潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

黎緊十二月去英國, yeah, 到時退賣稅真係好抵, 上年我買個chanel, 退稅都平香港四千! 有乜心水係必買架?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我住歐洲,無得退稅...
不過留意緊有咩朋友過黎,join埋佢地shopping,順便去旅行之餘又睇下有咩平野買...

別墅

我剛在意大利買了CHANEL, 好似平好多(仲平過法國), 又無咩人買, 所以可以睇好耐, 仲要SALES好好人, 所以好正!!

禁止訪問

大宅

人地話去德國買最平,
係因為德國退稅高,
所以計番數係德國最平.

原文章由 reneeleung 於 08-10-26 22:17 發表
請問大家知唔知chanel同LV德國平定英國平呀

複式洋房

係呀, 我以前係威尼斯買chanel都係好好service, 尤其是佢見你係亞洲人haha

原文章由 banananana 於 08-10-26 12:21 發表
我剛在意大利買了CHANEL, 好似平好多(仲平過法國), 又無咩人買, 所以可以睇好耐, 仲要SALES好好人, 所以好正!!

侯爵府

原文章由 kamankit 於 08-10-27 10:58 發表
人地話去德國買最平,
係因為德國退稅高,
所以計番數係德國最平.

德國的確退税最高,但他的定價卻比法國高,例如我想買的Galliera
PM德國賣801歐羅,但法國賣785歐羅,計番退税,法國仲平少少呢!
lmy

複式洋房

我已經睇中左Mulberry snakeskin poppy同埋chanel, 十二時去英國趁低吸納 hehe

男爵府

原文章由 angiewan 於 08-10-29 01:43 發表
我已經睇中左Mulberry snakeskin poppy同埋chanel, 十二時去英國趁低吸納 hehe

chanel 平幾多呢 ?如果係法國買有多少退稅呢 ?

侯爵府

想問LV speedy 要歐羅430, 加埋係France退稅,即係HK幾$呀?

侯爵府

原文章由 lky2008 於 08-10-29 10:58 發表
想問LV speedy 要歐羅430, 加埋係France退稅,即係HK幾$呀?

妳係咪係法國買先,因為度度退稅稅率唔同,最新係HK$4240(未退税)如在法國退14%=$3646,不過25要420,30要435,35要450喎!
lmy

別墅

請問galliera GM 要幾多錢呀?

別墅

仲想問埋喺法國買連退稅 tivoli pm 幾錢?

侯爵府

原文章由 cherry媽咪 於 08-10-29 11:29 發表

妳係咪係法國買先,因為度度退稅稅率唔同,最新係HK$4240(未退税)如在法國退14%=$3646,不過25要420,30要435,35要450喎!

How about Damier Tate PM, 歐羅585,退埋稅,約HK$?????

複式洋房

法國好似係14%, UK is 15%
上年我係英磅15.5時買一個chanel就算未計退稅都已經平過香港, 退埋我記得平成四千幾

原文章由 翹翹咪咪 於 08-10-29 10:41 發表

chanel 平幾多呢 ?如果係法國買有多少退稅呢 ?

大宅

Angie Wan, as you said, the price of Chanel in UK is comparatively cheaper than in HKG, do you remember if this apply to all items like classic/2.55/hot items too? Thank you!

男爵府

好媽媽勳章

將會去意大利, 請問邊款 Chanel 抵買 (比起hk shop) and 邊度可以睇倒 price? 是否在機場做退稅便可?

原文章由 banananana 於 08-10-26 12:21 發表

複式洋房

I think if you buy the Timeless style would save more, you can not check the price from the Chanel website, but you can call them to ask the price.

Here's the price in France.
The price of Jumbo Caviar Classic Flap in France is $1870 Eur before VAT since Oct. 08.
The price of the reissue 2.55 in medium size is $1980 Eur before VAT since Oct. 08.

複式洋房

原文章由 BBCoffee 於 08-10-30 12:01 發表
Angie Wan, as you said, the price of Chanel in UK is comparatively cheaper than in HKG, do you remember if this apply to all items like classic/2.55/hot items too? Thank you!

The price in U.K. and France is sure cheaper than H.K.
In U.K., the Jumbo caviar classic flap is $1510, the large reissue2.55 is $1735. and you can get the 13% of the tax refund.

大宅

Tulip,
Thanks for your heads up. I have some ideas for my Paris trip in Dec.

原文章由 TULIP1 於 08-10-30 16:40 發表

The price in U.K. and France is sure cheaper than H.K.
In U.K., the Jumbo caviar classic flap is $1510, the large reissue2.55 is $1735. and you can get the 13% of the tax refund.

首頁

尾頁

跳至