自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

轉貼,請廣傳:

今早收到「迷你倉」當值消防員朋友的忠告:

「多謝各市民大眾親身到現場送上的水,食物,支持及祝福。

但我想講,我地嘅物資已經好充足,而部門亦會為我地提供足夠嘅飲膳食,所以我希望大家或者可以將物資轉送更有需要的人。

至於支持與祝福,我們亦衷心感謝,但可以的話,請盡量避免親身到現場,因為該處其實本身已經不太適合逗留,

加上我見有部分熱心市民向我們敬禮表示謝意,或者打氣加油,或者問問題等,我們只得禮貌地回應。

如果講白啲,其實大家咁做或多或少都會影響我地休息的。

長時間在高溫下工作,出返嚟第一時間需要一杯水,比需要一句加油更重要。

所以希望大家留在適當的地方,或者在網上默默地給予我們支持已經非常感謝。

最後,過兩日係星期六日,我明白好多父母想“身教”,想子女親自向我們道謝,雖然我們不會拒絕大家向我們送上祝福或謝意,

但基於今次的情況特殊,我希望大朋友小朋友們都盡量避免到現場,我們會繼續努力的。」

伯爵府

回覆:當值消防員對市民大眾的忠告

可能咁樣講係好衰
但係帶小朋友去獻花嗰個家長到底有冇用腦

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

別墅

meverlaw 發表於 16-6-24 15:04
轉貼,請廣傳:

今早收到「迷你倉」當值消防員朋友的忠告:

支持

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

講得啱,
在心中就夠啦

mickeywinnie3    發表於 16-6-25 07:01

琥珀宮

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

要 push ... 等大家知道...

不如"身教"既家長提高自己同小朋友防火知識重好啦...

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

推!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

象牙宮

2024年龍年勳章

現在,以不騷擾、不妨礙消防做事為先……

子爵府

yes, dun disturb the firemen la

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

推!

真係唔好走去阻住佢哋工作和休息!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

珠豬媽 發表於 16-6-24 15:06
可能咁樣講係好衰

如果真係有家長咁做, 我覺得唔單止無腦, 亦好唔尊重在場人員, 明知人哋咁辛苦難得有時間休息,你帶仔女所謂身教去參觀,實則阻住人搞搞震, 當呢樹係動物園咩!

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

的確唔應該去阻礙佢地做野, 要表心意, 等場火救熄, 大家返局再去送上感謝都可以啫

tester5    發表於 16-6-24 15:30

水晶宮

珠豬媽 發表於 16-6-24 15:06
可能咁樣講係好衰
想身教既怪獸媽唔該死開啦,呢d時候矯情做作...
Bye

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

個邊D空氣咁差 點解仲要帶小朋友去 想睇係屋企睇電視就夠

政府一定會提供足夠既物資比消防員 咩西瓜 礦泉水個啲真係唔好再送

公爵府

alicemic 發表於 16-6-24 15:18
如果真係有家長咁做, 我覺得唔單止無腦, 亦好唔尊重在場人員, 明知人哋咁辛苦難得有時間休息,你帶仔女 ...

同意!

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

推!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

除工作人員外 , 請閒雜人等遠離火場 , 唔好當果度係片場

首頁

尾頁

跳至