婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

話說星期六係62生日, 99一早就同C6講好左, 我地同大伯一家夾份請62食餐飯, 係62生日前2晚, 我自己就俾左$500舊俾62過生日, 話晒生日都係一年一次, 唔慳得:loveliness: !!!!

到左62生日嗰日, 99就叫大伯嗰晚一人一半錢請62出去食餐飯, 本來開開心心既事, 點知大陸嫂唔肯俾$$$$$, 覺得要佢地同我地一人一半請62食飯唔公平(佢住緊層樓都係9962俾佢地住, 佢地冇交租), 搞到要同99開片, 其實大陸嫂一家4口, 我同老公 & 9962 & 二伯 (5人), 基本上大陸嫂係俾返自己一家嗰份錢咁制, 估唔到佢為左一千幾百就同99開片, 真係好心UP~

嗰日日頭我地出左街, 返到屋企99已經煮好野食, 見到冇出街食飯先至知道99同大陸嫂開片來, 依家仲搞到冇計傾, 我地梗係拿拿聲去加餸啦!!!!!

大陸嫂有一對仔女, 每次嗌交之後佢必定唔俾對仔女見9962, 因為暫時9962得呢兩個孫, 發覺9962俾左層樓佢住, 仲驚住受佢氣咁, 你地屋企有冇呢類人呀?????

伯爵府

佢唔駛計得咁盡呀? 要唔要數人頭除下每人幾錢?

大宅

呀大伯慚唔慚愧? 娶左個老婆,比果一千幾百老豆食飯都唔得? 換左我會出晒錢請一家人食,老人家,有幾多個生日慶祝

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

原文章由 wxxyxn 於 08-10-27 13:24 發表
呀大伯慚唔慚愧? 娶左個老婆,比果一千幾百老豆食飯都唔得? 換左我會出晒錢請一家人食,老人家,有幾多個生日慶祝

大伯&大嫂覺得佢地蝕抵晒咁, 少少野就吵

平時冇俾租, 冇俾家用俾9962都算la

99話佢地仲成日係度話, 99俾左十幾萬俾二伯炒股票, 佢輸左$$$又唔話佢, 其實二伯未結婚, 差唔多成份糧都俾晒99咁制(我覺得呢d都係二伯自己d錢, 只不過左手交右手姐), 唉~

好似成日"吼"住99 d錢, 驚屎99益左我地&二伯咁

彩鑽殿

原文章由 CLK-MB 於 08-10-27 13:19 發表
佢唔駛計得咁盡呀? 要唔要數人頭除下每人幾錢?

值情做得超樣衰, 如果我地嗰日係屋企, 我地實會同99講, 我地請好過, 費事俾個大陸婆搞到家吵屋弊,9962又唔開心:(

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我果個都係禁.....

大伯成日都唔比$....咩都係我C6俾.....

呀嫂又係大陸人.....

伯爵府

原文章由 pomanlife 於 08-10-27 14:22 發表

值情做得超樣衰, 如果我地嗰日係屋企, 我地實會同99講, 我地請好過, 費事俾個大陸婆搞到家吵屋弊,9962又唔開心:(

屋企有個大陸人真係...幾煩!
唔通佢以為自己嫁左入豪門呀? 係唔係個個奶奶老爺都會有身家分比你呀?? 都傻既....

大宅

唉....好心啦..比埋層樓佢地住,又唔使再比錢供..仲想點ar...
太自私啦...:;pppp: :;pppp: :;pppp:

彩鑽殿

原文章由 八婆仔@ 於 08-10-27 14:45 發表
我果個都係禁.....

大伯成日都唔比$....咩都係我C6俾.....

呀嫂又係大陸人.....

平時唔俾都算啦! 生日一年先一次, 咁都要搞到咁疆, 真係唔明d大陸人點諗, 唉~ 我地個個月都有俾家用, 佢地就以為99俾左好多jetso俾我地咁, 唉~

彩鑽殿

原文章由 Bellnyky 於 08-10-27 15:27 發表
唉....好心啦..比埋層樓佢地住,又唔使再比錢供..仲想點ar...
太自私啦...:;pppp: :;pppp: :;pppp:

層樓已經供滿左, 佢未黎HK時, 99本來係租俾人住, 一個月可以收返幾千蚊租, 佢出左黎之後, 99諗住對佢好D, 可以有個自己O既家, 就話平D租俾佢, 點知佢住左N咁多年都冇俾家用, 又冇交租, 仲連水, 電, 煤, 差餉, 管理費張單拎埋俾99, 叫99同佢交, 因為99係業主, 所以要99交!!!!

又因為要佢交水電費, 最初佢地一家人沖涼要上黎我地度沖, 食飯又上黎食(同佢只不過係樓上樓下), 雖然上黎食飯, 沖涼, 不過依然覺得係必然O既, 一樣唔會俾$$$$ 嗰D人囉!!!!

