單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

故事由我有左bb開始⋯當我同佢講有咗三個月BB嘅時候⋯佢好開心話好啊好啊要呀要呀⋯應承會同我結婚⋯然後陀住BB四個幾月嘅時候我仲同佢同埋佢屋企人一齊去咗台灣⋯
去完旅行返嚟⋯我就開始覺得佢成日都好忙好少搵我陪我⋯我開始覺得奇怪⋯就睇佢電話⋯發現佢同一個女仔好親密⋯成日去搵佢⋯之後五個幾月嘅時候⋯佢仲同個女仔一齊去咗台灣⋯事前呃我只係同一個男仔去⋯
佢哋去完旅行返嚟之後⋯同我坦白左件事⋯我哋傾左好耐⋯佢應承就算我哋唔再喺埋一齊都會同我一齊照顧BB⋯因為我屋企人已經知道佢有第二個女人⋯所以我知道佢唔會再嚟我屋企⋯我都打算搬去佢屋企住⋯咁之後佢屋企人因為我嘅問題唔俾佢返屋企⋯所以我哋就去睇樓租屋⋯搬出去一齊住⋯同一時間我WhatsApp第三者⋯叫佢唔好再騷擾我同我男朋友一家人過以後嘅生活⋯我唔介意佢哋做好好嘅朋友⋯但係我哋先係一家人⋯第三者話我知佢有咗BB⋯仲話我前男朋友同佢一齊住緊⋯
睇完樓要等裝修⋯有一日我前男朋友同我講第三者失咗蹤唔見咗⋯之後我同佢傾左好多野⋯我好驚有一日佢會唔要我同BB⋯為咗依個第三者⋯點知過咗兩日佢真係同我講佢會同第三者一齊住⋯唔再同我一齊住⋯叫我照顧自己⋯
之後七個月八個月⋯我大住個肚約佢食飯都約唔到⋯第三者就走周不時WhatsApp我問我駛唔駛買嘢俾我BB⋯問我有冇事⋯假仁假義⋯
到我九個月嘅時候⋯又開始有變化⋯我前男朋友成日陪我⋯睇戲食飯行街⋯仲買咗好多野比我BB⋯到我生咗通知佢嘅時候⋯佢即刻返緊工都仆入醫院睇我⋯又買嘢又買花⋯佢話好多謝我⋯探病時間日日都黎睇我⋯之後佢一放假就黎陪我⋯每個星期放假果兩三日由朝早到夜晚好夜先走⋯陪我同BB⋯我好開心我哋可以過一齊一家人嘅生活⋯直到有一日我收到一個短信⋯
個短訊係第三者叫一個唔識嘅人send俾我⋯大意就係取笑我未結婚就生仔⋯話我用個肚迫男朋友⋯然後佢send咗張結婚證書俾我⋯話我知佢哋已經結咗婚⋯

複式洋房

內容令我好難受⋯說話好難聽⋯我即刻打電話俾前男朋友⋯問佢點解要咁做⋯佢即刻解釋話只係同第三者一個協議⋯佢哋結婚一年就會離婚⋯佢話對我唔住⋯仍然會照顧我同BB⋯我真係好唔開心⋯因為收到呢個message嗰一日⋯係平安夜⋯係我同前男朋友拍拖嘅周年紀念⋯
之後嘅一兩個月佢都好細心咁照顧我同BB⋯不過好景不常⋯農曆年之後佢就成日都唔得閑⋯一個月只係睇我同BB一次⋯甚至上個月⋯我見佢兩個月都冇黎睇BB⋯我WhatsApp問佢幾時嚟⋯佢都唔再留得好夜⋯唔再一齊食飯⋯放假唔再過嚟⋯只係話OT好忙⋯牙仔三個幾月之後都系大概一個月睇我同BB一次⋯每次都係三幾個鐘就急急腳走⋯
我唔知可以點做⋯我比仔仔相佢睇比短片佢睇⋯希望佢多啲嚟睇啊仔⋯優嘗試搵好多問題去問佢⋯佢都好似冇乜反應⋯好灰心失望⋯
我係全職媽媽⋯上年年尾佢仲借咗我一筆錢⋯我問佢如果環境OK就分期還錢俾我⋯佢應承我會還⋯但係過咗一個月都未還⋯我再問佢佢就唔覆我⋯我就冇再問佢啦⋯因為再問佢就可能唔會再嚟睇BB同埋我⋯唉⋯
其實只要佢搬來同我住⋯返嚟我同BB身邊⋯我哋可以一家人繼續生活⋯我可以既往不咎⋯原諒佢傷害過我嘅事⋯
但係而家咁樣佢仲會回頭嗎?有冇過來人可以話俾我知我可以點做?

男爵府

伯爵府

我是你是不會生個小孩,這樣個男人你們兩個女的當他是寶.打生打死.你啊爸啊媽生著你這樣的女.小孩有你這樣的啊媽:還沒睡醒啊!!!!!!!

