潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

not sure abt 2.55, cos always out of stock, but for classic style is cheaper than hk. last time i bought the one is cruise collection 08.

原文章由 BBCoffee 於 08-10-30 12:01 發表
Angie Wan, as you said, the price of Chanel in UK is comparatively cheaper than in HKG, do you remember if this apply to all items like classic/2.55/hot items too? Thank you!

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原文章由 marinchan 於 08-10-31 11:30 發表
我想問吓如果去歐洲, 邊個地方買會cheap, 我朋友明天飛, 我都想叫佢幫我買個CHANEL, 你地可以話俾我知d價錢嗎? 我想買2.55 classic 款中size 牛皮係幾錢呀.THANKS!!!(我唔係好識佢地d名稱) ...

我太太以前是走水貨袋,她話應該是意大利或者法國,會平d呀.

別墅

Chanel 法國退10-12%, 聽朋友說LA FEYETTE 只得10%, 其他就有12%, 不過我在意大利見到的價平過法國少少.

原文章由 翹翹咪咪 於 08-10-29 10:41 發表

chanel 平幾多呢 ?如果係法國買有多少退稅呢 ?

別墅

我剛在兩星期前由意大利回來, 好似大部份都比HK平, 但顏色就好多都無哂貨. PRICE無得上網睇, 要親身問貨或在SHOP睇. 退稅14%, 在機場做.

原文章由 cdee 於 08-10-30 15:35 發表
將會去意大利, 請問邊款 Chanel 抵買 (比起hk shop) and 邊度可以睇倒 price? 是否在機場做退稅便可?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我妹妹遲d都會去法國&Italy
我想叫佢買BV or channel
知唔知大約平香港幾多?
thanks

別墅

Chanel 意大利計埋退稅1 euro對hkd10計, 大概6折幾7折, 法國差唔多, 不過有啲款貴少少, 再加上退稅少啲, 所以大概7折幾8折.

原文章由 伊芙蓮 於 08-11-6 17:15 發表
我妹妹遲d都會去法國&Italy
我想叫佢買BV or channel
知唔知大約平香港幾多?
thanks

大宅

如果係英國買,真正到手既tax return係幾多呢? 17%?定係13%???
我上年3月去,係最貴最貴個陣 1英磅要$15.3

大宅

今日歐元再跌, 真係好羡慕可以去歐洲掃貨, 阿b你幾時大個等媽咪可以luck身?

首頁

尾頁

跳至