!

公爵府

唔係嘛~ 你99咁講野都得, 如果發生係我身上, 62, 老公同我都一定 鬧 到佢飛起呀~
唔好唔開心, 有左bb個人要開心d, 得閒諗下你bb 好過啦~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

佢講咩都唔洗理啦…
生bb係你同你老公既事,最緊要係bb有你同爸爸鍚…
你好好照顧個肚呀,生個精靈bb,自己見到都開心啦…
第日生完,第一教佢叫媽媽,第二教佢叫爸爸,教完公公婆婆都唔教佢叫嬤嬤…

如果我99咁問我,我會問返佢:
「99…你意思係咪唔想我要個bb呀!?」
睇下老公同佢有咩反應都好…

[ 本文章最後由 jerymama 於 08-10-25 18:11 編輯 ]

別墅

哇!妳個死人99唔死都無用啦!祝佢早死早超生,咪係道獻世!
幾十歲人都唔化,講嘢都唔x經大腦,博你哋d西九人錫?有必要嗎?叫佢節省少少啦!睇住吖佢實有報應咖!
咪理d顛人啦!佢可能輸股票輸到顛咗。休息多d!飲多d清潤嘅湯水,保重身體孝順小b!

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 mycat188 於 08-10-25 19:17 發表
哇!妳個死人99唔死都無用啦!祝佢早死早超生,咪係道獻世!
幾十歲人都唔化,講嘢都唔x經大腦,博你哋d西九人錫?有必要嗎?叫佢節省少少啦!睇住吖佢實有報應咖!
咪理d顛人啦!佢可能輸股票輸到顛咗。休息多d!飲多d清潤嘅湯水,保重身體孝順小b! ...

101% agreed.

翡翠宮

畀面勳章

呢種99以後可以唔駛見啦。

水晶宮

勁賤呀你99!
鬧爆佢啦~ 以洩心頭之憤!
低能架, 你唔問佢, 究竟你c9係咪佢生? 佢sure嗎?

子爵府

環保接龍勳章

如果我99咁講,我殺人都似,有冇人
咁口賤呀!同你個仔生仔仲講咁既野,
係咪人黎架

別墅

初初講個肚係咪假重以為佢純為講笑,
但問你個c6個肚係咪佢就真係過份到離譜了!

男爵府

嘩......你99都好掂,咁嘅說話夠膽講,
佩服,佩服

複式洋房

C6D家姐都知道出事,第二日約我去行街,同我解釋話99系更年期,所以就亂講嘢,叫我沒擺系個心度。。
生完阿B出來,我真系好想叫佢帶個C6同阿B去驗DNA。不過唔使啦,62抄嗮C6細細個的相出來睇,成個翻版咁!沒眼睇----C6成日得戚咁話個個都話個B系佢縮小版都系咁靚仔。

子爵府

好媽媽勳章

其實把口係佢到...佢講咩你唔需要介意...佢可能見你老爺鍚你...所以先會咁講...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

BK Milk勳章

嘩...你99真係咩都講得出口...

最緊要都係你老公知道發生咩事

複式洋房

原文章由 OCT2008 於 08-10-26 00:44 發表
C6D家姐都知道出事,第二日約我去行街,同我解釋話99系更年期,所以就亂講嘢,叫我沒擺系個心度。。
生完阿B出來,我真系好想叫佢帶個C6同阿B去驗DNA。不過唔使啦,62抄嗮C6細細個的相出來睇,成個翻版咁!沒眼睇----C6成日得 ...

HEHE, 咁你可以開心番啦, 我諗你99可能係呷醋, 唔好記住D唔開心野, 開心D照顧阿B, 自自然然會開心番晒 , ADD OIL

複式洋房

如果唔系睇到屋企仲有人對我好,我帶住個B走左九世啦。。

男爵府

痴線!!! 你99 有病? 咁既說話都講得. fuxk !
你唔洗理佢, 唔好上心, but. 你話入房喊, 你地同住?

複式洋房

系啊,因6299感情唔好日日吵架,我地系度個B又好得意好識霖人,佢地就少D吵架。
原文章由 kmmum 於 08-10-26 03:14 發表
痴線!!! 你99 有病? 咁既說話都講得. fuxk !
你唔洗理佢, 唔好上心, but. 你話入房喊, 你地同住?

複式洋房

C6成日叫我可唔可以當佢唱歌,使乜理使乜在意佢講D說話。
原文章由 kidcute 於 08-10-26 02:39 發表
嘩...你99真係咩都講得出口...

最緊要都係你老公知道發生咩事

首頁

尾頁

跳至