嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

我自己由大肚前到生咗, 我差唔多一個月都去一去mothercare睇下, 咁多次d sales都係唔理我, 可能我買一件半件衫喇, 就算我去比錢都要等d 姐姐傾完先收錢....
StephanieTesar, 我都見過你同d sales係好好傾...個個走哂去你個bb玩, 你個bb真係好得意, 但以我黎講...我只係想個姐姐快快收錢, 咁我就可以走囉

大宅

我去過沙田. 確實態度勁差. 坦白講. mothercare d野並不是貴野. 大把人買得起. 佢地要咁既態度也沒法. 咪當她不存在. 不過事實都試過問佢地野. 佢地都係答得一般. 其實依家無論係咩舖. 大大細細既. 態度都應好好至係. 或且佢做慣左. 覺得自己係高人一等呱. 但如果係高人一等就唔係企係度serve人啦. 所以唔駛理會佢地啦. 唔岩便去過另一間買囉.
大眼bb哈士奇

男爵府

其實我都會明白, 你地都係透過呢個渠道去發表自己嘅意見同心聲.
亦希望你地唔好將d唔開心嘅事記喺心, 我自己由未有bb嘅時候就已經喺沙田呢一間鋪到幫親, 睇野, 如果佢地嘅服務態度唔好, 我都唔會喺呢間shop over 4年..

其實lee gardens 開辦時, 佢地有一位sales 都係由沙田吊過去做 "開荒牛", 如果佢地o個邊d service 真係咁差, 公司都唔會吊佢過去做野, 因為新鋪開張係好緊要嫁~ 新鋪, 仲要服務差, 仲邊會有人去喎!

其實我個人都比較大顛大肺, 性格比較樂觀同開朗, 可能係咁, 我同佢地就係咁而建立咗一段好好嘅relationship!

希望你地將d唔愉快嘅experience 快d忘記啦, 成日都記住d唔開心嘅野對自己都唔好!

嬲人, 其實係好唔開心嫁! 不如就寬恕啦~ 開開心心, 我地d小朋友見到我地開開心心, 佢地都會開心嫁嘛~ right!!

大宅

好媽媽勳章

我係過路既,我無去過沙田mothercare shop, 但我成日會去Lee Garden嗰間,講真Lee Garden 既sales D 態度都唔係好,我次次入去睇野,都無人理我!不過嗰陣我大肚,買D野唔駛佢地serve我都得!但我好少入一間店鋪係見你睇咁耐野都唔理你,所以我好明白你地有幾不滿!點解佢地態度唔好我仲要去?因為佢地D野係幾靚,喺其他地方未必買到,如果唔係,邊個想去受佢地氣!

其實BK sisters 都係想share佢地親身經歷,無話係唔係小氣定記仇,所以我覺得StephanieTesar你一個人唔同意,都唔需要阻止其他人講!

原文章由 StephanieTesar 於 08-10-28 14:07 發表
其實我都會明白, 你地都係透過呢個渠道去發表自己嘅意見同心聲.
亦希望你地唔好將d唔開心嘅事記喺心, 我自己由未有bb嘅時候就已經喺沙田呢一間鋪到幫親, 睇野, 如果佢地嘅服務態度唔好, 我都唔會喺呢間shop over 4年 ...

男爵府

原文章由 husky168 於 08-10-28 13:00 發表
我去過沙田. 確實態度勁差. 坦白講. mothercare d野並不是貴野. 大把人買得起. 佢地要咁既態度也沒法. 咪當她不存在. 不過事實都試過問佢地野. 佢地都係答得一般. 其實依家無論係咩舖. 大大細細既. 態度都應好好至 ...

HUSKY講得都冇錯, 如果d sales serve 得唔好, 咪下次唔好再幫親. 我絕對讚成..

我頭先已經講咗, 我明白到你地係借呢個溝通黎發表自己意見同心聲, 亦已經講咗我嘅說話可能唔啱你地聽! 不過我係會尊重每個人嘅意見.
我冇阻止你地唔俾你講, 我亦只係喺到講番我對沙田mothercare d sales 嘅睇法...
每人都有自己嘅意見, 我喺呢個topic 係自己一個人唱反掉亦唔等於我唔俾你發表你地嘅意見..唔好講到我好似咁巴閉, 有咁大嘅權力去唔俾人發言!
我嘅出發點係, 將d唔開心嘅經歷呷完之後就算, 唔好記喺心, 因為成日記住d唔開心嘅事會令到自己唔開心! 明白嗎? anyway, that's all i want to say!

cheer up!

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

I agree that those salesladies in Shatin branch
can't compare with Ocean Terminal...

Maybe they differentiate customers lor

別墅

我唔明咩事睇野要SERIVE要人理,,問野俾錢冇人理就話姐,,可能我唔鍾意D SALES跟住晒望住你睇野D人黎..沙田間mothercare冇咩問題呀..初時我以為D衫仔同帽仔冇得試 所以睇岩就直接俾錢..收銀姐姐仲提我有冇試清楚岩唔岩..問佢其他野都有答我..笑住咁答 ..我唔知D帽多個章會貴20蚊-,-佢自動同我講D價錢 佢唔講我會就咁行左去 可能果日佢中左6合彩 呵..佢地可能俾人點得多 講真要落停車場拎貸真係行好遠,,除時要走幾轉..長期俾人點去拎貸真係彩你都傻 正常,,又唔係要跑數 人人都買得起你買就買唔買7就,,好多SALES都係咁既心態啦 不知幾多SALES呢頭勁有禮貌同你講野,,轉個頭背住你講麻X煩呀 多的是啊
唔駛嬲 開個咁既POST鬧佢地已經蝕左喇

大宅

好媽媽勳章

其實我都有一路幫佢地買開野架,我都覺得佢地d態度好好,完全無問題,我每次買野都無同bb去架,所以我都唔覺得因為bb得意而佢地會對你好d咁!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至