親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請各位建議一下,謝謝😊

Jen Chan

大宅

skymancar 發表於 16-6-29 19:57
請各位建議一下,謝謝😊

咩月份去

子爵府

請各位建議一下,謝謝😊

羊角村

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

有多d 資料至suggest 到. 小朋友幾大? 自駕遊? 邊個月去? 響阿姆斯持丹住?

一般大路景點可以睇 www.holland.com.

大宅

回覆:請問帶小朋友去荷蘭,有沒有境點建議呀😄

4大2小,小朋友5歲同6歲,出年4月份中出發

Jen Chan

大宅

skymancar 發表於 16-7-2 11:25
4大2小,小朋友5歲同6歲,出年4月份中出發

可以去睇花展。。4月其中1個禮拜六喺附近另一個細埠會有花車巡遊。。阿姆斯特丹坐船。羊角村zaandam木屐村....

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請各位建議一下,謝謝😊

Nemo science museum

伯爵府

就近既公園 ( 即遊樂場 )佢地小朋友既遊樂場夠大,又多野玩,
起碼人小,玩千秋都唔洗排隊等天光。
我覺得荷蘭無咩玩.....或者去海牙 (沙灘玩水囉 )

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

4月真係去d 大路景點已經夠玩幾日, 睇花展去花田(天氣好可租單車遊花田), zaanse schans 風車村(睇風車, 整木屐, 整芝士), 動物園等.

volendam 和marken 島係舊漁村, 幾有特色, 可以著傳統服飾影相. Amsterdam 搭巴士, 45分鐘左右就到. 用 http://9292.nl 去check 點搭車.

海牙有小人國 (maduradam) 俾小朋友去睇. 4月仲凍, 室外玩唔到水.

荷蘭有幾個主題主園, 你好想俾小朋友去機動遊戲或者free 到一日出黎至去.

中部城巿Utrecht 有火車博物館, 小朋友鍾意火車可以去. miffy museum 好悶, 唔好去. 果度有間 lindt 朱古力專店, 好多唔同既lindt 朱古力賣.

大宅

回覆:請問帶小朋友去荷蘭,有沒有境點建議呀😄

👍👍👍

Jen Chan

王國會長

王國會長

請各位建議一下,謝謝😊

kinderdijk

別墅

荷蘭其實好多啱小朋友玩嘅地方,但大部份地方都要揸車,除咗阿姆斯特丹裏面的公園
1.Amstel Park, take metro to RAI station,勁好玩嘅有沙遊樂場裏面仲有一個小型農場唔使俾錢,啲動物會周圍走
2. Amsterdam bos, 搭巴士去到一個勁大嘅森林遊樂場加農場,仲有堪稱荷蘭最好食嘅pancake,山羊農場,有得食有得玩,巨型繩網

阿姆斯特丹附近的就一定要去Utrecht , 火車博物館,小朋友實鍾意
羊角村坐船仔,順便去買附近嘅outlet都OK
喺阿姆斯特丹記得download一個apps叫9292
,點樣點對點去地方公共交通工具

大宅

Cateyeshk 發表於 16-8-10 11:25
荷蘭其實好多啱小朋友玩嘅地方,但大部份地方都要揸車,除咗阿姆斯特丹裏面的公園
1.Amstel Park, take met ...

多謝你的建議呀!:mother:真的很有用
請問這兩個公園需要收費嗎?
另外,格林童話做主題嗰個樂園值得去嗎?
Jen Chan

大宅

skymancar 發表於 16-8-11 13:13
多謝你的建議呀!真的很有用
另外,格林童話做主題嗰個樂園 ...

還有9292這個apps好像是荷文,請問有沒有英文呢?
Jen Chan

珍珠宮

王國教室勳章

Cateyeshk 發表於 16-8-10 11:25
1.Amstel Park, take met ...

你呢個行程好正

別墅

skymancar 發表於 16-8-11 13:13
多謝你的建議呀!真的很有用
另外,格林童話做主題嗰個樂園 ...

兩個公園都唔使錢,Amsterdam bos簡直係荷蘭人嘅後花園,夏天去仲可以有水上活動,不過真係好大,所以建議揸車,我第一次佢去,冇揸車,行到發火
最好食的pancake, 都有嘢玩都有動物, 我cap咗張相for ur reference,逢星期一休息
荷蘭係一個好適合揸車嘅地方因為啲人較其他歐洲國家嘅人友善
其實好多遊客淨係識去vondelpark,但係嗰度冇嘢玩好悶
我冇去格林童話公園,因為嗰一刻冇聽過
火車博物館,有外面free,裏面need ticket,就可以玩少少坐火車,小小的摩天輪

別墅

skymancar 發表於 16-8-11 13:14
還有9292這個apps好像是荷文,請問有沒有英文呢?

9292 has English version but I don't know how to change, sorry
But it is easy to understand or guess, to and from, which transport u prefer
9292 is official transport apps, very accurate and punctual
Particularly useful for bus

大宅

Cateyeshk 發表於 16-8-11 20:53
9292 has English version but I don't know how to change, sorry
But it is easy to understand or gues ...

多謝你嘅資料,好有用,如果揸車,搵邊間租車公司好?

Jen Chan

別墅

skymancar 發表於 16-8-12 08:58
多謝你嘅資料,好有用,如果揸車,搵邊間租車公司好?

我通常用economy car rental 去search,通常全包,邊間公司平就邊間

男爵府

如果小朋友是三至十歲而你地又自駕,去julianatoren 一定會令他們樂而忘返,它是一個在Apeldoorn 的小朋友theme park, 從Amsterdam 駕車去大約一小時左右,那裏附近也有一座以前荷蘭皇室避暑的行宮叫Het Loo Palace是開放給公眾參觀的,你可以Google 下。

bosch    發表於 16-8-16 00:11

首頁

尾頁

跳至