別墅

伯爵府

路是自己選的,你爸妈真可憐,天下父母心。清醒啦!好好得帶大個小孩。

男爵府

回覆:前男友唔要我同八個月仔仔,仲有機嗎?

又一个天真嬌,人蠢冇葯醫,自己好好捱大个仔,两母子相依為命,如果我係你媽媽,真的欲哭無淚夜啦保重!!!

複式洋房

aaa266 發表於 16-7-3 00:04
我是你是不會生個小孩,這樣個男人你們兩個女的當他是寶.打生打死.你啊爸啊媽生著你這樣的女.小孩有你這樣的 ...

無得唔生啦⋯知道佢有第三者已經五個幾月⋯

大宅

既然你仔又生左, 你所謂嘅前男友又同人地結左婚,你重想點呢? 好明顯,個男人都做左選擇,你自己就醒下啦。 佢把口講你又信,人地有結婚證書呀,死心啦!

俾心機,好好湊大個仔,你係你個仔嘅全世界,呢個世界上唯一嘅依靠。 你個仔先係你最愛嘅男人,其他都唔好理信啦, 醒下啦

大宅

你再唔醒,我諗大家都真係連勸你都side 氣。。。

男爵府

Boeywyc 發表於 16-7-2 23:19
故事由我有左bb開始⋯當我同佢講有咗三個月BB嘅時候⋯佢好開心話好啊好啊要呀要呀⋯應承會同我結婚⋯然後陀 ...

樓主!快點申請公屋上樓!對你深表同情!
希望你和bb 生活愉快!老天爺保佑你們

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

你想仲要咩機?你大住肚都唔娶你,轉頭同人地結埋婚,可以點?出世紙有阿爸果名?我係你,迫佢簽放棄撫養權,免得佢將來返黎搵仔送終。
不知所謂的乙陸!!!

大宅

Boeywyc 發表於 16-7-2 23:19
故事由我有左bb開始⋯當我同佢講有咗三個月BB嘅時候⋯佢好開心話好啊好啊要呀要呀⋯應承會同我結婚⋯然後陀 ...

睇你舊文
又話前男友已結婚
又話自己有性需要

單媽已經好多嘢忙
休息都未夠
你再處理唔到就先去睇醫生,有機會病態
咁多時間不如諗下你同但bb嘅生活啦
有無錢生活??

做左人呀媽就要清醒啲
以個bb行先
唔好再鑽牛角尖

複式洋房

chowqv 發表於 16-7-3 07:12
你想仲要咩機?你大住肚都唔娶你,轉頭同人地結埋婚,可以點?出世紙有阿爸果名?我係你,迫佢簽放棄撫養權 ...

呀仔跟佢姓⋯出世紙有佢名⋯咁佢始終係BB爸爸⋯如果我做到咁絕我怕佢以後都唔會理我同個仔⋯

複式洋房

kittybig123 發表於 16-7-3 04:54
樓主!快點申請公屋上樓!對你深表同情!
希望你和bb 生活愉快!老天爺保佑你們
...

我問過社工啦⋯因為我冇結婚⋯就算排單親都有排排⋯所以我依家都係同屋企人住⋯不過屋企人幫唔到我湊所以我要五返工囉⋯唉

禁止訪問

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

相信呢度10個人有10個都會答你。。冇機會
你真係要醒吓喇,人地連婚都結埋,仲要係你有咗bb佢都可以唔理你,根本唔可以用人嚟形容佢,你仲話要等佢俾機會你
既然俾人呃咗,已經返唔到轉頭,俾心機湊大小朋友,學其他jm講最好叫佢簽埋放棄撫養權,將佢係你同小朋友既世界踢走啦,最離譜係仲諗住同佢上床,做人咩都可以冇,但一定要有尊嚴呀

男爵府

洗米華 發表於 16-7-3 13:09
你都幻想同佢做愛,不如切切實實同佢大戰,有機會返轉頭

Crazy

複式洋房

我只係想呀仔可以係一個健康健全嘅家庭長大⋯我唔知我仲可以有啲咩吸引到佢返轉頭⋯我淨係諗到呢啲⋯

珍珠宮

Boeywyc 發表於 16-7-2 23:36
內容令我好難受⋯說話好難聽⋯我即刻打電話俾前男朋友⋯問佢點解要咁做⋯佢即刻解釋話只係同第三者一個協議 ...
我是過來人,也知你苦了...但希望你想想日後啦...因呢個男人真唔可以再理了,再唔係,你錢又比左佢,你又無野做,點維生呢?一個女人同小孩,KEEP錢先,你望他回頭是個BONUS但唔好祈望他比錢你...
佢借你的錢比個小三姐...

好好愛BB啦,對自己好些,不好祈望佢了...

首頁

尾頁

跳至