大宅

去人地屋企沖涼? cheap到咁都好少見
哈哈

原文章由 pomanlife 於 08-10-27 15:52 發表

層樓已經供滿左, 佢未黎HK時, 99本來係租俾人住, 一個月可以收返幾千蚊租, 佢出左黎之後, 99諗住對佢好D, 可以有個自己O既家, 就話平D租俾佢, 點知佢住左N咁多年都冇俾家用, 又冇交租, 仲連水, 電, 煤, 差餉, 管理 ...

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

希望你99唔好將層樓轉名俾你大伯同大6嫂啦. 佢地又唔俾家用又唔交租真係過份, 仲連水電媒都要你99俾, 簡直係離譜. 最好佢地吵大鑊d, 直情叫佢地搬, 收番層樓租出去好過. 樓主, 你地有冇諗住幾時生BB? 如果你地都有BB, 你大6嫂應該冇咁惡.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

其實你個大陸嫂甘long禮,因為佢老公都係同一類人.唔蝕底!應該搵個人鬧獲金既佢啦!屋企人都計得甘清楚!有冇病呀!點講都唔通啦!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哇......比埋間屋佢地住......仲要幫佢地交埋d雜費....
佢地真係好自私wow......
比我係你99都唔幫佢交....由得佢比人cut晒佢.....
or收返間屋租比人就算......:;pppp: :;pppp:
難道得佢有得生咩....樓主你快d又生返個....挫下佢地既銳氣~~

子爵府

又係大6亞嫂
佢地呢d人睇錢睇得好重要嫁
佢地只會係我地身上攞著數, 想佢地吐小小出來係一件好難既事~~

彩鑽殿

原文章由 tantanmama 於 08-10-27 16:54 發表
希望你99唔好將層樓轉名俾你大伯同大6嫂啦. 佢地又唔俾家用又唔交租真係過份, 仲連水電媒都要你99俾, 簡直係離譜. 最好佢地吵大鑊d, 直情叫佢地搬, 收番層樓租出去好過. 樓主, 你地有冇諗住幾時生BB? 如果你地都有BB ...

99應該唔會轉個名俾大陸嫂同大伯, 因為二伯同我講過, 係二伯同99去挨層樓返黎, 當時我老公仲讀緊書, 如果二伯有日結婚, 可能會收返佢層樓都唔出奇, 咁安排我地亦都唔會有意見囉!!!

係大陸嫂未同99開片之前, 我啱啱有左, 嗰時老公order千奇咪話俾佢地知 大陸嫂同老公嗰邊d親戚冇聯絡, 佢同個個人都會開片我都唔明佢, 一個人嫁黎HK, HK又冇親人, 仲要做到咁鬼屎囂張, 不可一世咁

彩鑽殿

原文章由 CLK-MB 於 08-10-27 15:05 發表

屋企有個大陸人真係...幾煩!
唔通佢以為自己嫁左入豪門呀? 係唔係個個奶奶老爺都會有身家分比你呀?? 都傻既....

佢真係以為佢自己嫁左入豪門架!!!(唔係講笑)

有次病左, 去東區醫院住左一晚就嘈爆話HK醫院D服務咁差, 要轉去養和, 去左2日1夜, 2皮幾埋單, 嗰時大伯同99講冇錢埋單, 叫99攞, 99冇理佢咋, 跟住要二伯借俾佢出院先

子爵府

咁叫你二伯快d結婚啦 haha, 收左層樓, 睇下你個大嫂有乜反應~haha

彩鑽殿

原文章由 carly.c 於 08-10-27 17:29 發表
咁叫你二伯快d結婚啦 haha, 收左層樓, 睇下你個大嫂有乜反應~haha

二伯成日俾99催佢結婚, 不過佢都好少理, 當99發up風~

彩鑽殿

原文章由 imanicegirl 於 08-10-27 17:14 發表
哇......比埋間屋佢地住......仲要幫佢地交埋d雜費....
佢地真係好自私wow......
比我係你99都唔幫佢交....由得佢比人cut晒佢.....
or收返間屋租比人就算......:;pppp: :;pppp:
難道得佢有得生咩....樓主你快d又生 ...

其實99應該同佢係未開片之前同佢就唔多妥, 中秋99都冇叫大陸嫂一家黎做節!!!

大陸嫂仲cheap到一早上黎話幫99拜神, 跟住搞左一輪, 99就出左街冇埋佢, 我地又冇點理佢, 佢自己係度up呢樣up嗰樣, up左一陣自己走左, 直到夜晚佢地都冇上黎食飯, 我估係99冇嗌佢, 佢地唔好意思黎!

首頁

尾頁

跳至